Diensten

zondag 18 februari 10:00 uur
Ds J Esveldt (Nijkerk)
m.m.v. de Cantorij.
Collecten: Kerk in Actie 40 dagen tijd, Vorming & Toerusting
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant     →Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente ‘de Eshof’ te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Foto-expositie in de Eshof
2 2018 02 foto Lilianne 2     1 2018 02 foto Lilianne 1
Tot en met 1 april zal er in de Eshof een foto-expositie te zien zijn van de hand van fotograaf Lilianne Vloet. Op zondagmorgen 18 februari zal ze om 11.30 uur de expositie openen. Vijf vrouwen heeft ze geïnterviewd en gefotografeerd. De titel: "Oh, mijn God". Zo heet ook haar boek met foto's, dat eind 2017 uitkwam.

Lees meer...

Ontdek de monnik in jezelf -
donderdag 25 januari, 20.00-22.00 uur, de Eshof
2018 01 25 leo fijenWie in deze tijd van drukte en hectiek de weg naar de bron wil blijven vinden, moet durven wegtrekken uit de eindigheid van werk en alledaags gedoe en op zoek gaan naar de oneindige ruimte van de ziel. Alleen daar is de bron te vinden die nieuwe energie en bezieling geeft.
Leo Fijen, tv-presentator van onder andere Geloofsgesprek op zondagmorgen, komt naar Hoevelaken om die weg te schetsen en doet dat aan de hand van concrete wegwijzers. Hij bouwt samen met de aanwezigen een denkbeeldig huis en verbindt de onderdelen van het huis met waarden als stilte, wachten, tijd maken, leren buigen en tenslotte doordringen tot in je eigen ziel.

Lees meer...

Zomaar een dak boven wat hoofden...2012 12 schikking kerst 2017 laatste
Met dit thema voor ogen gaan de kinderdienst en de liturgische vormgroep (schikgroep) in de komende adventsperiode gezamenlijk op weg naar een dak boven je hoofd.
 
Een dak boven je hoofd. Voor de meesten van ons is het onvoorstelbaar om te moeten leven zonder een eigen, vaste woon-en verblijfplaats. Om alsmaar onderweg te moeten zijn zonder het vooruitzicht op een veilig onderkomen voor jou en je familie. Een deur die voor je open gaat.

Lees meer...

Allerheiligen - zondag 29 oktober
   Geworteld in de aarde,
      verbonden met het licht -
2017 10 29 gedachtenisdienst
 
luidt de tekst bij de symbolische vormgeving voor deze viering van Allerheiligen. We zullen de namen noemen van de mensen uit ons midden die we in het afgelopen jaar verloren aan de dood. En ieder kan er haar en zijn eigen gestorven naasten aan toevoegen. De cantorij ondersteunt de gemeentezang. En de wintertijd begint vannacht: een uurtje langer slapen dus, als je om 10 uur in de Eshof wilt zijn.
Vorming &Toerusting 2017 - 2018
webkop2 met rand

Het programma van Vorming & Toerusting voor het nieuwe seizoen is bekend. U vindt het hele programma en de brochure  op de website. Klik hiervoor op het tabblad van Vorming & Toerusting.

Spijt.
IMG 6002
 “Heb je spijt?” Een vraag die ik het weekend van 9 t/m 11 juni misschien wel 50 keer heb gehoord.
Als enthousiast musicaldeelnemer bij Ester, Maria en Ruth begon ik ook dit seizoen met frisse moed aan de repetities van Anatevka.

Lees meer...