Diensten

zondag 25 november 9:15 uur
Ds Ellie Boot + Rini Bouwman (Oec. Dienst in Pauluscentrum)
Geen collecten
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente ‘de Eshof’ te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Engelen in de kunst
maandag 19 november 2018, 20.00 – 22.00 uur
20181119 GEngelen illustratie Chagallp
Engelen spreken tot de verbeelding. Hun gevleugelde gestalte wordt zelden waargenomen, toch worden ze soms ervaren als boodschapper of beschermer.
 
Dat engelen zich vrij bewegen tussen hemel en aarde blijft fascinerend. Engelen overbruggen de afstand tussen goddelijk en menselijk, hemels en aards.
In verhalen van de Schrift en in de kunst spelen zij een belangrijke rol.
 

Lees meer...

Film Extremis
woensdag 21 november 2018, 19.00 uur
201811 Extremis
Extremis (2016) is een korte documentaire van regisseur Dan Krauss over het werk op een intensive care, waar ieder moment van de dag de strijd tussen leven en dood zich afspeelt. De kijker wordt meegenomen in de hartverscheurende emoties rond de beslissing over leven en dood als doktoren, patiënten en families voor onmogelijke keuzes staan.

Deze documentaire is te combineren met de twee ethiekonderwerpen van dit seizoen. Op 22 oktober 2018 de lezing over christelijke ethiek en 21 februari 2019 de avond over overbehandelen.

Lees meer...

Zondagse ochtendwandeling
Zondag 25 november, 8:45 uur vanaf het Pauluscentrum
20180930 Gzondagseochtendwandeling
Het afgelopen jaar is het initiatief ontstaan om op zondagochtend vanuit de Eshof samen te wandelen. We willen mensen de ruimte bieden om de zondagse stilte ook buiten samen met elkaar op te zoeken.
De basisgedachte is dat wandelen in de natuur ons helpt om op adem en tot rust te komen. En dat samen wandelen verbinding geeft met onszelf, elkaar en de schepping.

Lees meer...

Gedachteniszondag
DSC02171jvp1111
Zomaar een tuinbezoek, afgelopen juli, op Landgoed De Treek in Leusden.
Daar, naast een van de vele bloeiende borders, ligt een mooi gevormde
stronk van een klimop.
Aan de vorm was te zien hoe hij vergroeid was geweest, zich als het
ware vastgeklampt had aan die boom. Dat beeld trok onze aandacht met
een mooie bestemming voor ogen.

Lees meer...

Maria en Mariaverering
donderdag 29 november 2018, 20.00 – 22.00 uur, de Eshof
Pastor Adri Maat:
In mijn woonkamer staat een Mariabeeld. Je kunt het niet missen, als je op bezoek komt, want het is een houtenbeeld inclusief sokkel van meer dan 2 meter en 25 centimeter. De man die het ooit maakte, René van Seumeren (1923 – 1989), deed zijn schepping lang geleden cadeau aan de salesianen van Nederland. Over die schenking kan ik u een aardig verhaal vertellen.

Lees meer...

Live vanuit Mpigi - 22 juli 2018
1 OegandateamOp de facebook site van Livingstone is een filmpje te zien van ons elftal in Oeganda. Zie:
https://www.facebook.com/Stg.Livingstone/videos/2025929144130445/