zondag 05 december 10:00 uur
Collecten: Voedselbank en Muziek en Liturgie

Vesper
Collecte: Voedselbank

Welkom op de vernieuwde website van de Eshof.

Er is voor een nieuwe indeling gekozen. We nodigen u uit rond te kijken in het menu dat u hierboven vindt.

Om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte onderdelen hebben wij onderaan elke pagina een aantal onderwerpen opgenomen.

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.

We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.

We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.

Dromen van een nieuwe musical

kainNog amper bijgekomen van het succes van musical Jozef - de dromenkoning, zaten we ineens in een serieuze lockdown. We durfden toen niet te dromen dat we nog een keer een musical zouden kunnen maken. We zijn blij dat de maatregelen dusdanig versoepeld zijn, dat we - met vertrouwen richting de toekomst - het toch weer aandurven:

Er komt weer een musical!
Het musical-team
Drijvende kracht achter de vorige musicals, Nel Stoffelsen, heeft de stoute schoenen aangetrokken om weer een musical op de planken te brengen. Het productieteam van Musical Jozef is ook dit keer weer bereid om deze uitdaging aan te gaan. De leiding is in handen van Simonet Schoon (regie) en Lodewijk de Vries (muziek), daarin bijgestaan door Annemieke Huurdeman, David Roelofs en Kirstin Siteur. Nel Stoffelsen is producent. Jan Roos verzorgt het lichtplan.

Van meesterwerk tot kinderbijbel
Na Ester, Maria, Ruth, Anatevka en Jozef staat nu Kaïn - zwerver in de oerverhalen- op de rol. Samen met Kaïn zwerven we langs misschien wel de bekendste verhalen uit het oude testament. De schepping, Adam en Eva in het paradijs, de toren van Babel, de ark van Noach... Verhalen die vrijwel zeker beelden bij je oproepen. Misschien denk je aan beroemde meesterwerken uit kunstmusea of juist aan de kleurrijke plaatjes uit de kinderbijbel. Door de musical Kaïn komen deze verhalen ineens op een heel andere manier tot leven. Ze broeien en bruisen.

Oerknal
De musical begint met een knal. Een oerknal. De toren van Babel stort in. Kaïn staat op uit de puinhopen. De puinhopen van zijn leven. Sinds zijn broer Abel is gestorven, is Kaïn zwervend. Niet in staat om zichzelf onder ogen te komen. Doordat Kaïn wegkijkt, kunnen wij dat juist niet. We moeten blijven kijken en ons best doen het te snappen. Wat vertellen deze verhalen ons? Een zoektocht. Een zwerftocht. Is er goed én kwaad in God? Mag goed en kwaad naast elkaar bestaan? Ook in ons? Mogen we instorten en ook weer opstaan?
Meedoen?
Kom naar de informatieavond op 22 november om 20.00 uur in De Eshof in Hoevelaken (inloop vanaf 19.30 uur)! De wekelijkse repetities beginnen op 7 februari 2022 (maandagavonden). Het uitvoerings- weekend is van 10 t/m 12 februari 2023 (!). Minimum leeftijd is 15 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een kerk om mee te mogen doen. Voor het koor worden geen audities gehouden. Voor de toneelrollen zullen auditierondes worden gehouden op 10 en 17 januari 2022. Er zijn veel rollen te verdelen, dus kom auditie doen!
Opgeven voor deelname aan de musical kan na deze avond via de aanmeldpagina op www.musical-hoevelaken.nl.
Kirstin Siteur (namens Musicalteam Kaïn)