headergrace

Predikant     →Weblog

Opnieuw naar Grace Home
autowasactie klein
"Will you come back?" vroeg Preeti.
"Yes, I will come back," beloofde Marit.

Die belofte gaat ze nu inlossen. Met Leander van der Veer en Nikita Doppenberg vertrekt Marit van Looijengoed op 13 juli opnieuw naar India.
Anderhalve week zullen ze in het weeshuis doorbrengen. Elsbeth Beeres, die al drie maanden vrijwilligerswerk heeft gedaan op een ander straatkinderenproject in India, voegt zich daar bij hen.

Opnieuw hebben ze het een en ander aan voorbereidende acties gedaan. Zoals auto's wassen (zie de foto). En taarten en jam maken en verkopen. De reis en verblijfskosten betalen de jongelui zelf, het geld dat ze met de acties hebben verdiend gaat naar het weeshuis.

Lees meer...

Lotte opnieuw naar India

11 juli ga ik al weer naar India toe, ik ga met de organisatie Samen; dit is een onderdeel van Don Bosco. Ik ga samen met een groep van 17 mensen naar allemaal straatkinderenprojecten in India. Hier gaan we activiteiten met de straatkinderen doen en proberen we ze een mooie herinnering mee te geven.

We hebben nu alle voorbereidingsweekenden afgerond, en elkaar als groep beter leren kennen. Alle belangrijke zaken zijn nu geregeld, het visum is goed gekeurd en ik heb alle vaccinaties gehad. Het visum aanvragen ging nu gelukkig in een keer goed en hoefde niet een aantal keer overnieuw zoals bij het Grace Home bezoek het geval was. Ik had mijn oude visumaanvraag van toen bewaard en het invullen was hierdoor heel makkelijk. Toen ik aan de beurt was voor mijn vinger- en oogscan ging het apparaat stuk, hierdoor hebben we van 9:00 uur ‘s ochtends tot 16:00 ’s middags daar moeten wachten maar dat is de reis zeker waard. Ik ben nu bezig met het bij elkaar zoeken van alle spullen die ik mee moet nemen naar India toe, want over drie dagen ga ik al weg. Ik word regelmatig door mensen aangesproken die me succes wensen in India, het is heel fijn om te merken dat zo veel mensen meeleven met de reis.

Hier komt een korte beschrijving van mijn reis in India. 12 juli komen we aan in Chennai en reizen we meteen door naar Kavarapettai, hier blijven we vijf nachten op een project. Daarna gaan we met de helft van de groep naar Chennai toe en de andere helft gaat naar Pondicherry. Na zeven nachten switchen de groepen en ga ik naar Pondicherry toe. Daarna gaan we twee nachten naar Mahabalipuram om even te evalueren en bij te komen van de eerste drie weken. Na die twee nachten gaan we met de nachttrein naar Hydrabad toe en daar blijven we dertien nachten. En vanaf Hydrabad vliegen we weer naar huis toe en dan is de reis voorbij.

Ik heb heel veel zin om weer naar India te gaan en activiteiten met de straatkinderen te gaan doen!

Groetjes Lotte van Bloemendaal, 8 juli 2014