Vierluik Zinvol diaconaat

Avond 4 - Ontwikkelingssamenwerking, een aard(ig)e opgave
maandag 11 maart 2019, 20.00 - 22.00 uur
Gerwin Avond33
Structurele hulp bieden aan onze medemens. Een onderwerp dat al decennia op de agenda staat. Levert het nu echt wat op en voor wie? Dragen we onze hulporganisaties nog wel? Zijn ze in staat om echt verbetering in gang te kunnen zetten?
 
Interessant en actueel onderwerp denken wij. Ook hier zijn thema's als duurzaamheid, rentmeesterschap van de aarde en verbeteren van gemeenschappen onderwerpen die besproken gaan worden. We gaan samen werken naar een manier waarop we misschien beter vorm kunnen geven van onze bijdrage aan dit onderwerp.
 
Mooi werk - met zinvol diaconaat
Onze gemeente wil graag een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Eén manier is om een directe bijdrage te leveren voor onze medemens in nood of om leefomstandigheden duurzaam te verbeteren.

Onze werkgroep wil graag samen met gemeenteleden dit werk meer zichtbaar maken en van binnenuit voeden. Hiervoor heeft de ZWO-groep een programma van vier avonden voorbereid. We nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen.
 
Het zijn actieve, inspirerende en uitdagende avonden waarop we aan de hand van workshops, discussies en thema's aan de slag gaan. Het is geen avondje luisteren! U krijgt een goed beeld van de taken van de ZWO en we willen nieuwe wegen verkennen.
U hoeft niet aan alle avonden mee te doen, al is dat wel het meest bevredigend.
 
Datum en tijd: maandag 21 januari 2019, 20.00 - 22.00 uur
Plaats: de Eshof
Leiding: Annemarie van der Meulen , Celine van den Heuvel, Wim van Vliet
Gastspreker: Steffen Barentsen, directeur Livingstone
Deelname: vrijwillige bijdrage