Diensten

zondag 05 december 10:00 uur
Roel van Riezen/2e advent
Collecten: Voedselbank en Muziek en Liturgie

16:00 uur
Vesper
Collecte: Voedselbank

Welkom

Welkom op de vernieuwde website van de Eshof.
 
Er is voor een nieuwe indeling gekozen. We nodigen u uit rond te kijken in het menu dat u hierboven vindt.
 
Om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte onderdelen hebben wij onderaan elke pagina een aantal onderwerpen opgenomen.
  

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.
 
Gebruiksplan voor 'de Eshof'
kerkzaal
In verband met de nieuwe coronamaatregelen vinden er vanaf 28 november na 17.00 uur geen activiteiten meer plaats in de Eshof.
De vespers op de zondagen van advent beginnen om 16.00 uur in plaats van 17.00 uur.
Per 17 november 2021 werd de onderstaande aanscherping van kracht.
Om goed afstand te kunnen houden, gaan we de komende drie weken weer uit van 30 kerkgangers. We verzoeken u dringend bij het verplaatsen in de Eshof een mondkapje te dragen.

Lees meer...

N I E U W S B R I E F nr. 47 – 26 november 2021
De nieuwsbrieven 41 t/m 45 vindt u bij nieuwsbrief 46.
EshofNieuwKl
Beste mensen,
U kunt nog tot en met 27 november reageren op de begrotingen 2022 en extra aandacht wordt gevraagd voor de oproep om ouderling kerkrentmeester te worden. Verder in deze nieuwsbrief berichten over de kinderkersttocht en over de musical Kaïn die nog deelnemers vragen. Simon Drost schrijft over de adventsvespers en over wandelen met vluchtelingen; een berichtje over de ‘geheime engelen’ die al heel actief zijn in het dorp.
 
De hele nieuwsbrief vindt u bij de bijlagen na het aanklikken van de "Lees meer..."
 
Live en achteraf audio en video 
 
  
 

Lees meer...

Geheime engelen 2021 - bonusengel
(door Ellie Boot en Nel Stoffelsen)
engel voile Eshof 1Geheime engelDe lootjes zijn getrokken en er vliegen al engelen door het dorp, heb ik gelezen. Heel fijn dat we gestart zijn. Er is echter nog steeds de mogelijkheid om ‘bonusengel’ te zijn. Dat betekent dat je alleen ‘gever’ bent en geen ontvanger. We kennen nog heel veel mensen die in aanmerking zouden komen om ‘ontvanger’ te zijn. Dus, wil je hieraan meewerken, meld je aan bij Nel Stoffelsen of Ellie Boot.
 
In november 2020 begon het eerste ‘geheime engelen’-project. Weet u het nog? 

Lees meer...

Musical Kaïn
 
kainDe informatieavond op 22 november is ondanks de strengere coronamaatregelen gelukkig goed bezocht. De bijeenkomst was online te volgen en is nog terug te kijken via kerkdienstgemist.nl

Dus mocht je het hebben gemist, kijk terug en als het iets voor je is, meld je aan via de website https://www.musicalhoevelaken.nl/musicals/kain
 
Geniet ook op facebook van berichten en foto's over de musical.
Zie ook het artikel: Dromen van een musical
Kinderkersttocht 24 december vanaf 18.30 uur
kinderkerstVoor de kinderkersttocht op 24 december zijn we hard op zoek naar begeleiders: wie zou, samen met een groepje kinderen, bij één van de vijf taferelen aanwezig willen zijn?
En wie van de kinderen zou als wijze, engel, soldaat of herder aan één van de taferelen mee willen doen? Ook de stal is nog leeg; wie wil Maria zijn en wie Jozef?
Opgeven voor deelname aan de taferelen kan bij Richard van de Kamp
Dit jaar willen we graag de kinderkersttocht, die afgelopen Kerst op de planning stond, alsnog door laten gaan.

Lees meer...

Olijfhelden txt
Olijfolie met een missie
Olijfhelden2Duizenden vluchtelingen kwamen in korte tijd aan op Lesbos. De olijfboeren op Lesbos twijfelden geen moment en gingen samen eten uitdelen om de mensen in nood te helpen. Geïnspireerd door de olijfboeren wordt met elke verkochte fles olijfolie een voedzame maaltijd gegeven aan een vluchteling. Zo kunnen we niet alleen in Nederland genieten van heerlijke olijfolie, maar geven we ook een toekomst aan de bewoners van Lesbos.
 
Hoe werkt de actie in de Eshof en de Paulusgemeenschap

Lees meer...

N I E U W S B R I E F nr. 46 – 19 november 2021
Ook de nieuwsbrieven 41 t/m 45 vindt u hier.
EshofNieuwKl
Beste mensen,
Het is helaas toch weer noodzakelijk om ook in de Eshof de coronamaatregelen weer aan te scherpen. Aanstaande zondag start de ZWO met de actie Olijfhelden. Het is mogelijk om na afloop van de dienst flessen olijfolie te kopen. Op een later moment bestellen kan ook. Wilt u dat Sinterklaas bij u op bezoek komt, de groep Hoevelaken voor Georgië geeft inzicht in zijn agenda. Jan Hofman houdt zondag zijn Preek van de Leek in de Emmaüskerk in Barneveld. Het college is op zoek naar een ouderling kerkrentmeester.
 
De hele nieuwsbrief vindt u bij de bijlagen na het aanklikken van de "Lees meer..."
 
Live en achteraf audio en video 
 
  
 

Lees meer...

Olijfhelden txt
Aftrap van deze eindejaarsactie in de Eshof: zondag 21 november 2021
Olijfolie met een missie
Van werken in een vluchtelingenkamp op Lesbos naar duurzame hulp door samen te werken met olijfboeren op Lesbos om vluchtelingen te helpen. Oprichter Chanella kwam door haar vrijwilligerswerk in de vluchtelingenkampen in contact met olijfboeren. Samen is het idee voor Olijfhelden ontstaan om de lokale economie te steunen en vluchtelingen te helpen.
 
De Olijfhelden van Lesbos
Ken je de beelden nog uit 2015 van rubberen boten met vaders, moeders en kleine kinderen

Lees meer...

Dromen van een nieuwe musical
 
kainNog amper bijgekomen van het succes van musical Jozef - de dromenkoning, zaten we ineens in een serieuze lockdown. We durfden toen niet te dromen dat we nog een keer een musical zouden kunnen maken. We zijn blij dat de maatregelen dusdanig versoepeld zijn, dat we - met vertrouwen richting de toekomst - het toch weer aandurven:
 
Er komt weer een musical!

Lees meer...

Hoe geven we de kerk vorm na coronatijd?
Onderzoek onder kerkleden naar geefgedrag en kerk-zijn na coronatijden
(door Frits Harmsen)
 
De afgelopen twee jaar was kerk-zijn door de coronacrisis anders dan anders. Kerken in heel Nederland hebben geïnvesteerd in creatieve en digitale oplossingen voor kerk-zijn op afstand. Diensten en vieringen vonden plaats via livestream en contact met anderen ging vooral digitaal. Inmiddels zijn de kerkdeuren weer beperkt open. Wat hebben we in de afgelopen tijd geleerd en wat houden we daarvan vast voor de toekomst?

Lees meer...