Diensten

zondag 25 november 9:15 uur
Ds Ellie Boot + Rini Bouwman (Oec. Dienst in Pauluscentrum)
Geen collecten
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting – maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Vrijdag 26 oktober - voorbereiding op de gedachtenisdienst
Afgelopen woensdagavond waren we bij elkaar voor de voorbereiding van komende zondag. De namen zullen worden genoemd van de mensen die we het afgelopen jaar verloren aan de dood. Nabije naasten bekeken samen de liturgie en deelden hun ervaringen.
Zondag zullen tegelijk ook andere mensen in onze gedachten zijn, mensen die al langer geleden overleden. En we zullen ons weer te binnen brengen hoe we niet alleen zijn: we staan in een lange traditie. Heel veel mensen gingen ons voor.

Lees meer...

Zaterdag 13 oktober - orgelconcours
2018 10 13 Rudi in de MartinikerkOp deze warme oktoberdag reist een groepje van vijf mensen uit Hoevelaken richting Groningen. Daar doet in de middag Rudi Coppoolse mee aan een orgelconcours in de Martinikerk. Hij heeft zich er maandenlang op voorbereid. Twee assistenten zullen hem bijstaan en de registers bedienen: Simon Drost en Henk Boswijk. Donderdag zijn ze ook al heen en weer geweest naar het noorden, om te oefenen.
Frits Harmsen en Evert Veldhuizen gaan ook mee. Als supporters. En omdat dit uitje hen door de kerkenraad werd aangeboden als dank voor het samenstellen van een nieuw organistenteam, na het vertrek van Rudi in 2016 als onze hoofdorganist. Helaas kan Lieske niet van de partij zijn, met een goede en al veertig jaar oude reden: ze viert dit weekend dat zij en Feije 40 jaar geleden zijn getrouwd.

Lees meer...

Donderdag 11 oktober - afscheid van Jan de Boer
1 2018 11 Jan de BoerMorgenochtend om 9.45 uur zal in crematorium Amersfoort de dankdienst plaatsvinden voor het leven van Jan de Boer.
Jan overleed zaterdagavond 6 oktober - nog geen twee weken na de ernstige hersenbloeding die hem trof op maandag 24 september. Voor Breunette, haar dochters Yvonne en Sandra en schoonzoon Ronald waren die twee weken als leven in een rollercoaster.

Lees meer...

Zondag 7 oktober - doopdienst
1 IMG 4648Heel veel keer het licht van Pasen. Want broer Luca en zussen Eliza en Marieke hadden hun eigen doopkaars meegebracht naar de doop van hun broertjes. Zo werd hun doop verbonden met die van Sven en van Thomas.
Gelukkig was Emma er om bij al die symboliek te assisteren. Het was weer een feest!
Donderdag 19 juli - in memoriam Wil Noest
1 2018 09 Wil NoestVandaag is in Den Haag Willemina Noest-Lensink overleden. Ze is 89 jaar oud geworden. De laatste jaren ging het met haar gezondheid steeds wat minder goed, zowel geestelijk als lichamelijk. Het afgelopen voorjaar verhuisde ze naar een verzorgingshuis in Den Haag, waar ze dichter bij haar broer en schoonzus zou zijn. Het is verdrietig dat ze niet langer hiervan heeft kunnen genieten.
In 1996 overleed Wils echtgenoot Ton. Sinds dat moment vond ze de weg naar de Eshof en werd een trouwe kerkganger. Wil en Ton kregen geen kinderen toevertrouwd en Wil had maar één broer, wat de kring om haar heen beperkt maakte. Ik hoop dat ze in de Eshofgemeente het gevoel heeft gehad dat ze er thuis hoorde en er mensen om zich heen had.
Op maandag 23 juli zal om 14.00 uur een afscheidsdienst gehouden worden in Elja's Uitvaartcentrum, Kerkepad 1. Daarna zal Wil worden begraven in het graf bij haar levensgezel Ton. Aansluitend is er in het uitvaartcentrum gelegenheid de familie te condoleren.
Dinsdag 17 juli - op weg naar Oeganda
2 IMG 20180717 064021  1 IMG 20180717 063233Dat was vroeg opstaan vanmorgen: om 6.30 uur moesten we bij de Eshof zijn. Na een plakkerige nacht voelde de ochtend aangenaam aan. De achterblijvers genieten hier zelfs van hogere temperaturen dan de reizigers die vanavond rond half elf in Oeganda aankomen!
Na een afscheidswoord en gebed door Jessica kon de groep vertrekken. Eindelijk! Na een jaar van voorbereidingen is de reis naar Mpigi dan nu echt begonnen.
Het was een ontspannen afscheid. Al vonden Tijmen en Simme het niet fijn hun papa te zien vertrekken. En al vinden we het als ouders best spannend. Hopelijk zal er dagelijks een moment zijn waarop er iets op het blog gezet kan worden. Of dat lukt, zal vooral afhangen van de internetverbinding.
Wie het blog wil volgen, kan kijken op qop2018.reismee.nl.
Vrijdag 29 juni - Studeren bij de Dominicanen
Van 25 tot en met 29 juni was ik samen met Lieske Duim te gast bij de Dominicanen in Huissen. Allebei hadden we weer het nodige studiewerk te verzezwemmen in Huissentten. Lieske werkte aan een werkstuk over de tempel. Ik was bezig met mijn eindwerkstuk voor de opleiding geestelijke begeleiding.
Zoals altijd was het eerst even wennen in de nieuwe omgeving. En tegelijk was het een soort thuiskomen: in augustus 2017 waren we er ook al een week geweest. Het weer was warm, maar in de koele kloosterkamers hadden we er weinig last van. Tussen het studeren door maakten we wandelingen voor de nodige beweging. We zijn zelfs een keer gaan zwemmen! Daar ontkom je immers niet aan, als het klooster vijf minuten lopen bij een plas vandaan ligt.

Lees meer...