Bries events

maandag 11 september 19:30 uur
BRIES: Huisvoorstelling van de film Jezus Christ Superstar
inloop vanaf 19:15 uur
Leiding: Marius Gort
Loc.: bij Marius Gort thuis
details
Cursus ‘kunst van Paul Klee’ in 6 dagdelen
 
Franciscus
Over de inhoud van de cursus schrijft Ben Piepers het volgende:
‘Al lang gaat de kunst van Paul Klee met mij mee. Ze opent niet alleen mijn ogen om geboeid te kijken, maar ook mijn innerlijk om het geheim van zijn kleuren en vormen te ontdekken. Zelf schrijft Klee: ‘de kunst geeft niet het zichtbare weer, maar maakt het zichtbaar’.
 
Elke bijeenkomst staat een kunstwerk centraal waarbij we mediteren en onze persoonlijke impressies delen met andere deelnemers.
Na de pauze kijken we naar kunstwerken van de kunstenaar die het eerste werk aanvullen of tegenspel bieden. Ben geeft hierbij enige toelichting.
We sluiten telkens af met een gedicht of muziek, een inspiratiebron voor Klee.

Lees meer...

Huisvoorstelling van de film Jezus Christ Superstar op 11 september 2023
 
Franciscus‘Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat deze film werd opgenomen op locaties in Israël. In augustus 1973 was de Nederlandse première. De film is gebaseerd op de musical die vanaf 1970 wordt opgevoerd, met muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice.
Velen van ons zullen de film toen als jongere gezien hebben en een dieper inzicht en gevoel bij het lijdensverhaal hebben gekregen, ook omdat het naar de leefwereld van toen verplaatst was. In Italië wordt de musical nog jaarlijks uitgevoerd. Daar heeft het een status zoals de Mattheüs Passie die in ons land heeft.

Lees meer...