Diensten

zondag 23 februari 10:00 uur
ds. Jenny van der Veen, Nijkerk
Collecten: Stichting Hulpdienst en Eredienst
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Woensdag 12 februari - de huiskamer
2020 02 12 huiskamerOp het toneel van de musical Jozef wordt een huiskamer ingericht. Tijdens de repetities was daar nog weinig aardigs te vinden. Twee stoelen en een kast, meer niet. Nu begint het echt wat te lijken!
Prachtig om dit theater zo te zien groeien. Vanavond een technische doorloop met alle belichting. Het wordt steeds leuker.

Intussen probeer ik door kalm aan te doen mijn verkoudheid terug te dringen. Hopelijk lukt dat voldoende, zodat ik geen valse noot in het geheel word. Aan iedereen die verkouden is: sterkte met de vervelende verschijnselen!
Dinsdag 11 februari - de Eshof wordt theaterzaal
2020 02 11 podium in opbouwNa één dag hard werken door een flink aantal vrijwilligers stond het podium er al, zo groot als 1/3 van de kerkzaal. Het is weer een prachtig gezicht. Zo klein als het leek tijdens de repetities, wanneer het met tape was afgeplakt op de vloer, zo groot lijkt het nu. Het orgel is netjes in plastic verpakt en verdwijnt in het niet. Lof aan de harde werkers!
2020 02 11 podium bijna klaar
Zondag 9 februari - verhaal uit de zaal
1 Verhaal uit de Zaal Fokke van der Veer 3  2 Verhaal uit de Zaal Fokke van der Veer 1
Het was een mooie primeur afgelopen zondag, het 'verhaal uit de zaal' dat door Ben de Graaf verteld werd. Een goed verhaal met samenhang en een duidelijk begin en eind. Dat is hem als tekstschrijver ook wel toevertrouwd! Een herkenbaar verhaal ook, wat veel kerkgangers betreft. Met een glimlach en met ontroering. Vatbaar voor herhaling!
Wie het leuk vindt het te beluisteren: ga naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/953/events/recording/158123880000953
Donderdag 6 februari - lente
lente 1   lente 2
Na een winterdip (althans wat dit blog betreft) begint ineens de lente. Gisteren en vandaag is het prachtig weer en bloeien overal bloemen. Het voelt wat vreemd, zo vroeg, maar is tegelijk prachtig! Intussen is de Nederlandse natuur er slecht aan toe, blijkt uit een groot onderzoek van het Wereld Natuur Fonds. Veel soorten planten en dieren worden steeds schaarser, de biodiversiteit neemt af.
En toch word ik dan weer blij van de verschillende berichten in het kerkblad van februari die laten zien hoe het milieubewustzijn groeit. Laten we er samen de schouders onder blijven zetten om te zorgen dat de aarde kan opademen!
Zaterdag 23 november - in memoriam Barend Kiers
1 2019 12 Barend KiersVandaag overleed Barend Kiers, 81 jaar oud. Hij leed al langere tijd aan de gevolgen van een parkinsonisme en ernstig hartfalen. De laatste paar jaar was Roel zijn mantelzorger. Het viel niet mee, want Roel is vanaf het najaar van 2018 zelf ziek. Maar ze redden het samen en met de hulp van goede vrienden en familieleden. Hun band was sterk, zeker sinds het herseninfarct dat Roel kreeg toen ze 48 was.
Vroeger was Barend werkzaam als werkvoorbereider en hoofd van de tekenkamer bij gasbedrijf Gamog. Op 5 juni 1968 trouwde hij met Roel Assendorp. Hun vijftigjarig huwelijksjubileum hebben ze vorig jaar met een groot feest gevierd. Barend kwam uit een streng christelijk nest terwijl Roel vrijzinnig was grootgebracht; in de Eshof vonden ze samen een plek. Ze kregen twee kinderen, Karin en Ronald. Zij hebben inmiddels ieder drie kinderen, met wie Roel en Barend een goede band hebben opgebouwd.

Lees meer...

Zaterdag 16 november - isolement
Sinds een aantal jaren lijdt Nelly Clement aan een parkinsonisme.
In haar situatie b1 IMG 20191116 135506etekent dit dat ze een aantal dingen moeilijk kan. Het zien wordt slechter, lopen en evenwicht en slikken zijn moeilijker, schrijven en lezen gaan niet meer, spreken gaat trager. Maar voor het overige is ze nog dezelfde Nelly. De bloemendienst en ander vrijwilligerswerk heeft ze moeten loslaten. Vroeger was zij de eerste die op nieuwe kerkgangers afstapte om hen welkom te heten, maar dat gaat nu niet meer. Ze mist dat contact. Hoewel ze langzamer spreekt, kan ze overal over meepraten.

Lees meer...

Vrijdag 15 november - afscheid van Grietje Meijer-de Blaeij
Op maandag 11 november overleed Grietje Meijer. Ze werd 72 jaar oud.
Grietje woonde met Pieter in Barneveld. Een paar jaar geleden sloten ze zich aan bij de Eshofgemeente. Grietje voelde zich er thuis en was graag mee gaan zingen in de cantorij, maar ze had problemen met het uitspreken van woorden. Eerst had ze nog hoop dat met de juiste medicijnen haar spraak weer zou verbeteren. Er kwam echter geen verbetering, in tegendeel, het ging steeds minder goed met haar. Op zeker moment werd de diagnose Lewy Body dementie vastgesteld. De achteruitgang ging snel. Op 3 oktober vierden Grietje en Pieter hun twaalf en een half jarig huwelijksjubileum. Kort daarna moest ze met spoed worden opgenomen in verpleeghuis De Lichtenberg in Amersfoort. Daar is ze op 11 november overleden.

Lees meer...