zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat

Predikant -->  Weblog

Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

Woensdag 15 april -Willy Willemsen-

1 2015 05 Willy WillemsenAfgelopen zaterdag 11 april is Willemina Willemsen-Sonnenberg overleden. Ze werd 89 jaar oud.
Sinds 1972 hebben zij en haar echtgenoot Joop met hun vier kinderen Dick, Henk, Wout en Wiljo in Hoevelaken gewoond. Vooral Joop was een bekend persoon in het dorp, onder meer als eigenaar van eerst de Miwako, later de Novalux. Willy was altijd de stille kracht op de achtergrond. Joop leek de krachtige persoon in het gezin, maar schijn bedriegt: het was Willy die het baken was in alle stormen, die de rust en de samenhang in het gezin bracht, die zorgen relativeerde en met vrolijkheid en liefde voor avontuur leefde. Ze had een 'moedertalent', staat op haar rouwkaart. Ze was onvoorwaardelijk loyaal naar haar kinderen toe en genoot van alles wat ze ondernamen.

De laatste jaren van haar leven ging Willy geestelijk achteruit. Het werd voor haar tenslotte nodig om te verhuizen naar een verzorgingshuis in Putten. Dat gebeurde ongeveer een jaar geleden. Gelukkig was Putten haar vertrouwd, als de plaats waar ze was geboren en waar ze haar jeugd doorbracht.
Op vrijdag 17 april nemen we afscheid van Willy in een dienst in de aula van de Algemene Begraafplaats. Daarna brengen we haar naar het graf dat ze met Joop zal delen.