Vorming en toerusting 2019-2020.

Wij hopen dat u tijd heeft om te genieten van het prachtige programma dat de commissie Vorming en Toerusting voor u heeft samengesteld. Interessante lezingen over duurzaamheid, Jona, oudtestamentische vrouwen, kunstexposities, een vlogworkshop, de musical Jozef en een prachtige reis naar Italië. Het is zomaar een greep uit het fantastische aanbod voor dit seizoen. Voor iedereen zit er iets moois tussen. Om kennis te vergroten, de horizon te verbreden, of zomaar, omdat het u leuk lijkt.
Voor de brochure en aanmelden 2019-200: klik hier

Oecumenische reis in 2020naar Toscane

Informatieavond: donderdag 19 september 2019, 20.00-22.00 uur, Pauluscentrum
20190919 reisnaarToscane illustratie2
In 2020 staat weer een reis naar Italië op het programma. De bestemming is dit keer Toscane, om precies te zijn het gebied ten Zuid-Oosten van Florence.. We verblijven in het DiaconaleCentrum Casa Cares van de Waldenzen in Reggello. Het is eenrustiek, midden in de natuur gelegen onderkomen met eenprachtig uitzicht over de omgeving.

Het programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullenHet programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullengenieten van de prachtige natuur in de omgeving van de Casa,van mooie stadjes met eeuwenoude kerken, van steden alsLucca en Arezzo en voor wie er nog niet genoeg van heeft,van Florence.

Lees meer...

Weekend bij de Cisterciënzer gemeenschap Koningsoord in Arnhem

Voorbereiding: donderdag 17 oktober 2019, 20.00 - 21.30 uur, de Eshof
Kloosterweekend: vrijdag 8 tot en met zondag 10 november 2019
20191017 Cistercienzer abdij
Deze keer duurt het nog even voor we als groep de gastvrijheid van een kloostergemeenschap mogen ervaren. Landelijk is er veel belangstelling voor een kort verblijf in een klooster, maar niet getreurd..
In november 2019 zijn wij met een groep van tien personen welkom bij de zusters van de Cisterciënzer abdij Koningsoord in Arnhem.

De Cisterciënzer Orde is in 1098 ontstaan in het Franse Cisterciënzer, Cateaux en aan deze plaats is de naam ontleend. Door een latere hervorming in de Franse plaats La Trappe werd de Orde in de volksmond Trappisten/Trappistinnen genoemd, maar deze benaming is niet officieel.

Lees meer...

De orthodoxe ketter - gesprekskring

dinsdag 22 okt, 19 nov en 10 dec 2019, 19:30 uur 

orthoketterWie verlangt ernaar om eens op een ander been te worden gezet?
Wie durft het aan om in de war gebracht te worden? Diegene zal veel plezier beleven aan het boek van Peter Rollins De orthodoxe ketter en andere onmogelijke verhalen.
In de vorm van parabels zet de schrijver allerlei denkbeelden op zijn kop. Hij doet dat met humor, vol ernst en provocerend. Hij schrijft heerlijke verhalen die ontregelen, inspireren en je kunnen ver-anderen. Dat doet hij in de geest van Jezus’ parabels.

Lees meer...

Lezing Juke Hudig

donderdag 24 oktober 2019, 19:30 uur, de Eshof

‘De innerlijke reis van de profeet Jonah ’
Jonah wordt altijd gekoppeld aan de walvis, maar dat is slechts een onderdeel van het complexe en mysterieuze bijbelboek. "Het boek Jonah beschrijft een inwijding in het mysterie van het mens-zijn”.
De profeet Jonah wordt geroepen door God: “Sta op, ga naar Nineveh, de grote stad en roep tot haar dat hun kwaad is opgestegen tot voor mijn Aangezicht.” Maar Jonah vlucht voor de stem van de Eeuwige.
Hij raakt verstrikt in de benauwenis van de diepste hellewateren, totdat hij zich opricht naar de Ene, die hem begeleidt op zijn weg naar de hoogste hemelen.

Lees meer...