Diensten

zondag 27 januari 10:00 uur
Ds Rob Visser, Amsterdam
Collecten: JOP Jeugdwerk en Onderhoud gebouw
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant     →Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente ‘de Eshof’ te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.LogoMoldavie-2015-2-klein
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Straatnaam en boekje Dirk Monshouwer
3 20160601 160948Op woensdagmiddag 1 juni onthult Wilma Feringa het bord aan het begin van de Monshouwerlaan. Een opening met veel belangstelling van mensen uit de laan zelf en van familieleden van Dirk Monshouwer. Dirk was van 1975 tot zijn overlijden in 2000 predikant in de Eshofgemeente.
 
BoekjeMonshouwer omslag
Ter gelegenheid van de onthulling gaf de Prostestantse Gemeente De Eshof het boekje ‘Er gaat een dominee voorbij’ uit. Klik hier voor een voorproefje. 
Klik op Lees meer voor meer informatie over het boekje en foto's van de opening.
 

Lees meer...

In Memoriam – Dr. Henk Vreekamp
In de ochtend van maandag 29 februari 2016 twitterde Henk Vreekamp: “De laatste dag van het jaar vandaag. Morgen is het nieuwjaarsdag. Een nieuwe lente en een nieuw geluid.” .
’s Middags is hij in zijn woonplaats Epe, als gevolg van een noodlottig ongeval, overleden. Hoe kwetsbaar en broos is een mensenleven!
 
Onze gedachten en ons medeleven gaat uit naar zijn echtgenote Marjo, de kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden. Moge de Eeuwige hen troost geven en hen nabij zijn in het gemis.

Lees meer...

"Daar plukken de boeren de vruchten van" - Solidaridad
2015 11 22 solidaridad
Op zondag 22 november zijn we als Eshofgemeente te gast in het Pauluscentrum. In een oecumenische viering zijn we solidair met boeren in Latijns-Amerika en andere werelddelen.

Lees meer...

Moldavie 2015. Volg ons!!
Sinds november 2014 zijn de jongeren van de Eshof en Paulusgemeente in Hoevelaken druk in de weer geweest voor het diaconaal project van de Eshof. Op 11 juli zijn wij vertrokken om te beginnen aan ons grote avontuur. De komende twee weken zullen wij een blog bijhouden met onze ervaringen tijdens ons werk in Purcari.
 
waarbenjij.nu
Dit blog is te vinden op eshofmoldavie.waarbenjij.nu
 
De reacties op ons blog lezen wij gezamenlijk elke avond door. Dus laat een reactie achter om ons te steunen of gewoon om er een klein beetje bij te zijn.

Groepsfotos Moldavie0011De reis gaat beginnen
Op zondag 5 juli zullen we ze gedag zeggen: de jongeren die naar Moldavië gaan. Samen met hun vier begeleiders. Ze krijgen Gods zegen en onze zegen mee. En op zaterdag 11 juli vertrekken ze werkelijk. 's Morgens vroeg om 6 uur vanaf de Eshof. Ieder die wil is van harte uitgenodigd hen te komen uitzwaaien.

Lees meer...