Diensten

zondag 04 juni 10:00 uur
Dr. Jean Jacques Suurmond, Amersfoort

Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en BRIES

zondag 11 juni 10:00 uur
ds. Yolanda Voorhaar, Ede

Collecten: Eigen Diaconie en Eredienst

Welkom

De tab Organisatie is weer up-to-date gebracht! 
 
Onder de tab Info vindt u het Archief waar oude Liturgieën, Rondoms en In memoriams zijn opgenomen
 
  
 
 
overlHieronder vindt U "In memoriams" van mensen uit ons midden die we dit jaar hebben verloren aan de dood.
Overledenen uit voorgaande jaren kunt u selecteren via "In Herinnering/Historie"
In gedachtenis: Jan van Uffelen - 8 april 1942 – 19 december 2022

2021 04 Jan den Hartog

Op maandag 19 december overleed Jan van Uffelen. Hij is 80 jaar oud geworden. Zijn dood kwam plotseling, waarschijnlijk door een hartstilstand.   
 
Jan tobde al jaren met zijn gezondheid. Al lange tijd kampte hij met COPD. Kort na het overlijden van zijn echtgenote Sien op 25 september 2022 brak hij ook nog eens een heup. Hij werd geopereerd en kwam weer thuis, maar moest een tijdje later opnieuw naar het ziekenhuis, omdat de wond was gaan ontsteken.
 

 

Lees meer...

In gedachtenis: Willem Uiterwijk – 29 augustus 1925 – 2 november 2022
 
schreib1
Op 2 november overleed Wim Uiterwijk, 97 jaar oud.
Wim werd geboren in Dalfsen, waar zijn vader boswachter-jachtopziener was op het landgoed van kasteel Rechteren. In 1955 trouwde hij met Henny van Ekeren, met wie hij drie kinderen kreeg. Het grootste deel van hun leven samen hebben ze in Hoevelaken gewoond.
 
Wim was een Indië-veteraan: van 1946 tot 1948 was hij in Indonesië. Hij was er trots op, maar vertelde er niet over. Als kind van zijn tijd vond hij het moeilijk te praten over wat hij voelde.

Lees meer...

In gedachtenis: Aaltje van Tamelen-Kok – 22 maart 1942 – 31 oktober 2022
 
schreib1
Op 31 oktober overleed Alie van Tamelen-Kok. Ze is 80 jaar geworden. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.
Ze werd geboren in Appel en is later naar Hoevelaken verhuisd. In 1960 trouwde ze met Jan, die overleed toen Alie 44 jaar oud was. Ze kregen vier kinderen.

Alie was zachtaardig, bescheiden en lief. Ze was een familiemens. Ze was iemand die graag iets voor een ander over had en hielp waar ze kon. Mijn eerste kennismaking met haar was in 1994, toen zij voor haar oude buurman aan de Penningweg, Anton van den Berg, schoonmaakte en mantelzorger was.

Lees meer...

In gedachtenis: Maria Mechteldje Lensen-de Graaff – 2 oktober 1917 – 31 oktober 2022
 
schreib1
Op 31 oktober overleed het oudste lid van onze gemeente: Rie Lensen-de Graaff werd 105 jaar oud. Het laatste jaar van haar leven bracht ze door in woonzorgcentrum Sint Jozef in Hooglanderveen. Daarvóór woonde ze zelfstandig.
 
Rie is getrouwd geweest met Lense Lensen. Hij overleed in 2005. Ze kregen drie kinderen toevertrouwd.
Rie was een markante persoonlijkheid: autonoom, zelfbewust, stoer, soms fel en pinnig, eigenwijs, maar ook lief en vol humor. In haar werkzame leven was ze docent op basisscholen. Ze had het geluk, zei ze zelf, dat er na de Tweede Wereldoorlog een tekort aan docenten was. Daardoor mocht ze als getrouwde vrouw blijven werken.

Lees meer...

In gedachtenis: Trijntje Goedhart-Kramer – 9 september 1932 – 28 oktober 2022
 
schreib1
Op 28 oktober overleed Tiny Goedhart-Kramer. Ze woonde de laatste anderhalf jaar van haar leven in het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort. Daar namen de laatste maanden haar krachten af en is ze tenslotte op 90-jarige leeftijd overleden.
 
Ze groeide op in een arbeidersgezin in Amsterdam. Haar vader zorgde ervoor dat zowel zijn twee zoons als zijn twee dochters een beroepsopleiding kregen. Vader Gouke wilde dat ze de mogelijkheid zouden hebben om iets van hun leven te maken. Dankzij hem werd Tiny lerares. Ook kregen de kinderen muziekonderwijs. Dat hield in dat de beide jongens les kregen, de één op orgel en de ander op viool, en dat zij het op hun beurt aan hun zussen moesten leren.

Lees meer...

In gedachtenis: Ype Schreiber – 25 maart 1932 – 2 oktober 2022
 
schreib1Op zondag 2 oktober overleed Ype Schreiber. Ype is 90 jaar oud geworden.
 
Ype groeide op in Ee in Friesland in een gezin met zeven zonen. Hij was in zijn werkzame leven docent, hij genoot ervan om anderen kennis bij te brengen. Hij leerde het lesgeven op de basisschool en ging daarna naar het voortgezet onderwijs. Daar gaf hij les in Engels en geschiedenis. Later kreeg hij leidinggevende functies in het onderwijs.
 
Ype hield ook erg van de natuur en wist er veel van. Ook over de Friese natuur ontsluierde hij graag geheimen.
Op 24-jarige leeftijd ontmoette hij zijn vrouw en ze trouwden 1960.

Lees meer...