Diensten

zondag 21 oktober 10:00 uur
Ds Jan van Baardwijk, Amersfoort
Collecten: Stichting Hulpdienst Hoevelaken, Jeugd- en Jongerenwerk
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente ‘de Eshof’ te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Geduld met God - boekbespreking
dinsdag 23 oktober 2018, 13.30 uur (of 19.30 uur)
20181023 GgeduldmetGodHet is niet zo vreemd dat steeds meer mensen in onze cultuur zich atheïst noemen. Hoe kun je nou nog in God geloven wanneer je weet hoeveel ellende er is in de wereld – misschien wel in je eigen leven? Hoe kun je nog in God geloven, wanneer je vooral zijn afwezigheid ervaart?
Wat wij nodig hebben, is geduld met God. Dat zegt Tomáš Halík, Tsjechisch theoloog, filosoof en psycholoog.

Lees meer...

Het goede leven – christelijke ethiek
maandag 22 oktober 2018, 20.00 uur, de Eshof
Ethiek is overal. Vragen rondom echtscheiding, homoseksualiteit, voltooid leven en de integriteit van bestuurders komen via tv, krant en internet dagelijks onze huiskamers binnen. En ook in ons persoonlijke leven kunnen we te maken krijgen met dit soort kwesties, groot of klein. Vragen naar het goede leven. In hoeverre speelt ons christelijk geloof een rol in het gesprek over dit soort vragen?
Kan de Bijbel ons helpen in de ethische dialoog, of zijn Bijbel en geloof vooral een last in de ethische arena? 

Lees meer...

Maria en Mariaverering
donderdag 18 oktober 2018, 20.00 – 22.00 uur, de Eshof
Pastor Adri Maat:
In mijn woonkamer staat een Mariabeeld. Je kunt het niet missen, als je op bezoek komt, want het is een houtenbeeld inclusief sokkel van meer dan 2 meter en 25 centimeter. De man die het ooit maakte, René van Seumeren (1923 – 1989), deed zijn schepping lang geleden cadeau aan de salesianen van Nederland. Over die schenking kan ik u een aardig verhaal vertellen.

Lees meer...

Zondagse ochtendwandeling
Zondag 30 september 9:30 uur vanaf de Eshof
20180930 Gzondagseochtendwandeling
Het afgelopen jaar is het initiatief ontstaan om op zondagochtend vanuit de Eshof samen te wandelen. We willen mensen de ruimte bieden om de zondagse stilte ook buiten samen met elkaar op te zoeken.
De basisgedachte is dat wandelen in de natuur ons helpt om op adem en tot rust te komen. En dat samen wandelen verbinding geeft met onszelf, elkaar en de schepping.

Lees meer...

All4Uganda
Startzondag 23 september 2018
De afsluitende reis van het diaconale project Queen of Peace Highschool
20180923 GAll4Uganda1 kleinOnze samenwerking met Queen of Peace Highschool in Oeganda willen we passend afsluiten met een alle-leeftijden-reis eind 2019. Een ontmoeting waarin we het Queen of Peace team willen bedanken voor de tijd waarin we als gemeenschappen samen hebben opgetrokken en de moeite hebben genomen om elkaar beter te leren kennen.
 
We zien het al helemaal voor ons: een groep vanuit Hoevelaken naar Oeganda om kennis te maken met de manier waarop gezinnen in Oeganda leven. Wat ze eten en drinken. In welke huizen ze wonen. Dat ze leven zonder stromend water en elektriciteit. Hoe ze naar school en naar de kerk gaan.
 

Lees meer...

Live vanuit Mpigi - 22 juli 2018
1 OegandateamOp de facebook site van Livingstone is een filmpje te zien van ons elftal in Oeganda. Zie:
https://www.facebook.com/Stg.Livingstone/videos/2025929144130445/