Diensten

zondag 27 september 10:00 uur
ds. Ellie Boot
Collecten: Eigen Diaconie en Muziek en Liturgie
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Vrijdag 8 mei - paaskaars van 2019
2020 05 08 paaskaars naar Manon Creteer 1   2020 05 08 paaskaars naar Manon Creteer 2
Op vrijdag 8 mei brachten Emma van Dommele en Sarah van der Geer de 'oude' paaskaars bij Manon Creteer. Tijdens een van de laatste basiscatecheselessen mochten de kinderen kiezen voor wie die kaars zou zijn. Een jaar eerder hadden ze hem samen gemaakt. De bestemming werd nu ook door hen samen bepaald.
Veel grootouders werden genoemd. Maar ook Manon. Unaniem kozen de kinderen ervoor dat de kaars voor haar zou zijn. En Emma en Sarah en Pien (die helaas deze vrijdag niet kon) mochten hem bij haar brengen.
  
Zondag 12 april - paasmorgen
2020 04 12 paasmorgen 1  2020 04 12 paasmorgen 2Een bijna leeg kerkplein. Een kerkzaal met tien aanwezigen. Het is een heel andere Pasen dan anders. En als ik het orgel hoor spelen, schiet ik vol.
En toch - dit heeft iets heel bijzonders. Een verbondenheid in gedachten met heel veel mensen. De natuur die intussen op haar allermooist is. En als ik mijn ogen sluit tijdens het bidden van het Onze Vader is het of we er allemaal zijn.
Vrijdag 3 april - mondkapjes
1 kabouters aan de Hogebrinkerweg met mondkapjesAl eerder plaatste ik een foto van de kabouters aan de Hogebrinkerweg. Maarten Verhulst maakte ze ooit met zijn twee kleinkinderen. Ze staan er nog steeds. Soms een beetje onderuitgezakt, maar er is iemand die voor ze zorgt. En goed. De kabouters hebben nu zelfs mondkapjes gekregen.
Donderdag 26 maart - Henk Buitink overleden

1 2020 04 02 Henk BuitinkOp donderdag 26 maart overleed Henk Buitink. Hij werd 65 jaar oud.
Henk wist vanaf oktober 2019 dat hij ziek was en ook dat hij niet zou genezen. Maar maandenlang zette hij zijn beste beentje voor, onderging de behandelingen die hem aangeboden werden en bleef hoop houden op goede dagen. Praten over het afscheid wilde hij liever niet: er was nog tijd. Dat hoopte hij tot kort voor het einde. Toen gaf Henk zelf aan dat hij met Netty en hun zoons wilde praten. De nodige dingen werden gezegd en keuzes werden gemaakt. Toen liep Henk een longontsteking op. Die kon zijn lichaam niet meer aan. In slechts enkele dagen verslechterde zijn gezondheid zo erg dat hij een week later overleed.

Lees meer...

Dinsdag 24 maart - Jopie van der Burg overleden

1 2020 04 Jopie van der BurgOp dinsdag 24 maart overleed Jopie van der Burg. Ze is 88 jaar oud geworden.
Vanaf de zomer van 2018 ging het minder goed met haar gezondheid. Ze kreeg een hartinfarct, waar ze redelijk van herstelde. Maar in het najaar van 2019 volgde meer: een cyste in haar buik bleek een kwaadaardig gezwel.
Jopie was er vrij rustig onder. Ze was eigenlijk vooral dankbaar voor iedere dag die ze kreeg. Pas de laatste weken werd het haar teveel. Toen namen haar krachten zo af, dat het leven te uitputtend werd.

Lees meer...

Zondag 22 maart - zondag 'laetare', verheug je!
2020 03 22 bloesems parklaan 1  2020 03 22 bloesems parklaan 2Er lijkt een eeuwigheid te zijn verstreken sinds we in de Eshof de musical 'Jozef' hebben opgevoerd. In de tussentijd is veel gebeurd. Corona werd van een epidemie in China tot een pandemie die nu ook in Afrika om zich heen grijpt - met alle gevolgen van dien. Want in veel landen is handen wassen een luxe die veel mensen niet kennen. Valt daar het virus in te dammen, zoals we hier in Nederland en in de rest van de westerse wereld proberen? Hoe kan de medische zorg daar de hulp verlenen die nodig zal zijn?
En hoe moet het in vluchtelingenkampen waar Corona de kop opsteekt?
Het zijn verdrietige vragen. Wat een rijkdom genieten wij hier, ondanks de recessie, met een gezondheidszorg die voor iedereen klaarstaat, ongeacht wie je bent of wat je hebt.
Intussen zijn zonnige dagen aangebroken. En de natuur bot uit. De Parklaan laat zich door niets tegenhouden: ook dit jaar zijn de bloesems overvloedig en adembenemend. Toch zondag laetare...
Woensdag 12 februari - de huiskamer
2020 02 12 huiskamerOp het toneel van de musical Jozef wordt een huiskamer ingericht. Tijdens de repetities was daar nog weinig aardigs te vinden. Twee stoelen en een kast, meer niet. Nu begint het echt wat te lijken!
Prachtig om dit theater zo te zien groeien. Vanavond een technische doorloop met alle belichting. Het wordt steeds leuker.

Intussen probeer ik door kalm aan te doen mijn verkoudheid terug te dringen. Hopelijk lukt dat voldoende, zodat ik geen valse noot in het geheel word. Aan iedereen die verkouden is: sterkte met de vervelende verschijnselen!