LogoMoldavie-2015-2-klein

Belangrijk (tik aan)

Predikant --> Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Activiteiten Moldavië
 
Om tot ons doel te komen moeten wij maar liefst 18.000€ ophalen. Daarvoor voeren wij het hele jaar acties. Hieronder staan een aantal van onze acties beschreven. Er staan voor het komende halfjaar ook een hoop acties op de planning. Deze zullen wij als nieuwsbericht bijwerken op deze site. 
 
 Onze Laatste Acties...                                        
 

Taartenactie

De taartenactie voor Moldavië loopt inmiddels (6 mei) een aantal maanden, en we kunnen niet anders dan zeggen dat het nu al een groot succes is!

U heeft enthousiast gebruik gemaakt van deze actie (tot wel 5 (!) taarten in één bestelling), en de bestellingen komen nog steeds binnen.

 

Heeft u binnenkort een verjaardag of het programma staan, of gewoon zin in een heerlijke taart voor bij de koffie, dan kunt u deze nog steeds bestellen door te mailen naar moldavie2015@gmail.com, of door een bestelformulier in te vullen (deze liggen op de houten statafel in de hal van de Eshof). Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen over uw bestelling.

 

U kunt kiezen uit kwarktaart, appeltaart of chocoladetaart (elk 10,-euro), cake of kruidcake (elk 6,-euro). Wij hopen de komende tijd weer vele bestellingen te ontvangen!
 
Een zeer geslaagde autowasactie op 18 april
De autowasactie op 18 april was zeer geslaagd verlopen. Ondanks het feit dat deze een week verplaatst was vanwege de kermis op het manifestatieveld, was het een komen en gaan van auto’s.
In de ochtend was het zelfs erg druk. Maar met het mooie weer was het zeker geen straf om lekker buiten aan het werk te zijn. Een aantal mensen waren zelfs bereid ons mee te helpen met de autowasactie, waaronder Pastor John van Grace Home, die momenteel in Nederland is.
Voor het project hebben wij hier in totaal ---------- 413 euro ---------- mee opgehaald.
 

24-uurs actie - 4 en 5 april

De jongeren hebben op 4 en 5 april de 24-uursactie gehouden.

24 Uur lang hebben zij het volgehouden om niet te eten en te slapen uit solidariteit met mensen die het minder hebben. Tijdens deze actie haalden zij de enveloppen op die zij in de week daarvoor rond hadden gebracht.


Naarmate de tijd verstreek werd het steeds moeilijker om op de been te blijven, maar onze jongeren hebben zich niet laten kennen. Om wakker te blijven hebben wij verschillende activiteiten gedaan om wakker te blijven, daarnaast hebben wij ons verdiept in Moldavië, het land en de cultuur.

Ook ouders, vrienden en familieleden werden tijdens de actie opgetrommeld. Omdat zij de grootste steun en toeverlaat van de deelnemers die dit jaar op reis gaan. Zij geven ook stukje van zichzelf mee in dit project en dat stukje willen wij graag meenemen. Daarom heb  ben wij een grote zak genaaid uit verschillende stukjes. Deze zak gaan wij vullen speelgoed om mee te nemen naar  Moldavië.

 

Na 24 uur hebben wij feestelijk gegeten met frikadellen en pannenkoeken.
Van de opbrengst waren wij enorm verrast.  Alle individuele bijdrages hebben uiteindelijk het kolossale bedrag  van ----------  3855,- euro ---------- opgebracht.

 

Nieuwjaarsduik - Kopje onder

 

Op 1 januari is de hele groep van het Moldaviëproject naar Scheveningen gegaan voor een ijzige nieuwjaarsduik. Het was koud en we hadden natuurlijk kort geslapen na de feestelijke avond, maar het was de sfeer zat er goed in. Klokslag 12 uur doken we het nieuwe jaar in. Ook Jac van Hoeijen ging, gesponsord door de kerkenraad, kopje onder.

In totaal hebben wij met sponsorgelden ---------- 910 euro ---------- opgebracht. Een mooi bedrag, maar vooral ook een mooie ervaring rijker.  

DSC 4885Overweldigende Oliebollen

Op 30 en 31 december hebben de projectgroep van Moldavië en de stichting Grace Care Nederland de handen ineen geslagen. Met zijn allen hebben wij oliebollen verkocht.

 

Van tevoren kon er ingeschreven worden in de kerk, maar de laatste twee dagen van het jaar zijn we ook langs de deuren gegaan. Even leken we de overweldigende hoeveelheid oliebollen nooit kwijt te raken, maar uiteindelijk moesten we toch nog 30 zakken extra halen. 

 

In totaal hebben wij 4300 oliebollen verkocht. Van de totale opbrengst ging ---------- 980 euro ---------- naar het diaconaal project Moldavië.

 

 

 

‘wie het kleine niet eert, is het grote niet weert’ - Postzegelactie

In de Kerstvakantie kwam Demi Beitler op het idee om in de regio post te bezorgen tegen een tarief van 50 cent (9 cent minder dan een postzegel).

 

Deze spontane actie was ontzettend populair. Zo populair zelfs, dat de ouders van Demi moesten bijklussen als postbodes. Wij vonden het heel leuk om te zien hoe een idee door de jongeren wordt opgepakt en uitgevoerd. De enorme belangstelling voor deze actie verraste ons ook.

 

Dankzij alle mensen, die hun kerstgroeten via ons wilde laten bezorgen heeft Demi ---------- 157 euro ---------- opgehaald voor het diaconaal project. 

Midden in de winternacht... - Gluhweinfestijn

Na de kerstnachtdienst stond het team klaar bij de Eshof om alle kerkgangers te voorzien van een echte huisgemaakte gluhwein, lekker kopje chocomel of een smakelijk broodje worst.

 

Veel mensen bleven wat langer hangen onder het genot van een drankje en deze actie was daamee meteen de gezelligste. Met deze sfeervolle kerstactie hebben wij ---------- 288 euro  ---------- ophehaald voor moldavië.

 

Sinterklaas

 

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht...

In het weekend van Sinterklaas hebben de jongeren ervoor gezorgd dat een aantal jonge gezinnen een onvergetelijke Sinterklaas. De opa en oma van Floris waren bereid ons te helpen.

 Mede dankzij hun hulp en die van de Sint hebben wij met deze actie maar liefst ---------- 230 euro ---------- opgebracht.