LogoMoldavie-2015-2-klein

Belangrijk (tik aan)

Predikant --> Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Even Voorstellen...
 

In de Rondom worden maandelijks een aantal jongeren en begeleiders aan u voorgesteld in de Rondom. Uiteindelijk zal iedereen aan de beurt komen. Hieronder kunt u altijd even kijken wie wij allemaal zijn en waarom wij naar Moldavië gaan. 

 

 

 

DSC 4871Frank van den Heuvel

Hoi, ik ben Frank en ik ben achttien jaar oud. Het liefste ben ik aan het sporten of ga ik gezellig wat met vrienden doen. Ik sport heel veel, ik doe aan badminton en fitness ongeveer vier tot vijf keer in de week. Ik ben vorige keer ook meegeweest naar India, wat natuurlijk een hele ervaring was.Ik wil graag naar Moldavie omdat ik wil zien hoe het er daar aan toe gaat en omdat ik mensen die het minder hebben  graag wil helpen.

 

Ik verwacht dat we in Moldavië een hechte groep worden waar we veel aan elkaar kunnen hebben en waar we ook veel kunnen lachen met elkaar. 

 

 

 

 

DSC 4860 Aart de Gier

 Hallo allemaal, Ik ben Aart de Gier, 17 jaar oud.

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met muziek, school en sport. Muziek is voor mij de laatste jaren steeds  belangrijker geworden. Ik houd er van om nieuwe instrumenten te ontdekken en samen met anderen een mooi stuk in elkaar  te zetten of een nummer voor te bereiden. Ik zit nu in mijn examenjaar (HAVO 5)op het Corderius College en heb ook muziek  als examenvak gekozen met als doel toegelaten te worden op het conservatorium in Zwolle bij de opleiding "docent muziek".

 School is niet altijd even leuk, maar gelukkig zijn er voor mij genoeg dingen te doen op het Corderius college om het s  schoolwerk te compenseren.  Ik speel hockey in het A1 jongensteam van mixed hockeyclub Hoevelaken.

 

 Ik ben een tijd lang niet erg actief geweest in de kerk. Een paar maanden geleden bedacht ik me dat veel kerken  tegenwoordig een band hebben voor het verzorgen van het  muzikale gedeelte in de diensten, en dat onze kerk dat nog  helemaal niet had. Ik doe veel met muziek en ben de laatste jaren  steeds meer in bandjes gaan spelen. Ik heb het idee van  een eigen "kerkband"  voorgesteld aan verschillende mensen binnen  de kerk en ik kreeg een heleboel enthousiaste reacties.  Het moest natuurlijk niet te "hard" zijn en de liederen moesten bij de  dienst passen. Maar dat kon prima geregeld worden  dus zo gezegd zo gedaan.

 

 Ook ik heb mij aangemeld voor de reis omdat ik vind dat wij mensen steeds minder om elkaar denken . De  maatschappij is aan het individualiseren. Ook staan we er vaak niet bij stil of iemand hulp nodig heeft, of durven we niets te  doen omdat we bang zijn voor reactie van anderen. Ook ik ben aan het individualiseren merk ik bij mezelf, (waarschijnlijk slachtoffer geworden van de beruchte smartphone) en daarom ben ik erg benieuwd hoe het nu is om iemand echt persoonlijk te helpen zoals wij dat tegenwoordig in heldhaftige films of sensationele reclamespotjes zien. Ik wil deelnemer te zijn van een reis die juist gericht is op het helpen van mensen die onze hulp echt hard nodig hebben.

 

DSC 4873Demi Beitler

Hey, ik ben Demi Beitler en ik ben 14 jaar. Op dit moment zit ik in het 3e jaar van het Corderius college.

 

Ik heb een broer Jari die ook meegaat naar Moldavië. De dingen die ik het liefste doe zijn: hockey, shoppen, met vriendinnen afspreken en nog heel veel andere dingen. Ik ga mee naar Moldavië om meerdere redenen, vooral omdat ik graag met kinderen omga en ze graag wil helpen omdat ze het daar veel slechter hebben. Ik vind het ook heel leuk omdat je door de acties echt het gevoel hebt dat je iets voor die kinderen wilt doen.

 

Het moment waar ik het meest naar uit kijk is de aankomst, want ik ben echt nieuwsgierig hoe de kinderen er op gaan reageren als wij aankomen in Moldavië.

