Vorming en Toerusting

‘Waartoe zijn wij op aarde?’Dat was de eerste vraag van de rooms-katholieke catechismus. Rooms-katholieke kinderen moesten de catechismus vroeger uit het hoofd leren, net als protestantse kinderen het equivalent aan protestantse zijde. De vraag is nog altijd even actueel. En het antwoord?
‘Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn.’

Ook het antwoord zou van deze tijd kunnen zijn. Wat wij feitelijk hebben gedaan, als commissie voor vorming en toerusting, is een aanbod van activiteiten voor u verzamelen waarin dit antwoord op een of andere manier wordt uitgewerkt. Op de site gaat U verslagen van geplande activiteiten vinden alsmede het programma van het komende "seizoen".

V&T Moderne mystici
Leesgroep -> Dag Hammarskjöld en Etty Hillesum
hillesum20141013 daghammarskjold zwIn het kader van 'Vorming en toerusting' bogen tien mensen zich over teksten van twee mensen met een rijk innerlijk leven, die worstelen met de zin van hun leven en met God. Vier avonden werden besteed aan teksten uit Merkstenen, het geestelijk dagboek van Dag Hammarskjöld, secretaris generaal van de Verenigde Naties. Teksten die bij eerste lezing vaak onbegrijpelijk lijken. Twee avonden gingen over teksten van Etty Hillesum, een joodse vrouw die in de oorlog over haar geestelijke ontwikkeling schreef.

Lees meer...

Fotoimpressie Stadswandeling Mokum
Op zondag 19 april heeft een groep gemeenteleden van Paulusgemeenschap en Eshofgemeente, onder leiding van gids Kees Bison, een wandeling door Amsterdam gemaakt om de talloze herinneringen aan het Joodse leven te ontdekken.
meer foto's klik op foto

Zie ook:  Vorming en Toerusting