Diensten

zondag 28 juli 10:00 uur
ds. Marian van Giezen, Houten

Collecten: Eigen diaconie en Beeld- en geluidsinstallatie

zondag 04 augustus 10:00 uur
ds. Gert Landman, De Bilt

Collecten: Kerkinactie/ZWO en BRIES

Welkom

De inleverdatum voor de kopij voor de Rondom  van  september is dinsdag 27 augustus 2024
Uw bijdragen graag op  rondomdeeshof@gmail.com
 
Nieuw: Ontruimingsplan zie: Info/Ontruimingsplan
 
 
Nieuwsbrief nr. 27 – 5 juli 2024
  
Beste mensen, 

Zondag kunnen we weer in onze eigen kerkzaal maar wel met de nodige beperkingen. In de dienst van 14 juli zwaaien we Georgië groep uit. Er worden vrijwilligers gevraagd voor het vakantieproject in Nijkerk. In de Eshoftuin begint nu van alles te groeien en bloeien.

 
Zondag 7 juli – derde zondag van de zomer
Deze week zijn de leden van de Paulusgemeenschap bij ons te gast.
De dienst is ook te volgen op kerkdienstgemist.nl. Er is wel geluidsverbinding maar geen beeld.
De namen van de medewerkers aan de dienst kunt u lezen op de bijgaande liturgie.
 
Zondag hebben we voor het eerst weer een viering in de Eshof. Ook al is er inmiddels heel veel gebeurd, het is dan nog steeds “werk in uitvoering”. U hebt de voortgang steeds kunnen volgen in de wekelijkse fotocollages, ook die van deze week weer. Iedere dag opnieuw was en is daar het niet aflatende toezicht van Hans!

Voor de mensen die naar de kerk komen: er is voor iedereen plaats! De nieuwe vloer in de kuil moet een aantal weken nog worden ontzien. Alleen het deel waar een beschermende onderlaag op ligt mag worden belopen. Daarop staan ca. 45 stoelen, vooral bedoeld voor de mensen die gebruik maken van de ringleiding. Die is deze week in de nieuwe vloer aangebracht en glansrijk door de test gekomen! De beugels bij de drempel kunnen nog niet worden geplaatst maar de arm van een koster of iemand anders is altijd héél dichtbij om veilig de trede te passeren.

Voor de mensen die thuis meevieren is er voor deze zondag dus alleen een geluidsverbinding. Zondag 14 juli is er weer geluid én beeld, omdat dan ook de camera’s weer volledig functioneren.
Ook de beamer kan nog niet worden gebruikt. Er is een beperkt aantal papieren liturgieën beschikbaar. Eventueel kunt u zelf een exemplaar printen om mee te nemen.
 
kaarsen in de hand Voorbeden 
Ik nodig u uit om gebedsintenties voor de zondagse dienst door te geven aan Ellie Boot. Deze worden meegenomen in de voorbeden. Graag via de mail naar ellie.boot@hccnet.nl.
 
Kinderdienst 
Voorlopig is er geen kinderdienst. De eerstvolgende is op 1 september. De leiding is dan in handen van Anja Bouw.
 
Autodienst 
Als vervoer naar de kerk een probleem voor u is, kunt u altijd met de auto worden opgehaald. Voor de diensten in juli kunt u hiervoor contact opnemen met Frans Hanse op tel. 06 12342645.
 
De autodienst kan wel wat extra hulp gebruiken. Vindt u het leuk om een paar keer per jaar op zondagochtend mensen op te halen en weer thuis te brengen, neem dan contact op met Annie Hanse, tel. 06 57348298.
 
Collectes 
De collectes zijn bestemd voor de Eigen diaconie en voor Muziek en liturgie. Bijdragen van de kinderen zijn bestemd voor het Day Care Centrum in Aghaiani.
 
De informatie over de collectebestemmingen vindt u in de Rondom. Zie voor uitgebreide informatie over het doel van de collectedoos voor het Day Care Centrum in Aghaiani de Nieuwsbrief van 14 juli 2023.
 
collectenmunten Collectemuntengroene kerk
Met het oog op duurzaamheid en onze verantwoordelijkheid als Groene Kerk, heeft het college van kerkrentmeesters in 2018 besloten om de collectebonnen te vervangen door collectemunten. De collectemunten zorgen voor gemak (geen kleingeld nodig) en zijn verkrijgbaar in drie varianten: de rode munten à € 0,50, de gele munten à € 1,00 en de blauwe munten à € 2,50. 
 