 

 

DSC 4869Anje Boswijk

Mijn naam is Anje Boswijk. Ik ben 15 jaar oud en ik zit in het vierde jaar op het Vathorst College. Mijn hobby is voornamelijk muziek. Ik hou ervan om naar muziek te luisteren, maar ook heel erg om zelf muziek te maken. Ook vind ik het heel leuk om met vrienden en vriendinnen dingen te doen, zoals naar de stad gaan of gewoon gezellig te chillen bij iemand thuis.

 

Ik ga mee naar Moldavië omdat het me een geweldige ervaring lijkt. En vooral dat we de kinderen daar, die het veel minder goed hebben dan wij hier in Nederland, gaan helpen, vind ik echt heel mooi om mee te maken.  Een paar jaar geleden met het Grace Home Project, was ik nog te jong om mee te mogen. Daar baalde ik wel heel erg van, omdat ik ook graag daar wilde helpen om het weeshuis op te knappen en om de kinderen daar te helpen.

 

Ik vind het heel leuk dat ik komende zomer wel mee kan naar Moldavië, en ik heb er heel veel zin in! 

 

DSC 4874Floris Zwart

Mijn naam is Floris Zwart en ik ben 14 jaar. Ik ben al mijn hele leven lid van de kerk, heb hier catechesatie gevolgd en ben hier ook gedoopt.In de vrije tijd die ik heb  moet ik  ook tijd aan school besteden natuurlijk.

 

ik  zit op de Amersfoortse Berg in de 3e klas en ik ga hier met veel plezier naartoe en ook hou ik er van om in mijn vrije tijd te voetballen bij  SC Hoevelaken.Ik spreek graag af met vrienden en ik hou me natuurlijk erg veel bezig met het Moldavië project waar we acties voor organiseren.

 

IK heb me voor dit project aangemeld omdat het mijn een unieke ervaring om daar arme kinderen te helpen ik denk dat ik hierdoor meer zal gaan waarderen wat ik zelf heb. Ook geeft het een goed gevoel om iets voor een ander te doen.

 

 

 

Mirjam

 Mirjam Bos

Misschien hebt u mij al rond zien lopen bij één van de acties voor Moldavië of heeft u mij in de kerk zien zitten maar hebben we nooit met elkaar gesproken. Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Mirjam Bos en ik ben 18 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Hoevelaken en heb het hier erg naar mijn zin. Ik zit nu in het examenjaar van het VWO op het Corderius College in Amersfoort. Na de zomervakantie wil ik aan de studie Werktuigbouwkunde in Enschede beginnen.

 

Maar voordat het zover is, hoop ik eerst nog een prachtige reis te maken; naar Moldavië met een hele leuke groep jongeren en begeleiders vanuit de Eshof en het Paulus. Ik hoop hier mensen te kunnen helpen en zelf te kunnen zien hoe goed we het in Nederland hebben. Ik ben benieuwd hoe mensen in Moldavië leven en hoe ze daarmee omgaan. Dit gaat niet mijn eerste ervaring met het buitenland en armoede worden, in de afgelopen jaren heb ik veel van de wereld gezien, met mijn ouders, via school of zelf met vrienden. Dit vind ik heel erg leuk om te doen.

Naast reizen vindt ik het leuk om te dansen, zingen en te zeilen.

 

Ook doe ik graag gezellige dingen met vrienden en vriendinnen. Voor nu wil ik alle gemeenteleden bedanken voor de hulp die zij ons tot nu toe geboden hebben en ik hoop dat u ons nog verder wilt helpen met de realisatie van een mooi project in Moldavië. Hopelijk tot snel!

 

Groepsfotos Moldavie0015Jari Beitler

Hallo allemaal,

 

mijn naam is Jari Beitler, ik ben 15 jaar oud en ik ga mee met het jongerenproject van de Eshof. Op dit moment zit ik in de 5e klas van het vwo op het Corderius College te Amersfoort. Ik woon in Hoevelaken. Mijn zusje, Demi, gaat ook mee met deze reis. Mijn hobby’s zijn voetballen, lachen met vrienden, spelletjes spelen op de Playstation en feest vieren.

 

Ik ga mee met deze reis omdat ik niet alleen de kinderen wil helpen in Moldavië, ik doe het deels ook voor mezelf. Hier in Nederland zijn dingen zoals warm water, een wc en veel eten een gewoonte, maar dat is niet overal zo. Ik denk dat het goed voor mij is om mee te maken dat het niet altijd zo vanzelfsprekend is.

