Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Donderdag 2 april -Smaken van Pesach-
de smaken van Pesach 4
Een mooie maaltijd vanavond in de Eshof. Marius had meegewerkt aan een geweldige salade. Jongeren van het Moldaviëproject dekten de tafels. Anneke en Liesbeth vertelden van de smaken van Pesach. Over de lamsbout en het ongerezen brood, die terugverwijzen naar de uittocht uit Egypte. Het ei, teken van eeuwig leven omdat er geen eind en geen begin aan is. De bittere kruiden (radijs, peterselie) die herinneren aan de slavernij. De charoset, mix van appels, noten en wijn die het metselspecie en de stenen symboliseren die de Joden moesten maken tijdens de slavernij. Een schaal water met zout, teken van de tranen.
Gedenken van een periode van slavernij die al zo ver achter je ligt - waarom?
Het brengt me onze herdenking van de Tweede Wereldoorlog te binnen. Het duurt niet lang meer of de mensen die die hebben meegemaakt, leven niet meer. Toch zijn de meesten van ons overtuigd van het belang van de herinnering. Enerzijds omdat de gruwelen niet vergeten mogen worden en ons moeten behoeden voor herhaling. Anderzijds om ons bewust te zijn van de zegen in ons eigen leven.
 
de smaken van Pesach 1 de smaken van Pesach 2 de smaken van Pesach 3