Vent events

vrijdag 07 mei 12:00 uur
Expositie Jeltje Hoogenkamp
Thema: de 10 woorden
elke vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur opengesteld voor publiek
Laatste keer: vrijdag voor Pinksteren (21 mei)
de Eshof
details

Expositie ‘de 10 Woorden’ in de Eshof

Elke vrijdag tussen Pasen en Pinksteren 2021
Expositie mq1
Tussen Pasen en Pinksteren zal in de Eshof een expositie te zien zijn van Jeltje Hoogenkamp. Het thema is: ‘De 10 Woorden’. Tien kleurrijke schilderijen waar de tien geboden de basis voor vormden. Ze hebben geleid tot een serie naar abstractie neigende schilderijen waarin verschuivingen van vorm en kleur de verschillende ‘Woorden’ markeren.

Lees meer...

Gedenken op Allerzielen

maandag 2 november 2020
allerzielenHet is al enige jaren een mooie traditie om vanuit het uitvaartcentrum van Elja lichtjes naar de graven te dragen op de avond van Allerzielen. Steeds meer mensen maken gebruik van deze gelegenheid.
In verband met corona is er plaats voor 30 personen in het uitvaartcentrum die op 1,5 meter van elkaar zitten. We organiseren 2 bijeenkomsten; één om 19.00 uur en één om 20.00 uur.
Opgeven kan tot en met zondag 25 oktober

Lees meer...

Verhalen over koning David

donderdag 5 november 2020
koning DavidOp deze avond staan we stil bij verhalen rond koning David. Erik Idema vertelt ons de verhalen en staat stil bij de vragen die ze oproepen.
Het zijn verhalen over leiderschap en verantwoordelijkheid, maar ook over passie en sluwheid. Wat voor man was David nou echt? 

Lees meer...

Film Oerijssel

De film is uitgesteld
20200325 illustratie Oerijssel 1In Oerijssel verlaat Margje Fikse de stad en keert terug naar haar roots, het platteland langs de IJssel. Ze wil weten wat de bevolking ten diepste gelooft, naast dat wat ze in de kerk horen.
Ze stelt vragen over de tijd voor de kerstening, toen de Saksen een natuurgeloof hadden.
In hoeverre zijn die oude gebruiken nog zichtbaar?
En hoe hebben de tal-loze eeuwen voor de kerstening ons huidige geloof in dat wat we niet zien beïnvloed?

Lees meer...