Bries events

Avond rond diverse zangbundels op 31 oktober
 
Franciscus
2023 is het jaar waarop diverse zangbundels een soort jubileum vieren. Genoemd kunnen worden:
 Psalmberijming uit 1773. Deze bestaat 250 jaar
 Hervormde bundel van 1938. Deze bestaat 85 jaar
 Liedboek voor de kerken 1973. Deze bestaat 50 jaar
 Liedboek; zingen en bidden in huis en kerk uit 2013. Deze bundel bestaat dus10 jaar.
 
Rond deze bundels zijn vele (vermakelijke) verhalen te vertellen. Hervormingsdag is een uitgelezen gelegenheid om deze avond te houden. De leiding is in handen van Rudi Coppoolse en Simon Drost.

Lees meer...

Cursus ‘kunst van Paul Klee’ in 6 dagdelen
 
Franciscus
Over de inhoud van de cursus schrijft Ben Piepers het volgende:
‘Al lang gaat de kunst van Paul Klee met mij mee. Ze opent niet alleen mijn ogen om geboeid te kijken, maar ook mijn innerlijk om het geheim van zijn kleuren en vormen te ontdekken. Zelf schrijft Klee: ‘de kunst geeft niet het zichtbare weer, maar maakt het zichtbaar’.
 
Elke bijeenkomst staat een kunstwerk centraal waarbij we mediteren en onze persoonlijke impressies delen met andere deelnemers.
Na de pauze kijken we naar kunstwerken van de kunstenaar die het eerste werk aanvullen of tegenspel bieden. Ben geeft hierbij enige toelichting.
We sluiten telkens af met een gedicht of muziek, een inspiratiebron voor Klee.

Lees meer...

Huisvoorstelling van de film Jezus Christ Superstar op 11 september 2023
 
Franciscus‘Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat deze film werd opgenomen op locaties in Israël. In augustus 1973 was de Nederlandse première. De film is gebaseerd op de musical die vanaf 1970 wordt opgevoerd, met muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice.
Velen van ons zullen de film toen als jongere gezien hebben en een dieper inzicht en gevoel bij het lijdensverhaal hebben gekregen, ook omdat het naar de leefwereld van toen verplaatst was. In Italië wordt de musical nog jaarlijks uitgevoerd. Daar heeft het een status zoals de Mattheüs Passie die in ons land heeft.

Lees meer...