Gedenken op Allerzielen

maandag 2 november 2020
allerzielenHet is al enige jaren een mooie traditie om vanuit het uitvaartcentrum van Elja lichtjes naar de graven te dragen op de avond van Allerzielen. Steeds meer mensen maken gebruik van deze gelegenheid.
In verband met corona is er plaats voor 30 personen in het uitvaartcentrum die op 1,5 meter van elkaar zitten. We organiseren 2 bijeenkomsten; één om 19.00 uur en één om 20.00 uur.
Opgeven kan tot en met zondag 25 oktober

Lees meer...

Verhalen over koning David

donderdag 5 november 2020
koning DavidOp deze avond staan we stil bij verhalen rond koning David. Erik Idema vertelt ons de verhalen en staat stil bij de vragen die ze oproepen.
Het zijn verhalen over leiderschap en verantwoordelijkheid, maar ook over passie en sluwheid. Wat voor man was David nou echt? 

Lees meer...

Film Oerijssel

De film is uitgesteld naar woensdag 24 maart 2021
20200325 illustratie Oerijssel 1In Oerijssel verlaat Margje Fikse de stad en keert terug naar haar roots, het platteland langs de IJssel. Ze wil weten wat de bevolking ten diepste gelooft, naast dat wat ze in de kerk horen.
Ze stelt vragen over de tijd voor de kerstening, toen de Saksen een natuurgeloof hadden.
In hoeverre zijn die oude gebruiken nog zichtbaar?
En hoe hebben de tal-loze eeuwen voor de kerstening ons huidige geloof in dat wat we niet zien beïnvloed?

Lees meer...

Oecumenische reis in 2021 naar Toscane

Van donderdag 27 mei tot en met zaterdag 3 juni
20190919 reisnaarToscane illustratie2
In 2021 staat weer een reis naar Italië op het programma. De bestemming is dit keer Toscane, om precies te zijn het gebied ten Zuid-Oosten van Florence.. We verblijven in het DiaconaleCentrum Casa Cares van de Waldenzen in Reggello. Het is eenrustiek, midden in de natuur gelegen onderkomen met eenprachtig uitzicht over de omgeving.

Het programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullenHet programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullengenieten van de prachtige natuur in de omgeving van de Casa,van mooie stadjes met eeuwenoude kerken, van steden alsLucca en Arezzo en voor wie er nog niet genoeg van heeft,van Florence.

Lees meer...