 

Hierdoor denk ik dat ik als ik terug ben van deze reis, de dingen die voor mij nu zo vanzelfsprekend zijn meer ga waarderen. Ik weet dan wel dat die mensen het niet zo goed hebben als wij dat hebben en dat het goed is om daarover na te denken  maar als je het allemaal zelf meemaakt is dat toch anders dan dat je er alleen maar of hoort en leest. Ik ga natuurlijk ook mee om een leuke tijd te hebben en om nieuwe mensen te ontmoeten! 

 

Lieuwe Zwart  Groepsfotos Moldavie0017

 

Hoi,

Ik ben Lieuwe Zwart, 17 jaar en zit in de 5e klas van het tweetalig vwo op het Atrium in Amersfoort.  Voetballen doe ik natuurlijk bij onze plaatselijke voetbalclub. Waar ik in de A3 veel plezier heb. Als U wel is bij de Jumbo boodschappen doet is de kans aanwezig dat ik op dat moment de producten aan het bijvullen ben.

 

De hoofdreden dat ik meega naar Moldavië is dat ik erg benieuwd ben naar de cultuur en het dagelijks leven van de mensen en vooral van de kinderen daar. Van wat ik gehoord heb zijn de leefomstandigheden daar heel wat slechter dan hier en daarom vind ik het fantastisch dat wij daar heen gaan om hulp te bieden.

 

Ook denk ik dat zo'n reis voor mij als persoon erg goed en leerzaam zal zijn omdat het geen luxereisje wordt, daarom ben ik blij dat we met een hechte groep gaan. We zullen elkaar nodig gaan hebben. Daarom is het ook maar goed dat mijn kleine broertje iemand mee op pad heeft die hem door en door kent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandra van ValkengoedDSC 4864

 

Ik ben Sandra van Valkengoed en ik ben 17 jaar oud. Ook ik ga mee naar Moldavië en ik heb er erg veel zin in!

 

Ik zit op het Corderius College in Amersfoort en werk sinds kort bij de Keurslager in het dorp. Ik hou erg van tekenen en zo'n beetje alles wat met motoren te maken heeft. Als sport speel ik badminton.

 

Ik ga mee naar Moldavië omdat ik al een aantal jaar roep dat ik heel graag zo'n reis zou willen maken en toen die kans er was wilde ik me meteen inschrijven. Het lijkt me geweldig om te kunnen helpen in een land die de hulp goed kan gebruiken. Als ik hoor wat voor mooie verhalen er van mensen komen die al eens geweest zijn krijg ik er steeds meer zin in. Ik hoop met net zulke mooie en leuke verhalen thuis te komen.

 

 

 

 

 

Groepsfotos Moldavie0020Henry Westein

 

Ik ben 55 jaar, getrouwd met Barbar en we hebben 4 kinderen (2 jongens en 2

meisjes). Wij wonen sinds 2009 in Hoevelaken en zijn lid van ‘de Eshof’. Ik ben

net na de start van het project Moldavië als teamlid/begeleider betrokken

bij het project.

 

Ik werk als projectmanager bij Bank-Verzekeraars en nu druk bezig met het project

‘Solvency II’.Enthousiast en nieuwsgierig gemaakt door Jan Baas wil ik graag naar Moldavië.

 

 

 

 

 

 

 

 

Groepsfotos Moldavie0014Jessica Hofman

 

Hoi allemaal,

Mijn naam is Jessica Hofman, 22 jaar en docente biologie in het middelbaar onderwijs. Wellicht kent u mij van andere diaconale projecten, dit is de derde keer dat ik vanuit de Eshof meega.

 

Deze keer sta ik echter aan de andere kant, ik mag mee als begeleider! Ik doe dit omdat ik het belangrijk vind dat alle jongeren dezelfde kans krijgen die ik ooit heb gehad: het meemaken van een geweldige en levensveranderende ervaring. Ik vind het bijzonder dat ik deze rol mag hebben en zal hem dan ook met liefde vervullen.

 

 

 

Groepsfotos Moldavie0018Niels Roos

Hallo allemaal,                                                                                                      Mijn naam is Niels Roos en ik ben 22 jaar jong. Dit jaar ben ik aan het werk en ik ben hockeytrainer. Dit doe ik 5 dagen in de week. Ik geef training bij MHC Hoevelaken en AMHC, Amersfoort. Na de zomervakantie wil ik graag beginnen aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden, daarvoor ben ik nu bezig met selectie en toelating. Naast het training geven doe ik zelf ook fanatiek aan hockey en na mijn open hart operatie van 20 november 2014, ben ik dat nu weer aan het opbouwen. Ook coach ik nog een team bij Hoevelaken, de JA1. Dit jaar zit dus lekker vol met hockey voor mij.

