Verhalen over koning David

donderdag 5 november 2020
koning DavidOp deze avond staan we stil bij verhalen rond koning David. Erik Idema vertelt ons de verhalen en staat stil bij de vragen die ze oproepen.
Het zijn verhalen over leiderschap en verantwoordelijkheid, maar ook over passie en sluwheid. Wat voor man was David nou echt?
De herdersjongen die de reus versloeg, de dichter van de psalmen, de koning naar Gods hart… maar ook de man die Uria de dood instuurde omdat hij zelf verliefd was op Uria’s vrouw Batseba. Hoe moeten wij hem plaatsen en wat hebben deze verhalen hedendaagse lezers te zeggen?

Erik Idema is theoloog. Hij werkt als uitgever bij uitgeverij Kwintessens en is schrijver van verhalen en liedteksten voor kinderen en volwassenen. Erik gaat regelmatig voor in kerkdiensten in de Eshof.

Aanmelden voor deze avond is noodzakelijk. We kunnen niet meer dan 30 belangstellenden ontvangen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Opgeven kan bij Frits Harmsen, tel: 06-20162652 of per e-mail: fritsharmsen@kpnmail.nl of bij het algemene e-mailadres van Vorming & Toerusting: vormingentoerustinghoevelaken@gmail.com De toegang voor deze avond bedraagt € 5,-

Erik Idema is behalve theoloog ook een rasverteller. Hij werkt als uitgever bij uitgeverij Kwintessens en is schrijver van verhalen en liedteksten voor kinderen en volwassenen. Erik gaat regelmatig voor in kerkdiensten in de Eshof.

Datum: donderdag 5 november 2020
Plaats: de Eshof