Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 

Vrijdag 24 april -TVG-

1 Lieske Duim2 Lieske krijgt het getuigschriftGisterenavond was ik met enkele anderen uit Hoevelaken in Apeldoorn. Lieske Duim ontving daar het certificaat voor deelname aan de Theologische Vorming voor Gemeenteleden - een driejarige cursus. Alle donderdagavonden volgde ze college, samen met nog negen andere cursisten. Ze hadden een eindpresentatie bedacht, waarin ieder haar of zijn eigen licht liet schijnen over het thema 'de kunst van geloven'.

En passant werd aan de aanwezigen iets verteld over de inhoud van de cursus. Natuurlijk zijn er vakken als kerkgeschiedenis, dogmatiek, ethiek, theologie van het oude testament en van het nieuwe testament. Maar daarnaast bleek er veel gesproken te zijn over persoonlijk geloof. Iedere cursist ervoer de cursus als een verrijking. Sommigen als een aanzet tot verandering.

In Apeldoorn wordt de opleiding niet voortgezet in september: er zijn te weinig belangstellenden. Gelukkig zijn er andere plaatsen in het land waar gemeenteleden deze cursus kunnen doen. Wie er meer over wil weten, kan ongetwijfeld bij Lieske terecht.