Diensten

zondag 28 juli 10:00 uur
ds. Marian van Giezen, Houten

Collecten: Eigen diaconie en Beeld- en geluidsinstallatie

zondag 04 augustus 10:00 uur
ds. Gert Landman, De Bilt

Collecten: Kerkinactie/ZWO en BRIES

Welkom

De inleverdatum voor de kopij voor de Rondom  van  september is dinsdag 27 augustus 2024
Uw bijdragen graag op  rondomdeeshof@gmail.com
 
Nieuw: Ontruimingsplan zie: Info/Ontruimingsplan
 
 

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zusters en broeders noemde.
 
Diaconale reis All4Uganda
IMG 4737 beste uganda kleinMet een groep van elf volwassenen gaan wij vanuit de Eshof gemeente en de Paulus gemeenschap op werkvakantie naar Uganda. We gaan naar ‘ons’ project Queen of Peace Highschool; een middelbare school voor jongeren uit de wijde omgeving van Mpigi. In deze twee weken gaan we ons inzetten voor de bouw van het schoollaboratorium en het verder ontwikkelen van het naaiatelier. 

Met de bouw van het schoollaboratorium, voldoet Queen of Peace aan de eisen die de Ugandese overheid stelt aan een middelbare school. Het naaiatelier geeft meisjes die niet verder kunnen studeren de kans om een eigen toekomst op te bouwen. Ook wordt het naaiatelier gebruikt om vrouwen in de lokale gemeenschap op te leiden.
 
Deze reis is onderdeel van het driejarig project van de Eshof. Na een eerste verkenningsreis en een jongerenreis, maken wij nu een afsluitende reis om samen met Queen of Peace Highschool onze samenwerking te vieren. Het is een mooi moment om met eigen ogen te zien wat de afgelopen drie jaar bereikt is. Wij zijn dankbaar voor het contact en de mooie doelen waar we aan hebben mogen werken, zoals de bouw van de examenhal en de aanschaf van de inrichting van de hal en de inboedel van het laboratorium. Het bezoek aan Queen of Peace is voor ons allemaal een prachtige manier om ervaringen uit te wisselen en zelf te zien hoe er aan de andere kant van de wereld geleefd, gewoond en gewerkt wordt. In deze twee weken willen we de mensen nog beter leren kennen en hun steunen om hun dromen waar te blijven maken. Kortom wij hebben er ontzettend veel zin in!

Wij zien uit naar ons verblijf bij het team van Queen of Peace Highschool! We willen graag twee weken samen optrekken en elkaar helpen. We willen ook graag concreet bijdragen aan de doelen en hiervoor zal het All4Uganda team enkele acties doen. De eerste actie is de paasactie! We gaan ook nog helpen met de rommelmarkt en we hebben een crowdfundingpagina gemaakt op de site van Livingstone.

Donatie
Op de website van Livingstone is een crowdfundingpagina geopend. Via deze site kunt u een donatie doen voor ons project. www.LST.nl of https://ikdoemee.lst.nl/2019-all4ugandadeEshof/ . En u kunt natuurlijk ook een donatie doen via de bankrekening van de ZWO de Eshof Rekeningnummer: NL49 RABO 0302263977 o.v.v. All4Uganda.
 
IMG 4737 beste uganda klein