headergrace

Belangrijk (tik aan)

Predikant     →Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Grace Home 

file 008De Eshof steunt elke drie jaar een project dat de nood in de wereld aanpakt. In de periode 2011-2014 zet 'de Eshof' zich in voor het weeshuis Grace Home in India. De Eshof wil de kinderen van dit weeshuis graag een kans op een betere toekomst geven. De rechtstreekse contacten met de organisatie in Delhi maken het voor jong en oud in Hoevelaken mogelijk om een steentje bij te dragen aan dit project.
Lees op deze webpagina meer over de organisatie 'Grace Care Movement' waar 'Grace Home' onderdeel van is en de bijdrage van 'de Eshof' aan dit Indiase initiatief.

Lees meer...

Eshof

file 002De bijdrage van de Eshof
'De Eshof' wil graag dat de bijdragen vanuit Hoevelaken zo veel mogelijk van blijvende waarde zijn voor de weeskinderen van Grace Home. Daarom richt zij zich op het toekomstvast maken van de vestiging van het weeshuis en het versterken van het onderwijs. Achter de schermen besteedt het projectteam veel aandacht aan het verbreden van het netwerk van pastor John, zodat meer vaste partners betrokken raken die de organisatie een steviger basis kunnen geven. Hart van het project vormen alle contacten die er ontstaan vanuit de Hoevelakense gemeenschap met de organisatie en kinderen van Grace Home.


Ontmoeten

Ontmoeten
file 016 'De Eshof' wil het project Grace Home vooral doen omdat het de Hoevelakense gemeenschap de mogelijkheid biedt om actief deel te nemen aan het project, zowel in Nederland als in India.
Kinderen en jongeren schrijven en skypen bijvoorbeeld met leeftijdgenoten in Grace Home. Samen met basisschool 'De Spreng' richten we een kinderbibliotheek in het weeshuis in. Hoevelakense jongeren gaan met kerst 2012 naar Indiaom de kinderen te ontmoeten en te helpen met de afbouw van het weeshuis. Ook voor volwassenen wil 'de Eshof' een projectreis organiseren. Eén tot twee keer per jaar bezoeken we het projectteamleden het weeshuis. Geïntersseerden kunnen meereizen. Veel jaaractiviteiten in 'de Eshof' zijn gericht op het project. En ook op Hoevelakense evenementen is het project aanwezig. Zo biedt Grace Home voor ieder wat wils.

Onderwijs

Onderwijs
Naast goede opvang geeft vooral onderwijs de kinderen kans op een toekomst. 'De Eshof' wil het onderwijs van Grace Care academy op een aantal punten versterken.

 

Extra leerkrachten
Gedurende de projectperiode worden twee extra geschoolde leerkrachten ingehuurd om het gat in de huidige formatie op te vangen. Deze extra leerkrachten gaan ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van het geboden onderwijs.

file 013p>

Eigen schoolboeken
De kinderen hebben een uniform, schriften en schrijfmateriaal en soms zelf een werkboek. Maar per klas moeten de kinderen het doen met één set schoolboeken. Veel lestijd gaat verloren, wat ten koste gaat van de leerresultaten. Met eigen schoolboeken voor elk kind geeft 'de Eshof' het onderwijs van Grace Care Academy een inpuls.

 

Kinderbibliotheek
In samenwerking met de organisatie My Book Buddy en basisschool De Spreng gaat 'de Eshof' volgens het concept van My Book Buddy een kinderbibliotheek opzetten in Grace Care Academy. Eén van de lokalen wordt als bibliotheek/medialokaal ingericht. Hiervoor krijgt de school de beschikking over twee verrijdbare, afsluitbare boekenkasten met boeken die zijn afgestemd op de leeftijd en het leesniveau. De kinderen kunnen door dit bibliotheekproject beter leren lezen en genieten van lezen.

 

Medialokaal
In onze maatschappij kunnen mensen in hun werk niet meer zonder computer, ook in India. Grace CAre Academy wil de kinderen computervaardigheden bijbrengen, maar de middelen hiervoor ontbreken. 'De Eshof' wil daarom een medialokaal inrichten met een aantal computers en een printer. Hiermee kunnen de kinderen basisvaardigheden opbouwen. De leerkrachten van Grace Care Academy kunnen deze computers gebruiken voor het voorbereiden van hun lessen.

