Diensten

zondag 21 augustus 10:00 uur
ds. Ellie Boot
Collecten: Kerk in Actie: ZWO en kinderdienst

zondag 28 augustus 10:00 uur
ds. Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Eigen diaconie en Muziek en Liturgie

Welkom

 Onder de tab Info vindt u het Archief waar oude Liturgieën, Rondoms en In memoriams zijn opgenomen
 
Inleverdatum voor Rondom
dinsdag 28 juni 2022
 
  
 
 

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Nieuwsbrief nr. 32 – 12 augustus 2022
 
Beste mensen, 
 
Een officiële hittegolf is aanstaande en daarmee luiden we de laatste week van de schoolvakanties in. 
Vorige week las u al dat er een nieuwe cantor is gevonden: Arjan Verrips. In deze nieuwsbrief stelt hij zich uitgebreid aan u voor.  
 
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 31 – 5 augustus 2022
 
Beste mensen, 
 
Augustus staat alweer op de kalender. Voor sommigen zit de vakantie er al op en anderen gaan misschien nog. De schoolvakantie is ook al halverwege. In het dorp is het nog rustig, ook in en rondom de Eshof. De zomer gaat nog volop door. De hoge, regelmatig tropische, tempertaturen en het gebrek aan regen leiden inmiddels tot een officieel watertekort. Er is nieuws vanuit de cantorij. 
 
Live en achteraf audio
en video 
 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 30 – 29 juli 2022
 
Beste mensen, 
 
Er is wederom weinig nieuws te melden deze week. Ook geen activiteiten in of rondom de Eshof, behalve natuurlijk de zondagse kerkdienst, waar u uiteraard van harte welkom bent. Ook het gezamenlijke koffiemoment na de dienst is altijd een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten! En we ontvingen een dankwoord vanuit Groningen.
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 29 – 22 juli 2022
 
Beste mensen,  
 
Vandaag begint ook voor de laatste regio de vakantie. De vakantiegangers die naar het buitenland wilden, hebben, bloedhete autoritten of eindeloos lange rijen op Schiphol trotserend, nu hun bestemming wel bereikt. Een groot deel van Europa gaat gebukt onder zeer hoge temperaturen met alle gevolgen van dien. Hopelijk zijn zowel mens als dier deze dagen goed doorgekomen. Hier was het ook behoorlijk extreem maar de temperatuur is weer normaal. Het is nog steeds heel mooi weer voor wie in eigen land of gewoon thuis is gebleven. In de Eshof agenda staat slechts één activiteit, de inloopmiddag. Het is volop oogsttijd in de Eshoftuin.
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 28 – 15 juli 2022
 
Beste mensen,  
 
Het is stilletjes in het dorp. En het wordt tropisch warm. Alles bij elkaar lijkt dit op vakantie. Voor sommigen zeer welkom, voor anderen een periode waarin ze meer alleen zijn, eenzaam misschien wel. (Klein)kinderen op vakantie. Soms weer ver weg. Kortom, laten we naar elkaar blijven omzien, ook in deze vakantieperiode. Een positief bericht is dat de inloopmiddagen geen zomerstop kennen, dus op 27 juli, 10 en 24 augustus kunt u om 13.30 uur terecht in de Eshof. Verder leest u in deze brief  een bedankje van Coralien en Thijmen Toom en nogmaals het bericht over de afwezigheid van Ellie.
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 27 – 8 juli 2022
 
Beste mensen,  
 
Het is komkommertijd wat nieuws betreft, maar ook de vaste rubrieken kunnen voor u van belang zijn. Zo leest u altijd voor wie de bloemen zijn bestemd en aan wie er kaarten gestuurd gaan worden. En wanneer u weer kunt binnenlopen in de Eshof voor een praatje en een kopje thee of koffie.
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 26 – 1 juli 2022
 
Beste mensen,  
 
De vakantieperiode breekt aan, de Eshof agenda wordt steeds leger. Zondagmiddag zingt FREE! een uurtje hun nieuwste repertoire in de Eshof en de zangers beloven dat de Max Verstappen fans weer op tijd thuis zijn voor de race begint. 
 
Live en achteraf audio
en video 
 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 25 – 26 juni 2022
 
Beste mensen,  
 
De eerste Jeugd-Doe-Dienst is a.s. zondag een feit. De oecumenische dienst is in het  Pauluscentrum en de Jeugd-Doe-Dienst is tegelijkertijd in de Eshof. We herhalen de oproep voor een cantor/cantrix en we vragen uw aandacht voor het zomerconcert van FREE! 
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 24 – 17 juni 2022
 
Beste mensen,  
 
In deze nieuwsbrief nogmaals de aankondiging voor de eerste Jeugd-Doe-Dienst op 26 juni. Er kan nog gereageerd worden op de aanstaande aanstelling van een nieuwe scriba. En lees alles over de vacature van cantor/cantrix. 
Verder vragen we uw aandacht voor het zomerconcert van FREE! En ook de Eshoftuingroep laat van zich horen.
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 23 – 10 juni 2022
 
Beste mensen,  
 
In deze nieuwsbrief de aankondiging voor de eerste Jeugd-Doe-Dienst op 26 juni. Het waren en zijn misschien nog  spannende dagen voor de examen kandidaten. We horen graag wie er zijn geslaagd. De cantorij is op zoek naar een cantor m/v.
 
Live en achteraf audio
en video 
 

Lees meer...