U kunt ervoor kiezen het bedrag dat u wilt bestemmen voor de collectes over te maken naar het volgende rekeningnummer: NL30 RABO 0382 2047 35 t.n.v. Prot. Gem. De Eshof kerkrentmeesters. Wilt u bij de omschrijving aangeven waarvoor het bedrag bedoeld is: Eigen diaconie, Pastoraat of het Day Care Centrum in Aghaiani? U kunt ook de QR codes gebruiken. 
Klik voor meer informatie over collectemunten of QR codes op: 
 
cr code 31 mei
Diaconale jongerenreis ‘Hoevelaken naar Georgië’
(door Gerwin Duine)
 
Uitzwaaidienst op 14 juli

Diaconale jongerenreis 1We hebben zin om op weg te gaan en de mensen in Georgië te ontmoeten. De laatste voorbereidingen zijn gedaan of gepland, dus nog enkele stapjes en we kunnen gaan. Op 14 juli is de uitzwaaidienst. Ellie heeft samen met FREE en het team de kerkdienst voorbereid. We vinden het een mooi idee dat we vanuit de gemeente op weg mogen gaan en de zegen ontvangen voor onze reis. We zien uit naar een goede dienst met elkaar en na de dienst is er gelegenheid om de jongeren een goede reis te wensen.

En dan 3 dagen later is het zover……
 
 
 
 
 
17 juli tot en met 4 augustus 2024
Woensdag 17 juli zal het team vertrekken van de parkeerplaats bij de Eshof. We verzamelen om 9.30 bij de Eshof en rijden voor 10 uur naar Schiphol om naar Georgië te vliegen. Iedereen is van harte welkom om bij dit uitzwaaimoment aanwezig te zijn.

Dan zijn we bijna drie weken onderweg. We hebben een prima guesthouse inTbilisi waar we de eerste week verblijven. Vanuit dit guesthouse reizen we elke dag naar Aghaiani om te werken aan het Day Care Centrum.
De tweede week gaan we op zomerkamp met een groep van 40 deelnemers. Een gemixt gezelschap van Georgiërs, Nederlanders, jongeren en begeleiders. We reizen vanuit Tbilisi naar een mooie locatie in het binnenland om een week met elkaar op te trekken.
 
U kunt ons volgen……..
Tijdens de reis houden we elke dag (als dit mogelijk is) ons reisblog bij en we maken posts op Facebook. Reist u met ons mee?
facebook
 
 
 polarsteps
 
 
Verbouwing kerkzaal in beeld
(door Frits Harmsen)
 Er is de afgelopen week weer veel gebeurd in de kerkzaal in de Eshof. Kijk op de volgende link om de werkzaamheden te volgen.De fotocollage ziet u op pagina 5 van deze nieuwsbrief.
Vrijwilligers gezocht voor vakantieproject
 
Stel, je bent kind en nog nooit op vakantie geweest, gewoon omdat je ouders geen geld ervoor hebben. Je hebt nog nooit de eerste week van het schooljaar kunnen vertellen over de leuke dingen die je hebt gedaan in de vakantie, omdat je niets bijzonders hebt gedaan.
 
Die kinderen zijn er in Nijkerk. En die gaan wij helpen.
 
Daarom organiseren wij elke donderdagmiddag in de zomervakantie (alle zes weken) voor deze kids (4-12 jaar) een speciale middag. --> En daarbij hebben we jou nodig! <--- We gaan knutselen met ze, voetballen, sporten, spelletjes doen, dansen, en nog veel meer.
 
  • Zou jij het leuk vinden om een groepje kids een leuke nieuwe dans aan te leren?
  • Of wil jij wel wat potjes voetballen met de kinderen?
  • Of zou je het leuk vinden ze te schminken?
  • Oh, of vind je het leuk een speurtocht voor ze te maken?
Ben jij sportief of creatief en wil je wat leuks met ze gaan doen? Dan maak je ze ontzettend blij! Samen met de vrijwilligers die er al zijn bepalen we een leuk programma. Het zou zo leuk zijn als jij ook een middagje komt helpen. Je kan gewoon helpen bij wat we al hebben of zelf iets leuks verzinnen om te doen. We horen graag welke leuke ideeën je hebt.
 
Wil jij deze kinderen blij maken voor een middag? Kom helpen!
 
Aanmelden (of meer info) kun je doen via
zomerndb@gmail.com
of app naar 06 4409 3757
 
Help jij een paar uurtjes mee om deze kids gelukkig te maken?
 
De Eshoftuin
(door Janny Dammingh)
 
Eshoftuin 5 juliZomer 2024
Het voorjaar was grillig, in de tuin hadden we te maken met wateroverlast en slakken. Pas gezaaide en gepote groenten verdwenen. We hielden de moed erin en zie daar: we kunnen nu wat oogsten! Vooral sla. De bloemen beginnen ook te bloeien en zo langzamerhand ziet de tuin er groen en voedzaam uit. We halen opgelucht adem en verwelkomen de langverwachte zomer.

U bent van harte welkom op woensdag- en zaterdagochtend, beide dagen van 10.30 uur tot 11.30 uur.
 
 
 
 
 
 
 
Volgende nieuwsbrie
De volgende nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 12 juli. Kopij voor de nieuwsbrief graag vóór donderdagavond 20.00 uur mailen naar nieuwsbriefeshof@kpnmail.nl
 
Ik wens u allen een mooie week toe.
 
Met vriendelijke groet,
Jacqueline Berends
033 2987586
 
Collage 1