Diensten

zondag 30 september 10:00 uur
Ds M van Giezen Houten
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad, Onderhoud gebouw
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente ‘de Eshof’ te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Van plat naar bol:
De wereld in de klassieke oudheid
Donderdag 4 oktober 2018
20181004 GVanplatnaarbo illustratiep
Als je om je heen kijkt zie je dat de aarde naar alle richtingen even groot is, met daarboven een hemel met wolken, zon en sterren. Een platte aarde met daarboven een hemelgewelf. Dat is het Babylonische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan het Genesis verhaal. De bijgevoegde figuur toont de oudste wereldkaart vanuit dat beeld. Weinig oude volken hebben zich van dat beeld losgemaakt. Maar de Grieken realiseerden zich dat dat niet kon kloppen: de aarde en het universum zijn bollen. Maar als de aarde rond is, wat is er dan aan de andere kant?
 
 

Lees meer...

Zondagse ochtendwandeling
Zondag 30 september 9:30 uur vanaf de Eshof
20180930 Gzondagseochtendwandeling
Het afgelopen jaar is het initiatief ontstaan om op zondagochtend vanuit de Eshof samen te wandelen. We willen mensen de ruimte bieden om de zondagse stilte ook buiten samen met elkaar op te zoeken.
De basisgedachte is dat wandelen in de natuur ons helpt om op adem en tot rust te komen. En dat samen wandelen verbinding geeft met onszelf, elkaar en de schepping.

Lees meer...

All4Uganda
Startzondag 23 september 2018
De afsluitende reis van het diaconale project Queen of Peace Highschool
20180923 GAll4Uganda1 kleinOnze samenwerking met Queen of Peace Highschool in Oeganda willen we passend afsluiten met een alle-leeftijden-reis eind 2019. Een ontmoeting waarin we het Queen of Peace team willen bedanken voor de tijd waarin we als gemeenschappen samen hebben opgetrokken en de moeite hebben genomen om elkaar beter te leren kennen.
 
We zien het al helemaal voor ons: een groep vanuit Hoevelaken naar Oeganda om kennis te maken met de manier waarop gezinnen in Oeganda leven. Wat ze eten en drinken. In welke huizen ze wonen. Dat ze leven zonder stromend water en elektriciteit. Hoe ze naar school en naar de kerk gaan.
 

Lees meer...

23 SEPTEMBER; STARTZONDAG 2018
‘EEN GOED GESPREK ….’
PKN startzondag
Dat is het thema van de startzondag op 23 september, die we zoals gebruikelijk, samen vieren met onze buren van de St. Paulusgeloofsgemeenschap. Goede gesprekken ontstaan nog wel eens op onverwachte momenten en zonder dat daarvoor een afspraak is gemaakt. Op deze startzondag proberen wij daar op een enigszins ludieke manier invulling aan te geven.
 
De startzondag begint met een oecumenische viering in de Eshof om 10.00 uur. Linda de Wals en Ellie Boot zijn de voorgangers, de Cantorij en het Pauluskoor werken mee en het orgel en de piano worden bespeeld door Skip van Rooij.

Lees meer...

23 SEPTEMBER; STARTZONDSAG VOOR DE KINDEREN ...
LogoKND
Ook de leiding van de kinderdienst heeft zich weer ingespannen een leuk programma voor de kinderen te bedenken, met als thema: IN GESPREK GAAN MET ELKAAR ...
 
Dat is voor sommige kinderen geen probleem en voor anderen is dit misschien juist lastig. Gelukkig hebben we een zomervakantie achter de rug waar vast genoeg over te vertellen valt. In verschillende werkvormen willen wij dit dan ook gaan doen.

Lees meer...

Live vanuit Mpigi - 22 juli 2018
1 OegandateamOp de facebook site van Livingstone is een filmpje te zien van ons elftal in Oeganda. Zie:
https://www.facebook.com/Stg.Livingstone/videos/2025929144130445/