Diensten

zondag 05 december 10:00 uur
Roel van Riezen/2e advent
Collecten: Voedselbank en Muziek en Liturgie

16:00 uur
Vesper
Collecte: Voedselbank

Welkom

Welkom op de vernieuwde website van de Eshof.
 
Er is voor een nieuwe indeling gekozen. We nodigen u uit rond te kijken in het menu dat u hierboven vindt.
 
Om snel toegang te krijgen tot veelgebruikte onderdelen hebben wij onderaan elke pagina een aantal onderwerpen opgenomen.
  

Protestantse Gemeente 'de Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriformiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.
 
Olijfhelden txt
Aftrap van deze eindejaarsactie in de Eshof: zondag 21 november 2021
Olijfolie met een missie
Van werken in een vluchtelingenkamp op Lesbos naar duurzame hulp door samen te werken met olijfboeren op Lesbos om vluchtelingen te helpen. Oprichter Chanella kwam door haar vrijwilligerswerk in de vluchtelingenkampen in contact met olijfboeren. Samen is het idee voor Olijfhelden ontstaan om de lokale economie te steunen en vluchtelingen te helpen.
 
De Olijfhelden van Lesbos
Ken je de beelden nog uit 2015 van rubberen boten met vaders, moeders en kleine kinderen
die de gevaarlijke oversteek maakten van Turkije naar Lesbos? Duizenden vluchtelingen kwamen in korte tijd aan op Lesbos. De olijfboeren op Lesbos twijfelden geen moment en gingen samen eten uitdelen om de mensen in nood te helpen. Deze olijfboeren zijn  
 
Olijfhelden.
In 2020 wachten er meer dan 20.000 vluchtelingen op Lesbos. Ondanks alle gevaren van de zee zijn er nog steeds wekelijks families die met een rubberen boot naar Lesbos proberen te komen. Turkije biedt voor hen geen veilige toekomst.
 
Met elke fles olijfolie een voedzame maaltijd
Geïnspireerd door de olijfboeren wordt met elke verkochte fles olijfolie een voedzame maaltijd gegeven aan een vluchteling. Zo kunnen we niet alleen in Nederland genieten van heerlijke olijfolie, maar geven we ook een toekomst aan de bewoners van Lesbos.
Met elke verkochte fles olijfolie steunen ze erkende hulporganisaties. Het hele jaar door steunen zij Home For All door met de opbrengst van de verkochte olijfolie een maaltijd aan een vluchteling te geven.
De coöperatie heeft als missie de werkgelegenheid op het eiland vergroten en het behouden van een goed ecosysteem op het eiland voor de olijfbomen, kruidenplanten en dieren.
 
Herkomst van olijfolie
De olijfolie komt rechtstreeks van de boeren van de sociale coöperatie Modousa op Lesbos. Deze boeren maken op hun biologische olijfgaarden premium extra vierge olijfolie van de Kolovi-olijf. Het heuvelachtige landschap staat vol met olijfbomen, in een natuurlijke omgeving met veel kruidenplanten en bloemen. Dit proef je terug in de milde en volle smaak van de olijfolie.
 
Hoe werkt de eindejaar actie in de Eshof
De ZWO van de Eshof vindt Olijfhelden een aansprekende manier om hulp te bieden aan vluchtelingen en willen deze actie steunen door die binnen de Eshof en de Paulus gemeenschap onder de aandacht te brengen. Het is ook mogelijk om bij ons uw bestelling te plaatsen.
 
Elke fles krijgt een kaartje om de flessenhals waarop de herkomst, serveertips en het goede doel vermeld staan. Lekker voor jezelf en leuk om cadeau te geven.
Door flessen van 250 ml en 500 ml biologische extra vierge olijfolie à €12,95 resp. €19,95 via ZWO te bestellen kunnen we dit goede doel ondersteunen en met elkaar de verzendkosten laag houden.
We hebben drie momenten bepaald waarop we de olijfolie collectief kunnen bestellen
   1. Bestel en betaal tussen 21 en 30 november, dan verwachten wij op zondag 5 december uw bestelling in de kerk te kunnen uitgeven.
   2. Bestelt en betaalt u tussen 1 en 15 december, dan verwachten wij uw bestelling op 19 december in de kerk te hebben.
   3. De laatste kans is tussen 16 en 27 december, dan is uw olijfolie naar verwachting op 2 januari in de Eshof.
Dit alles afhankelijk van de levertijd.
Op de dag van de aftrap van deze actie, 21 november, zal ook de gelegenheid zijn om in de Eshof de flessen te bekijken, te kopen (zolang de voorraad strekt) en/of eventueel te bestellen. U kunt ons vinden bij de kraam van Solidaridad.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op 21 november in de Eshof aanwezig te zijn, plaats dan uw bestelling bij Hanneke van den Brink. Zij laat u dan via mail de verdere afhandeling weten. Voor meer informatie kijk ook op www.olijfhelden.nl.