zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat

Predikant -->  Weblog

Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

Zondag 26 april -pastor John-

1 Pastor John in de EshofNa anderhalf jaar is pastor John Kalathil opnieuw in de Eshof. Een warm weerzien voor veel mensen die bij hem in India zijn geweest. Hij hield een goed verhaal - over verschillende aspecten van liefde, passend bij de lezing uit het Hooglied en bij de woorden over de goede herder uit het Johannesevangelie. (Wie een Nederlandse samenvatting wil lezen, vindt die onder de tab 'liturgie'.)

Maar meer nog dan de inhoud van zijn verhaal ontroerde denk ik de mens die hij is. De pastor van 105 kinderen in een weeshuis. De man die door veel mensen 'pastor John' wordt genoemd, wat een manier is om in India je identiteit als christen kenbaar te maken, maar die 'papa John' beter bij zich vindt passen en die naam als een eretitel beschouwt. De man die zich het lot aantrekt van kinderen zonder kansen.

We zijn blij dat hij er weer was. Dank zij de Stichting Grace Care Nederland, die dit mogelijk maakte.