Diensten

zondag 23 februari 10:00 uur
ds. Jenny van der Veen, Nijkerk
Collecten: Stichting Hulpdienst en Eredienst
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.logo
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Filmen met je smartphone
maandag 24 februari en 9 maart 2020, 20.00 - 22.00 uur
meer dan bellen
Natuurlijk, met je smartphone kun je bellen, maar je kunt er veel meer mee. Je kunt ermee fotograferen en filmen.
Via apps kun je die beelden samenvoegen tot een gelikt filmpje ‘met een verhaal’, compleet met titelpagina, een muziekje eronder en desnoods een voice over.
Tijdens deze workshops leer je een korte video te maken met je smart-phone. Breng bijvoorbeeld een vakantie, een reis of evenement onvergetelijk in beeld.
De eerste avond krijg je uitleg en gaan we al wat oefenen. Daarna ga je thuis een filmpje maken.

Lees meer...

Musical Jozef
zaterdag 15 februari en zondag 16 februari 2020 
20200215 Josef logo- de dromenkoning
Musicalgroep Hoevelaken brengt het wereldberoemde verhaal van Jozef - de dromenkoning (Genesis). Ze doen dit op het script en de muziek van Gerard van Midden en Gerard van Amstel.
Door flashbacks naar vroeger, komen we steeds meer te weten over Jozef en zijn familie. Jozefs familie zit complex in elkaar. Een wel heel bijzondere rol is weggelegd voor ‘de’ zus Dina.

Lees meer...

Uitnodiging voor leden tussen de 30 en 50 jaar
maandag 8 maart 2020, 15.00 - 18.00 uur
detail 2
Voor veel jongere leden van de Eshof is het niet zo vanzelfsprekend om op zondagochtend naar de kerk te gaan als voor veel oudere leden. Dat betekent dat we elkaar als ‘jonge’ leden van de Eshof minder makkelijk ontmoeten.
    
Omdat we benieuwd zijn naar wie de andere jonge leden van de Eshof zijn, hebben wij ze allemaal persoonlijk uitgenodigd voor een gezellige middag op zondag 8 maart.
     

Lees meer...

Expositie: Jozef in de Groeibijbel
zondag 5 januari tot en met zondag 16 februari 2020
20200105 expositieJozef001In het weekend van 15 en 16 februari 2020 wordt de musical ‘Jozef – de dromenkoning’ uitgevoerd in de Eshof.
Een mooie gelegenheid om de platen rond de Jozef-cyclus, die Cees Otte rond 2000 tekende voor de Groeibijbel, een plek te geven aan de expositiewand van de Eshof.De Groeibijbel was eind vorige eeuw een project van SGO Hoevelaken.

Lees meer...

Liturgische vormgeving Advent
uitsnede schikking Kerst 1
 
 
 
 
In verbondenheid met de aarde 
zijn we op zoek naar het licht.