Diensten

zondag 05 december 10:00 uur
Roel van Riezen/2e advent
Collecten: Voedselbank en Muziek en Liturgie

16:00 uur
Vesper
Collecte: Voedselbank

Welkom

Welkom op de vernieuwde website van de Eshof.
 
Er is voor een nieuwe indeling gekozen. We nodigen u uit rond te kijken in het menu dat u hierboven vindt.
 
Om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte onderdelen hebben wij onderaan elke pagina een aantal onderwerpen opgenomen.
  

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.
 
Hoe geven we de kerk vorm na coronatijd?
Onderzoek onder kerkleden naar geefgedrag en kerk-zijn na coronatijden
(door Frits Harmsen)
 
De afgelopen twee jaar was kerk-zijn door de coronacrisis anders dan anders. Kerken in heel Nederland hebben geïnvesteerd in creatieve en digitale oplossingen voor kerk-zijn op afstand. Diensten en vieringen vonden plaats via livestream en contact met anderen ging vooral digitaal. Inmiddels zijn de kerkdeuren weer beperkt open. Wat hebben we in de afgelopen tijd geleerd en wat houden we daarvan vast voor de toekomst?

Die vraag is aanleiding voor Actie Kerkbalans om onderzoek te doen naar de betrokkenheid van kerkleden bij hun plaatselijke kerk in deze tijd. Vanaf 18 oktober zal onderzoeksbureau Citisens kerkleden en parochianen vragen mee te doen met dit grootschalige online onderzoek.
 
De nadruk in het onderzoek ligt met name op de kerk van de toekomst. Vragen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld: Wat hebben kerken geleerd in lockdowntijd? En wat wilt u als betrokken kerkganger hiervan eventueel behouden voor de toekomst? Wat hoopt u dat de kerk mag betekenen voor volgende generaties en waar vindt u dat de kerk vooral in moet investeren? Naast vragen over de toekomst van de kerk, wordt in de vragenlijst ook gevraagd naar het geefgedrag van christenen voor hun plaatselijke kerk.
Bij deze nodigen we u van harte uit mee te doen met dit online onderzoek! Meedoen kan via www.gevenaandekerk.nl. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Doet u mee? Uw mening telt!
  
De Actie Kerkbalans (die in 2022 gehouden wordt onder het thema ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’) is benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. Verwacht wordt dat de resultaten inzicht geven in de rol van de kerk voor christenen vandaag en in de toekomst.