Vorming en toerusting 2018-2019

 
Het programma van Vorming en Toerusting voor het nieuwe seizoen heeft u hier in handen. Wij als commissie denken dat we een grote variatie aan interessante onderwerpen aanbieden en hopen u daarmee enthousiast te maken.
U treft bekende namen aan, nieuwe namen, een prachtige film. Er wordt dit jaar veel gewandeld en gedeeld.
 
Voor de brochure en aanmelden 2018-2019: klik hier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Van plat naar bol:
De wereld in de klassieke oudheid
Donderdag 4 oktober 2018
20181004 GVanplatnaarbo illustratiep
Als je om je heen kijkt zie je dat de aarde naar alle richtingen even groot is, met daarboven een hemel met wolken, zon en sterren. Een platte aarde met daarboven een hemelgewelf. Dat is het Babylonische wereldbeeld dat ten grondslag ligt aan het Genesis verhaal. De bijgevoegde figuur toont de oudste wereldkaart vanuit dat beeld. Weinig oude volken hebben zich van dat beeld losgemaakt. Maar de Grieken realiseerden zich dat dat niet kon kloppen: de aarde en het universum zijn bollen. Maar als de aarde rond is, wat is er dan aan de andere kant?
 
 

Lees meer...

Zondagse ochtendwandeling
Zondag 30 september 9:30 uur vanaf de Eshof
20180930 Gzondagseochtendwandeling
Het afgelopen jaar is het initiatief ontstaan om op zondagochtend vanuit de Eshof samen te wandelen. We willen mensen de ruimte bieden om de zondagse stilte ook buiten samen met elkaar op te zoeken.
De basisgedachte is dat wandelen in de natuur ons helpt om op adem en tot rust te komen. En dat samen wandelen verbinding geeft met onszelf, elkaar en de schepping.

Lees meer...

All4Uganda
Startzondag 23 september 2018
De afsluitende reis van het diaconale project Queen of Peace Highschool
20180923 GAll4Uganda1 kleinOnze samenwerking met Queen of Peace Highschool in Oeganda willen we passend afsluiten met een alle-leeftijden-reis eind 2019. Een ontmoeting waarin we het Queen of Peace team willen bedanken voor de tijd waarin we als gemeenschappen samen hebben opgetrokken en de moeite hebben genomen om elkaar beter te leren kennen.
 
We zien het al helemaal voor ons: een groep vanuit Hoevelaken naar Oeganda om kennis te maken met de manier waarop gezinnen in Oeganda leven. Wat ze eten en drinken. In welke huizen ze wonen. Dat ze leven zonder stromend water en elektriciteit. Hoe ze naar school en naar de kerk gaan.
 

Lees meer...