Bouwen

Bouwen
file 013 In 2009 vestigden de kinderen zich in 'Grace Home'. Alhoewel de bouwwerkzaamheden nog niet afwaren, was iedereen blij met een eigen plek. Om het weeshuis af te maken is de afbouw van de tweede verdieping cruciaal. Zo ontstaat er meer ruimte die de leefbaarheid vergroot en de kwaliteit van het geboden onderwijs verbetert. Op dit moment gebruiken de kinderen de leslokalen als slaapzalen. Ook hebben ze nu geen eigen plak voor hun persoonlijke eigendommen.
Als de financiën het toelaten wil, het project ook de inrichting van de slaapzalen voor zijn rekening nemen. Denk hierbij de aanschaf van vaste stapelbedden met matrassen, een persoonlijke opbergkast voor ieder kind en nog een paar meubeltjes, zoals tafels en stoelen.
De grond waar het gebouw op staat is bijna afbetaald. Daarna zal de tenaamstelling en de overdracht geregeld moeten worden om de vestiging van het weeshuis ook voor de toekomst te garanderen. Ook daar draagt 'de Eshof' aan bij.

Opnieuw naar Grace Home
autowasactie klein
"Will you come back?" vroeg Preeti.
"Yes, I will come back," beloofde Marit.
 
Die belofte gaat ze nu inlossen. Met Leander van der Veer en Nikita Doppenberg vertrekt Marit van Looijengoed op 13 juli opnieuw naar India.
Anderhalve week zullen ze in het weeshuis doorbrengen. Elsbeth Beeres, die al drie maanden vrijwilligerswerk heeft gedaan op een ander straatkinderenproject in India, voegt zich daar bij hen.
 
Opnieuw hebben ze het een en ander aan voorbereidende acties gedaan. Zoals auto's wassen (zie de foto). En taarten en jam maken en verkopen. De reis en verblijfskosten betalen de jongelui zelf, het geld dat ze met de acties hebben verdiend gaat naar het weeshuis.

Lees meer...

Lotte opnieuw naar India

11 juli ga ik al weer naar India toe, ik ga met de organisatie Samen; dit is een onderdeel van Don Bosco. Ik ga samen met een groep van 17 mensen naar allemaal straatkinderenprojecten in India. Hier gaan we activiteiten met de straatkinderen doen en proberen we ze een mooie herinnering mee te geven.

We hebben nu alle voorbereidingsweekenden afgerond, en elkaar als groep beter leren kennen. Alle belangrijke zaken zijn nu geregeld, het visum is goed gekeurd en ik heb alle vaccinaties gehad. Het visum aanvragen ging nu gelukkig in een keer goed en hoefde niet een aantal keer overnieuw zoals bij het Grace Home bezoek het geval was. Ik had mijn oude visumaanvraag van toen bewaard en het invullen was hierdoor heel makkelijk. Toen ik aan de beurt was voor mijn vinger- en oogscan ging het apparaat stuk, hierdoor hebben we van 9:00 uur ‘s ochtends tot 16:00 ’s middags daar moeten wachten maar dat is de reis zeker waard. Ik ben nu bezig met het bij elkaar zoeken van alle spullen die ik mee moet nemen naar India toe, want over drie dagen ga ik al weg. Ik word regelmatig door mensen aangesproken die me succes wensen in India, het is heel fijn om te merken dat zo veel mensen meeleven met de reis.

Hier komt een korte beschrijving van mijn reis in India. 12 juli komen we aan in Chennai en reizen we meteen door naar Kavarapettai, hier blijven we vijf nachten op een project. Daarna gaan we met de helft van de groep naar Chennai toe en de andere helft gaat naar Pondicherry. Na zeven nachten switchen de groepen en ga ik naar Pondicherry toe. Daarna gaan we twee nachten naar Mahabalipuram om even te evalueren en bij te komen van de eerste drie weken. Na die twee nachten gaan we met de nachttrein naar Hydrabad toe en daar blijven we dertien nachten. En vanaf Hydrabad vliegen we weer naar huis toe en dan is de reis voorbij.

Ik heb heel veel zin om weer naar India te gaan en activiteiten met de straatkinderen te gaan doen!

Groetjes Lotte van Bloemendaal, 8 juli 2014