Diensten

zondag 26 januari 10:00 uur
ds. Mieke Groen, De Glind
Collecten: JOP jeugdwerk en onderhoud gebouw
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
De ecologische voetafdruk van IKEA
donderdag 30 januari 2020, 20.00 - 22.00 uur
ecologische voetafdruk 290x300De grote bedrijven, vooral multinationals, worden nog wel eens afgeschilderd als 'geldmachines' die alleen maar uit zijn op winstmaximalisatie en aandeelhouderswaarde, en geen of weinig boodschap hebben aan de wereld waarin zij opereren. Plaatsgenoot Albert Martens, oud directeur HRM International van IKEA legt uit dat dat beeld op zijn minst enige nuance behoeft.
IKEA is een wereldwijd opererend internationaal familiebedrijf met een miljarden omzet en winst waar tweehonderdduizend mensen werken. De visie van IKEA is om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen.

Lees meer...

Aktie Kerkbalans 2020
logo kerkbalans
De komende weken gaan er weer vele vrijwilligers op pad voor de actie Kerkbalans met als thema GEEF VOOR JE KERK
Ook de Eshof haakt hierbij aan en u kunt daarom in de week van 20 januari de nodige informatie tegemoet zien. Uw toezegging (ook voor ZWO) kunt u daarbij kenbaar maken. In week daaropvolgend komt een lid van uw wijkteam het antwoord weer graag bij u ophalen.
Uw medewerking is voor ons college van grote en blijvende waarde! Mogen wij weer op u rekenen?
Expositie: Jozef in de Groeibijbel
zondag 5 januari tot en met zondag 16 februari 2020
20200105 expositieJozef001In het weekend van 15 en 16 februari 2020 wordt de musical ‘Jozef – de dromenkoning’ uitgevoerd in de Eshof.
Een mooie gelegenheid om de platen rond de Jozef-cyclus, die Cees Otte rond 2000 tekende voor de Groeibijbel, een plek te geven aan de expositiewand van de Eshof.De Groeibijbel was eind vorige eeuw een project van SGO Hoevelaken.

Lees meer...

Liturgische vormgeving Advent
uitsnede schikking Kerst 1
 
 
 
 
In verbondenheid met de aarde 
zijn we op zoek naar het licht.
All4Uganda logo
"Deze reis is onderdeel van het driejarig project van de Eshof. "
  
Op vrijdag 27 september vroeg in de morgen is de groep in Hoevelaken op de trein gestapt. Op 10 oktober waren ze weer terug in Nederland.
  
Verslag van de reis: klik hier