Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Paasmorgen, 5 april -paasontbijt-
1-2015-04-05 09.04.35Opnieuw een foto van een maaltijd. Ook weer zo'n bijzondere. Na 24 uur vasten en waken vielen vijftien uitgehongerde mensen aan op het paasontbijt. Als ouders keken we toe. Het was genieten om te zien hoe intensief er gegeten werd. Niet alleen brood: vooral frikandellen en pannenkoeken gingen er goed in. Met dank aan Jeanette en Ruud Stitselaar en Hans Jonker, die op de vroege ochtend hebben staan frituren en bakken.
Het was een actie waarmee de jongeren die komende zomer naar Moldavië gaan solidariteit willen tonen met wie geen of weinig te eten heeft. Ook als ouder vond ik het een bijzonder moment. Vooral vanwege het besef dat we hier in de bevoorrechte positie leven onze kinderen alle dagen te eten te kunnen geven.