Diensten

zondag 26 mei 10:00 uur
Eunice van Zomeren

Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Jeugd- en Jongerenwerk

zondag 02 juni 10:00 uur
ds. Marian van Giezen, Houten/kinderdienst

Collecten: Eigen diaconie en Pastoraat

Welkom

De inleverdatum voor de kopij voor de Rondom van april is dinsdag 30 april 2024
Uw bijdragen graag op  rondomdeeshof@gmail.com
 
Nieuw: Ontruimingsplan zie: Info/Ontruimingsplan
 
Onder de tab Info vindt u het Archief waar oude Liturgieën, Rondoms en In memoriams zijn opgenomen
 
  
 
 
overlHieronder vindt U "In memoriams" van mensen uit ons midden die we dit jaar hebben verloren aan de dood.
Overledenen uit voorgaande jaren kunt u selecteren via "In Herinnering/Historie"
In gedachtenis: Marianne Jacoba van der Sloot-van den Brink – 20 september 1946 – 23 oktober 2023
 
Marrie overleed onverwacht op maandag 23 oktober. Met haar echtgenoot woonde ze aan het Van Aalstplein. Voor de coronatijd kwamen  zij regelmatig in de Eshof, maar rugklachten maakten dat ze niet goed lang kon zitten. De beeldverbinding via internet was voor haar een uitkomst.

Marrie was een hartelijke en warme vrouw. Ze was ook een enorme doorzetter. Toen ze in de 30 was, kreeg ze een ernstig herseninfarct. Door wilskracht en volhouden leerde ze weer spreken en kreeg ze het gebruik van haar linkerarm terug.

Lees meer...

In gedachtenis: Coraline Toom-Knoester – 26 januari 1954 – 7 oktober 2023
Uffelen Ria van2023 5

Coralien werd geboren in Amsterdam als 5e kind in een gereformeerd vrijgemaakt gezin. Als 15-jarige verhuisde ze naar Weesp waarna ze al snel naar de pedagogische academie in Amersfoort ging en daar op kamers ging. Na het behalen van haar diploma is ze eerst in Hardenberg en Enschede les gaan geven. Ze trouwde en ging in de Alblasserwaard wonen waar haar kinderen werden geboren. Na haar scheiding ging ze met de twee kinderen in Nijkerk wonen en lesgeven.

Lees meer...

 In gedachtenis: Gerrigje Budding-de Ruig - 3 april 1943 - 28 september 2023
Uffelen Ria van2023 5

Op donderdag 28 september overleed Gerrie Budding. Ook Gerrie was al langere tijd ziek. Behandelingen van de kanker zorgden voor levensverlenging, maar sinds enige tijd was duidelijk dat ze niet zou kunnen genezen. De laatste weken gingen haar krachten hard achteruit.

Gerrie de Ruig werd geboren in de oorlog en was enig kind. Ze heeft dat altijd jammer gevonden. Glukkig waren de jongere zussen van haar moeder er voor haar, en had ze een beetje het idee dat ze zelf zussen had.

Lees meer...

In gedachtenis: Pieter Bartel Braam – 17 oktober 1939 – 27 september 2023
Uffelen Ria van2023 5

Op woensdag 27 september overleed Piet Braam. Hij is 83 jaar oud geworden.
Piet kwam uit een dorp bij Goes: Baarland. Hij was de enige jongen in het gezin, boven zich had hij twee zussen en na hem kwam er nog een zusje. In 1953 maakte het gezin de watersnoodramp mee. Baarland is niet verdronken, maar het water stond wel tot aan de drempel. Het was voor vader Braam de aanleiding om weg te gaan uit Zeeland. Het gezin verkaste naar Terschuur, waar vader Braam een kippenbedrijf begon.

Lees meer...

In gedachtenis: Hilligje Mönch-Mooy – 7 april 1932 – 20 september 2023
Uffelen Ria van2023 5

Hilligje Mönch-Mooy overleed op woensdag 20 september en is 91 jaar oud geworden.
Hilly Mooy was getrouwd en in in juli gedachten ze hun 65-jarig huwelijksjubileum. Ze kregen drie kinderen. 
Ze woonden jarenlang aan de Roggeakker. In februari moest Hilly vanwege dementie worden opgenomen in woonzorgcentrum Molenschot in Soest. Door een mooie samenloop van omstandigheden brachten beiden de laatste maanden samen door in De Pol in Nijkerk. Daar stond Hilly al ingeschreven en kon ze op zeker moment naartoe verhuizen. En haar man moest er zijn voor revalidatie na een operatie aan een teen. Ze hebben er vanaf juni dit jaar goede maanden gehad samen.

Lees meer...

 In gedachtenis: Aart Brons – 13 december 1933 – 3 september 2023
Uffelen Ria van2023 5

Op zondag 3 september overleed Aart Brons. Hij is 89 jaar oud geworden. Verschillende mensen in Hoevelaken zullen hem kennen als rijinstructeur: dat is het werk dat hij en zijn vrouw jarenlang hebben gedaan. Samen hadden ze een rijschool. Zelf kende ik hem alleen uit de tijd waarin hij gepensioneerd was en met zijn vrouw aan de Wilhelminalaan woonde, waar ze in 1999 een huis betrokken. Ze kregen twee zoons toevertrouwd.De oudste zoon Bert overleed op 23-jarige leeftijd – een groot verdriet in het leven van Aart en zijn gezin.

Lees meer...