Diensten

zondag 01 oktober 10:00 uur
drs. Erik Idema, Nijkerkerveen

Collecten: Straatpastoraat en Jeugd- en jongerenwerk

zondag 08 oktober 10:00 uur
ds. Ellie Boot/kinderdienst

Collecten: Eigen diaconie en Onderhoud gebouw

Welkom

De tab Organisatie is weer up-to-date gebracht! 
 
Onder de tab Info vindt u het Archief waar oude Liturgieën, Rondoms en In memoriams zijn opgenomen
 
  
 
 
overlHieronder vindt U "In memoriams" van mensen uit ons midden die we dit jaar hebben verloren aan de dood.
Overledenen uit voorgaande jaren kunt u selecteren via "In Herinnering/Historie"
In gedachtenis: Goffredo Mario Lubbers – 18 augustus 1939 – 30 april 2023
 
schreib1
Op zondag 30 april overleed Fredo Lubbers. De laatste tweeënhalf jaar van zijn leven woonde hij in de Lisidunahof in Leusden. Fredo was getrouwd met en er werden hun twee kinderen  toevertrouwd.
 
Fredo bracht zijn vroegste jeugd door in een jappenkamp in voormalig Nederlands Indië. De trauma’s die hij toen opliep, tekenden zijn leven voorgoed. Hij kampte met fysieke en psychische tegenslagen, maar had al jong geleerd om niet op te geven; de leeftijd van 83 jaar, waarop hij stierf, had hij nooit gedacht te zullen bereiken.

Lees meer...

In gedachtenis: Catharina Beijlsmit-Hendriks – 16 oktober 1926 – 27 maart 2023
 
schreib1Na een korte periode op bed overleed op 27 maart Catrien Beijlsmit, 96 jaar oud. Sinds de zomer van 2021 woonde ze in zorginstelling September, locatie kasteel Stoutenburg. Daarvoor woonde ze aan de Veenslagenweg in Hoevelaken.
  
Catrien zei van zichzelf: ‘ik heb een goed leven gehad, maar ook veel verdriet.’ Haar echtgenoot Jan overleed heel onverwacht na een hartstilstand.

Lees meer...

In gedachtenis: Jan van Uffelen - 8 april 1942 – 19 december 2022

2021 04 Jan den Hartog

Op maandag 19 december overleed Jan van Uffelen. Hij is 80 jaar oud geworden. Zijn dood kwam plotseling, waarschijnlijk door een hartstilstand.   
 
Jan tobde al jaren met zijn gezondheid. Al lange tijd kampte hij met COPD. Kort na het overlijden van zijn echtgenote Sien op 25 september 2022 brak hij ook nog eens een heup. Hij werd geopereerd en kwam weer thuis, maar moest een tijdje later opnieuw naar het ziekenhuis, omdat de wond was gaan ontsteken.
 

 

Lees meer...

In gedachtenis: Willem Uiterwijk – 29 augustus 1925 – 2 november 2022
 
schreib1
Op 2 november overleed Wim Uiterwijk, 97 jaar oud.
Wim werd geboren in Dalfsen, waar zijn vader boswachter-jachtopziener was op het landgoed van kasteel Rechteren. In 1955 trouwde hij met Henny van Ekeren, met wie hij drie kinderen kreeg. Het grootste deel van hun leven samen hebben ze in Hoevelaken gewoond.
 
Wim was een Indië-veteraan: van 1946 tot 1948 was hij in Indonesië. Hij was er trots op, maar vertelde er niet over. Als kind van zijn tijd vond hij het moeilijk te praten over wat hij voelde.

Lees meer...

In gedachtenis: Aaltje van Tamelen-Kok – 22 maart 1942 – 31 oktober 2022
 
schreib1
Op 31 oktober overleed Alie van Tamelen-Kok. Ze is 80 jaar geworden. Ze overleed aan de gevolgen van kanker.
Ze werd geboren in Appel en is later naar Hoevelaken verhuisd. In 1960 trouwde ze met Jan, die overleed toen Alie 44 jaar oud was. Ze kregen vier kinderen.

Alie was zachtaardig, bescheiden en lief. Ze was een familiemens. Ze was iemand die graag iets voor een ander over had en hielp waar ze kon. Mijn eerste kennismaking met haar was in 1994, toen zij voor haar oude buurman aan de Penningweg, Anton van den Berg, schoonmaakte en mantelzorger was.

Lees meer...

In gedachtenis: Maria Mechteldje Lensen-de Graaff – 2 oktober 1917 – 31 oktober 2022
 
schreib1
Op 31 oktober overleed het oudste lid van onze gemeente: Rie Lensen-de Graaff werd 105 jaar oud. Het laatste jaar van haar leven bracht ze door in woonzorgcentrum Sint Jozef in Hooglanderveen. Daarvóór woonde ze zelfstandig.
 
Rie is getrouwd geweest met Lense Lensen. Hij overleed in 2005. Ze kregen drie kinderen toevertrouwd.
Rie was een markante persoonlijkheid: autonoom, zelfbewust, stoer, soms fel en pinnig, eigenwijs, maar ook lief en vol humor. In haar werkzame leven was ze docent op basisscholen. Ze had het geluk, zei ze zelf, dat er na de Tweede Wereldoorlog een tekort aan docenten was. Daardoor mocht ze als getrouwde vrouw blijven werken.

Lees meer...