Vorming en toerusting 2018-2019

Het programma van Vorming en Toerusting voor het nieuwe seizoen heeft u hier in handen. Wij als commissie denken dat we een grote variatie aan interessante onderwerpen aanbieden en hopen u daarmee enthousiast te maken.
U treft bekende namen aan, nieuwe namen, een prachtige film. Er wordt dit jaar veel gewandeld en gedeeld.

Voor de brochure en aanmelden 2018-2019: klik hier

All4Uganda
Startzondag 23 september 2018
De afsluitende reis van het diaconale project Queen of Peace Highschool
20180923 GAll4Uganda1 kleinOnze samenwerking met Queen of Peace Highschool in Oeganda willen we passend afsluiten met een alle-leeftijden-reis eind 2019. Een ontmoeting waarin we het Queen of Peace team willen bedanken voor de tijd waarin we als gemeenschappen samen hebben opgetrokken en de moeite hebben genomen om elkaar beter te leren kennen.

We zien het al helemaal voor ons: een groep vanuit Hoevelaken naar Oeganda om kennis te maken met de manier waarop gezinnen in Oeganda leven. Wat ze eten en drinken. In welke huizen ze wonen. Dat ze leven zonder stromend water en elektriciteit. Hoe ze naar school en naar de kerk gaan.

We gaan natuurlijk enkele dagen optrekken met de jongeren van Queen of Peace. Enkele lessen volgen, sporten en bij de jongeren thuis kijken. Samen met het team Queen of Peace gaan we nog wat kluswerk verrichten en de samenwerking van de afgelopen drie jaren ceremonieel afsluiten. De voorbereidingstijd gebruiken we om een passend (zelfvoorzienend) project op te zetten voor Queen of Peace Highschool!

Ook is het mogelijk om een dag naar de hoofdstad Kampala te gaan. We bezoeken de Bahai tempel, de Rubaga kathedraal, het Rubiri paleis en het Martyrs monument.
En een prachtig natuurpark als Queen Elisabeth of Muchison Falls mag niet ontbreken.
Het is een echt avontuur voor iedereen!

De ZWO biedt alle leden van de Eshofgemeente en de Paulusgemeenschap, of anderszins betrokken bij Hoevelaken, de mogelijkheid om aan te sluiten voor een reis naar Oeganda. Afhankelijk van de interesse gaan we de best passende reis samenstellen. Het kan zijn dat gezinnen (kinderen vanaf tien jaar) op pad gaan, of dat het een vrouwen- of mannenreis wordt. Of een mix van alles. We sluiten vooraf niets uit.
Om invulling te geven aan de reis willen we twee momenten reserveren om dit met geïnteresseerden te onderzoeken en vast te stellen. Kijken kan altijd, meedenken wordt gewaardeerd, deelname vrijblijvend!

Eerste bijeenkomst: Startzondag, 23 september 2018
Tweede bijeenkomst: donderdag 15 november 2018, 20.00 - 22.00 uur
Plaats: de Eshof
Begeleiding:   de ZWO zal deze bijeenkomsten voorbereiden