Predikant     →Weblog

Queen of Peace

Queen of Peace High School 1

Oeganda jongerenreis

De groep is compleet, de eerste acties zijn uitgevoerd, kortom: het is begonnen! Met een kleine, maar zeker enthousiaste, groep gaan wij in de zomervakantie van 2018 naar Mpigi, Oeganda. De groep bestaat uit zes jongeren (Demi Beitler, Amarant Hoofdman, Anje Boswijk, Roy Nieuwveld, Sandra van Valkengoed en Annika van Oosterom) en 4 begeleiders (Arjan de Vries, Mieke van Vliet, Celine van den Heuvel en Jessica Hofman). Met z'n tienen zullen wij steeds zichtbaarder worden binnen de gemeente.

Queen of Peace High School, Oeganda

Queen of Peace Highschool is een middelbare school in Oeganda in het district Mpigi. De school geeft onderwijs aan 160 leerlingen uit de wijde omgeving. Het is de enige middelbare school in het gebied en maakt onderwijs mogelijk voor kinderen die anders nooit aan een vervolgopleiding zouden kunnen beginnen. Een unieke kans voor jongeren om zich verder te ontplooien en te oriënteren op hun toekomst.

Queen of Peace High School 2

Team van Queen of Peace samen met de leden van de ZWO

Ambitie Queen of Peace Highschool

Philomena is acht jaar geleden gestart met de Queen of Peace High School. Philomena en haar man John zijn Director en Principal van deze school en zijn vanuit hun christelijke idealen gestart met dit project vanuit het niets. De ambitie van QoP: door kinderen onderwijs te bieden, profiteert de hele gemeenschap van kennis en voortuitgang.

Een druppel op de gloeiende plaat? Een steuntje in de rug van hele gemotiveerde Ugandezen. Samen werken, samen delen, samen voor een betere wereld.
Wat zijn de doelen van de ZWO voor de komende jaren?
We willen de gemeenschap van QoP helpen hun ambitie waar te maken. De samenwerking van de Eshof met QoP Highschool bestaat uit de opbouw van de school, stimuleren van zelfvoorziening en uitwisseling. We laten hiermee zien dat we het werk van het team van QoP belangrijk vinden. En steunen met ons project de volgende stap in de ontwikkeling van hun zelfvoorzienende school.

Queen of Peace High School 3

Jessica Hofman tijdens haar les biologie op QoP