Diensten

zondag 02 april 10:00 uur
ds. Rob Visser, Rhenen/Palmzondag

Collecten: Stichting Moederzorg en Paas- en doopkaarsen

19:00 uur
vesperteam

Collecte: Hospice Nijkerk

Welkom

De tab Organisatie is weer up-to-date gebracht! 
 
Onder de tab Info vindt u het Archief waar oude Liturgieën, Rondoms en In memoriams zijn opgenomen
 
  
 
 

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
40 dagen tijd
 

Het leven breekt open

en vult zich

met uitzicht op morgen

40 dagen tijd 5

Nieuwsbrief nr. 12 – 24 maart 2023
 
Beste mensen, 
 
In deze nieuwsbrief leest u nogmaals de aankondiging van het verhaalconcert ‘Franciscus, troubadour van God’ op 25 maart en de kennismakingsavond op 27 maart. Ook schrijft Ellie over de vespers in de Stille Week en worden de kinderen van harte uitgenodigd om een Palmpasenstok te komen maken op zondag 2 april. 
 

Lees meer...

Huisvoorstelling van de film Jezus Christ Superstar op 11 september 2023
 
Franciscus‘Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat deze film werd opgenomen op locaties in Israël. In augustus 1973 was de Nederlandse première. De film is gebaseerd op de musical die vanaf 1970 wordt opgevoerd, met muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice.
Velen van ons zullen de film toen als jongere gezien hebben en een dieper inzicht en gevoel bij het lijdensverhaal hebben gekregen, ook omdat het naar de leefwereld van toen verplaatst was. In Italië wordt de musical nog jaarlijks uitgevoerd. Daar heeft het een status zoals de Mattheüs Passie die in ons land heeft.

Lees meer...

40 dagen tijd 4

Kijk met je hart

open je ogen

en voel hoe een herder

met zachte handen

de schapen beschermt

Nieuwsbrief nr. 11 – 17 maart 2023
 
Beste mensen, 
 
De activiteit van BRIES, de bezinningsavond van 20 maart gaat niet door vanwege te weinig belangstelling. De filmavond op 22 maart in de Kopperhof gaat wel door. Op 22 maart is er ook een extra inloopmiddag met als thema de jaren 50 en 60. Op 25 maart is er een verhaalconcert in de Eshof: ‘Franciscus, troubadour van God’. Nieuwe leden en andere belangstellenden kunnen zich nog opgeven voor de kennismakingsavond op 27 maart. 
 

Lees meer...

40 dagen tijd 
 40 dagen tijd 3a
 
Ongeleste dorst

 onbegrensde liefde

 onuitputtelijke bron

 van levend water

Nieuwsbrief nr. 10 – 10 maart 2023
 
Beste mensen, 
 
In deze nieuwsbrief vraagt BRIES uw aandacht voor twee bijeenkomsten. En er is een extra inloopmiddag over Hoevelaken in de jaren vijftig-zestig. Allemaal zeer de moeite waard lijkt mij. Voor nieuw ingekomenen is er binnenkort een gezellige kennismakingsavond. Lees er meer over in deze brief.
 

Lees meer...

Nieuwsbrief nr. 9 – 3 maart 2023
 
Beste mensen, 
 
Zondag wordt het ‘verhaal uit de zaal’ gehouden. In deze nieuwsbrief een mooie brief van Marijke Zaalberg waarin ze de Eshof bedankt voor de aandacht aan haar project ‘Naar school in Haïti’. Sinds 1 maart zijn de regels voor het brengen van bloemen naar gemeenteleden veranderd. Opgeven voor de bezinningsavond van 20 maart kan nog. 
 

Lees meer...

40 dagen tijd 2
 
in elke barst
is een opening
die licht doorlaat
en warmte geeft
troost brengt in
donker en kou
40 dagen tijd
40 dagen tijd
 
vanaf het begin verstoort de mens
schoonheid, eet van het kwaad
en beeft de aarde van
onrecht, leugen, dood en verdriet
maar liefde  en hoop
geven nooit op
 
 
40 dagen tijd 2