V&T events

Hoe Joods is een Christen? - Vorming & Toerusting 
door Fred Kokcantorij
In onze wereld waarin antisemitisme helaas nog steeds volop de kop op steekt, is het niet zo gek om ons af te vragen: Hoe Joods is een Christen?

Een prikkelende vraag misschien. Maar hoeveel van de joodse tradities en het joodse geloof vinden we terug in ons gelovig christelijk leven, en het leven van alledag? Natuurlijk zult u zeggen: het oude /eerste testament is het heilige boek van het Jodendom, en ook het christelijke heilige boek, zij het geactualiseerd in het nieuwe / tweede testament. Maar wat leeft er van de joodse tradities voort in ons dagelijks en kerkelijk leven?

Lees meer...

Oecumenische reis naar Toscane
Van maandag 2 mei 2022 tot en met woensdag 11 mei 2022
20190919 reisnaarToscane illustratie2
In 2021 stond weer een reis naar ItaliĆ« op het programma. Deze reis is verplaatst naar maandag 2 mei 2022 tot en met  woensdag 11 mei 2022. De bestemming is dit keer Toscane, om precies te zijn het gebied ten Zuid-Oosten van Florence. We verblijven in het Diaconale Centrum Casa Cares van de Waldenzen in Reggello. Het is eenrustiek, midden in de natuur gelegen onderkomen met eenprachtig uitzicht over de omgeving.

Het programma is gevarieerd en evenwichtig. We zullen genieten van de prachtige natuur in de omgeving van de Casa,van mooie stadjes met eeuwenoude kerken, van steden alsLucca en Arezzo en voor wie er nog niet genoeg van heeft,van Florence.
 

Lees meer...