Vierluik Zinvol diaconaat

Avond 4 - Ontwikkelingssamenwerking, een aard(ig)e opgave
maandag 11 maart 2019, 20.00 - 22.00 uur
Gerwin Avond33
Structurele hulp bieden aan onze medemens. Een onderwerp dat al decennia op de agenda staat. Levert het nu echt wat op en voor wie? Dragen we onze hulporganisaties nog wel? Zijn ze in staat om echt verbetering in gang te kunnen zetten?
 
Interessant en actueel onderwerp denken wij. Ook hier zijn thema's als duurzaamheid, rentmeesterschap van de aarde en verbeteren van gemeenschappen onderwerpen die besproken gaan worden. We gaan samen werken naar een manier waarop we misschien beter vorm kunnen geven van onze bijdrage aan dit onderwerp.

Lees meer...

Vierluik Zinvol diaconaat

Avond 3 - Werelddiaconaat = / ≠  noodhulp
maandag 11 februari 2019, 20.00 - 22.00 uur, de Eshof
Gerwin Avond4
Barmhartigheid en gerechtigheid zijn kernwoorden in het diaconaat. Vroeger vulde Kerk in Actie deze rol in, dat kan nu anders.
 
Vanuit het idee om de hulp aan de medemens zelf te organiseren wordt dit werk voor de gemeente steeds leuker. Je ziet dat hulp op de juiste plek terecht komt en deelt de zorg samen met lokale partners. Een mooie manier om wereldwijd iets te kunnen bijdragen op basis van gelijkwaardigheid en respect. Legio thema's komen voorbij, maar wat spreekt ons nu echt aan en wat kunnen we met duurzaamheid en klimaatvraagstukken?

Lees meer...

Vierluik Zinvol diaconaat

Avond 2 - Zending anno 2019
maandag 21 januari 2019, 20.00 - 22.00 uur, de Eshof
Gerwin Avond2
Denkt u nu ook direct aan zieltjes winnen? Zou dat nog steeds zo zijn…?
 
De ontwikkeling van het begrip zending binnen de kerk is verrassend. Laat u meenemen op deze weg in deze bijeenkomst. En draag zelf bij hoe u dit binnen onze gemeente ziet.
 
Laten we samen werken een herkenbaar perspectief en dit misschien wel concreet invullen vanuit de ZWO.

Lees meer...

Vierluik Zinvol diaconaat

Avond 1 - Geloven in delen
donderdag 8 november 2018, 20.00 -22.00 uur, de Eshof
Gerwin Avond1 Ellie
Wat is de ZWO nu eigenlijk en wat doet deze taakgroep in onze kerk? Hier beginnen we mee. Vervolgens gaan we kijken wat wij als gemeente willen! We gaan samen onderzoeken wat we belangrijk vinden en waar we als gemeente graag aan willen werken. De werkwoorden in de sessie zijn "geloven, helpen en bouwen" die we concreet gaan maken met onder andere zending, werelddiaconaat en noodhulp.

In een interactieve setting wordt het een avond die je aan het denken zet over onze taak als gemeente.
 

Lees meer...

Oecumenische reis naar Toscane is verplaatst naar 2021

Deze reis is verplaatst naar donderdag 27 mei tot en met  donderdag 3 juni
In 2020 staat weer een reis naar Italië op het programma. De bestemming is dit keer Toscane, om precies te zijn het gebied ten Zuid-Oosten van Florence. We verblijven in het Diaconale Centrum Casa Cares van de Waldenzen in Reggello. Het is een rustiek, midden in de natuur gelegen onderkomen met een prachtig uitzicht over de omgeving.
Het programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullen genieten van de prachtige natuur in de omgeving van de Casa, van mooie stadjes met eeuwenoude kerken, van steden als Lucca en Arezzo en voor wie er nog niet genoeg van heeft, van Florence. We komen zelfs in het volgens kenners mooiste stadje van Italië: Castelfranco di Sopra.

Lees meer...