Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Zondag 22 maart -Tiny Korpel-
2015-03-21 Tiny KorpelNog bij de uitvaart van Nico van Wageningen, op 21 maart, bereikte me het bericht dat die ochtend Tiny Korpel was overleden. Ze is 85 jaar oud geworden. Het overlijden kwam niet onverwacht. Ze tobde sinds december met haar darmen en daar bleek weinig aan te doen te zijn.
De laatste weken van haar leven woonde ze in streekverpleeghuis De Pol in Nijkerk. Daarvoor heeft ze jaren in Hoevelaken gewoond, in een dubbelwoning samen met dochter Herma en schoonzoon Emiel en hun zoons Mark en Hans. Ze ging al enige tijd geestelijk achteruit. Daardoor heeft ze de ernst van haar situatie waarschijnlijk niet beseft. Dankzij pijnmedicatie heeft ze een zachte dood gehad.
Wanneer ik aan Tiny denk, denk ik aan een bijzonder lieve vrouw. Ze was iemand die dankbaar was voor wat ze kreeg en blij met aandacht. De verhuizing naar Nijkerk was niet makkelijk, maar ze bleef ook daar de positieve dingen in haar leven zien.
Komende donderdag 26 maart is er van 12.30 tot 12.50 uur gelegenheid om afscheid van haar te nemen in de Eshof. Aansluitend zal daar om 13.00 uur de afscheidsdienst plaatsvinden. Marjo, haar oudste dochter, en ik zullen samen voorgaan. Na de dienst zal ze worden begraven in het graf bij haar echtgenoot Jan, die in november 2011 is overleden.