Diensten

zondag 28 juli 10:00 uur
ds. Marian van Giezen, Houten

Collecten: Eigen diaconie en Beeld- en geluidsinstallatie

zondag 04 augustus 10:00 uur
ds. Gert Landman, De Bilt

Collecten: Kerkinactie/ZWO en BRIES

Welkom

De inleverdatum voor de kopij voor de Rondom  van  september is dinsdag 27 augustus 2024
Uw bijdragen graag op  rondomdeeshof@gmail.com
 
Nieuw: Ontruimingsplan zie: Info/Ontruimingsplan
 
 
Nieuwsbrief nr. 47 – 24 november 2023
 
Beste mensen,
Zaterdag a.s wordt het programma ‘Petrus in het land’ waar en aantal Eshofleden aan hebben meegewerkt uitgezonden. De dienst van zondag wordt in het Pauluscentrum gehouden. De werkgroep Stiltedag ontvangt graag ‘hartverwarmende kaarten’. We wijzen u graag nogmaals op de Inloopmiddag-plus.
 
26 november, Solidaridad, oecumenische dienst
De dienst wordt gehouden in het Pauluscentrum en is daarom niet online te volgen.
 
 
voorbedenVoorbeden
Ik nodig u uit om gebedsintenties voor de zondagse dienst door te geven aan Ellie Boot. Deze worden meegenomen in de voorbeden. Graag via de mail naar ellie.boot@hccnet.nl.
Kinderdienst
De volgende kinderdienst zal zijn op 3 december met Anja en Lisa Bouw.
 
Autodienst
Als vervoer naar de kerk een probleem voor u is, kunt u altijd met de auto worden opgehaald. Voor de diensten in november kunt u hiervoor contact opnemen met Adri Zijlstra, tel. 033-2534988.
 
“Petrus in het land” vanuit de Eshof
petrus in het land 4 petrus in het land 3Op 6 november liep er een team van zes mensen rond in de Eshof. Ze zetten een rookcanon neer en hoge felle lampen. Forse camera’s filmden, microfoons op stengels namen geluid op. En Hans van   Eck en Wilma de Lange zorgden er vakkundig voor dat ze niet verhongerden.
 Er werd een aflevering gemaakt van ‘Petrus in het land’, een programma van KRO/NCRV. Verschillende mensen mochten een kaars aansteken en erbij vertellen voor wie de kaars was. Thema: de   gedachtenis van de gestorvenen. Teksten waren uit het hoofd geleerd, of moesten er ter plekke nog ingestampt worden. Filmbeelden werden opnieuw en opnieuw geschoten. Het opnameteam bleef er   relaxt en vriendelijk bij.
 Deze opnamedag was nog niet alles. In de voorafgaande week was Erna Feenstra een dag lang gevolgd door een cameravrouw en een interviewster.
 Het waren leuke ervaringen. Uren en uren film zijn geschoten, die zijn samengevat in een compilatie van 21 minuten. Deze zaterdag 25 november om 17.10 uur is de aflevering te zien op NPO2.
 
petrus in het land 2petrus_in_het_land.jpg
 
beamerGebruik beamer tijdens de dienst
 We hebben, zoals u weet, sinds kort een beamer. Er is al eens mee gewerkt bij bijzondere gelegenheden. Het is de bedoeling dat we vanaf 3 december (de eerste adventszondag) wekelijks de liturgie via de beamer op de muur   zullen projecteren. Er zal dan op zondagochtend geen papieren liturgie meer in de kerk liggen. Wel krijgt u op de vrijdag, samen met de nieuwsbrief, de liturgie in uw mailbox. Mocht u op zondag graag een papieren liturgie willen   gebruiken, dan kunt u deze dus altijd zelf printen.
 
 
 
Inloopmiddag-plus
Woensdagmiddag 29 november a.s. vindt er weer een Inloopmiddag-plus plaats!
Aan de hand van een aantal oude en nieuwe foto's van ons dorpshart zal Jan Beitler ons laten zien hoe het winkelbestand in de Westerdorpsstraat de afgelopen 50 jaar is veranderd.
Koffie en thee staan klaar vanaf 13.30 uur.
U bent welkom!
 
Stiltedag 2023 ‘Hartverwarmend’
Op 30 december staan de deuren van de Eshof wijd open. Binnen is het warm. Hartverwarmend moment in tijden van onrust en verdriet. Op deze dag kan je in stilte naar kunst kijken. Er zijn gedichten, de kaarsen branden en op verschillende momenten is er live muziek. Onze eigen kunstenaars van Eshof en Paulus geven elk op hun eigen wijze vorm aan het thema. De werkgroep Stiltedag ontwerpt het centrale object en vult de ruimte die kunst en stilte met elkaar verbindt.
Kom! Geniet van rust en schoonheid, verwarm je hart, vind inspiratie en hoop om straks het nieuwe jaar in te gaan.
Wees welkom op 30 december 10.30 – 17.00 uur in de Eshof te Hoevelaken.

kaarten stiltedag Hartverwarmende kaarten gevraagd
 De werkgroep Stiltedag is al volop bezig met de voorbereiding. Dat zie je bijvoorbeeld aan de doos die al enkele weken in de hal van de Eshof staat. Het is een doos om kaarten in te doen:
 Heb jij hartverwarmende kaarten die je ooit hebt ontvangen en nu weg wil geven? Doe ze in de doos. De kaarten worden verwerkt in een object. Hoe? Dat kan je zien op 30 december.
 Namens de werkgroep Stiltedag hartelijk dank,
 Bea de Rijke, Ans Baas, Dicky van ’t Veer, Lies Lekkerkerker, Hedy Barreveld, Joke Vriend, Feije Duim, Els Koudijs
 
 
 
 
 
 
Agenda
di. 28 november, 10.00 uur: Liturgische Vormgroep, de Eshof
di. 28 november, 10.00 uur: Cursus -kunst van Paul Klee- 6e ochtend, de Eshof
di. 28 november, 20.00 uur: Wijkteam 6, Klarenbeeksingel 65
di. 28 november: Uiterste datum inleveren kopij Rondom
wo. 29 november, 10.00 uur: Overleg Eshof 50 jaar, de Eshof
wo. 29 november, 13.30 uur: Inloopmiddag-plus, de Eshof
wo. 29 november, 19.00 uur: Basiscatechese, de Eshof
wo. 29 november, 20.00 uur: Repetitie cantorij, de Eshof
 
Volgende nieuwsbrief
De volgende nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 1 december. Kopij voor de nieuwsbrief graag voor donderdagavond 20.00 uur mailen naar nieuwsbriefeshof@kpnmail.nl
Ik wens u allen een goede week toe.
 
Met vriendelijke groet,
Jacqueline Berends
033 2987586