         Ik ga van de zomer mee naar Moldavië en vijf jaar terug ben ik met een vorige groep ook al een keer mee geweest. Dat was voor mij een onvergetelijke ervaring waarvan ik toen al wist dat ik het nog een keer wilde doen. Nu bood deze gelegenheid zich voor mij aan en er gaan nog een aantal bekende mee. De voorbereiding op de reis is eigenlijk net zo bijzonder als de twee weken zelf. Dat maakt het nu al ontzettend leuk.

 

Groepsfotos Moldavie0021Odin van de Heuvel

Hallo allemaal,

Mijn naam is Odin van den Heuvel en ik ben 15 jaar oud. Ik zit in het derde jaar van het Vakcollege en volg daar de opleiding tot timmerman. Ik heb een oudere zus en broer die al eens eerder mee geweest zijn met de jongeren reis van de Eshof. Hun verhalen spraken mij aan en ik nam mij toen al voor dat als ik de leeftijd zou hebben om mee te mogen ik deze kans zou willen grijpen.
Met mijn opleiding tot timmerman hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen om daar iets op te bouwen. Mijn hobby is voetballen en dat hoop ik daar met de kinderen te gaan doen. Het lijkt me een mooie ervaring om deze reis met de groep te gaan maken en kijk er dan ook heel erg naar uit.

 

 

Groepsfotos Moldavie0024David Roelofs


Hoi! Mijn naam is David Roelofs, 23 jaar, en tweedejaars student van de masteropleiding Technical Medicine aan de Universiteit Twente. Voor velen van u zal ik een bekend gezicht zijn, vanwege mijn betrokkenheid bij de regie van de jeugdmusicals in de Eshof van de laatste jaren, vanwege mijn deelname aan de musical Ruth, of vanwege de vorige diaconale projecten waar ik ook aan heb deelgenomen.

Toch is ook dit project voor mij weer 'nieuw', omdat ik dit keer niet als deelnemer mee ga, maar als onderdeel van het begeleidersteam. Mensen vragen wel eens waarom ik al voor de derde keer mee ga op een diaconale projectreis. Om die vraag te beantwoorden is het al bijna voldoende om alleen maar terug te kijken op de afgelopen maanden. De energie die de hele groep in het project stopt, de gezelligheid tijdens de acties, de steun vanuit de Eshofgemeente en de Paulusgemeenschap, dat maakt dit hele traject al de moeite waard.
En als we deze zomer in Moldavië zijn, en daar kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen die anders geen toekomst hebben, en als we gaan meemaken wat onze hulp voor de mensen daar betekent, dan weet ik zeker dat ik mijn deelname aan dit project mijn leven lang niet meer zal vergeten!

 

Groepsfotos Moldavie0013Stefan Stitselaar


Hoi, ik ben Stefan Stitselaar, 25 jaar en momenteel aan het afstuderen op de Hogeschool van Amsterdam bij de opleiding Nieuws & Media. Ik ben onderhand wel een terugkerend gezicht geworden bij diaconale projecten. Ik heb namelijk aan alle projecten meegedaan. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Ik doe aan fitness, kickboksen en hardlopen.
Dit is alweer het vijfde project waar ik aan meewerk en dit keer voor het eerst als begeleider. Toch weer een hele andere ervaring. Ik vind het hartstikke leuk om met zo'n jonge, gezellige en vooral gemotiveerde groep op pad te gaan.
Ik ga mee naar Moldavië omdat ik als geen ander weet hoe ongelofelijk bijzonder zo'n reis is. Geen een reis die ik heb meegemaakt is hetzelfde en ze zijn ook niet te vergelijken. Ik geloof in het cliché 'een betere wereld begint bij jezelf', daarom vind ik het ook belangrijk om een gemeenschap zoals die in Moldavië te helpen. Ik geloof echt dat wij daar een verschil kunnen maken, ook al is het misschien minimaal. Ik hoop dat wij daar twee weken flink kunnen werken aan het Day Care Centre. Wij zijn het allereerste projectteam dat daar komt, dus ik denk dat het voor beide kanten een intense en onvergetelijke ervaring gaat worden.