Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Zondag 30 augustus -Gert de Gans-
2015 08 30 Gert de GansVanmiddag is Gert de Gans overleden. Hij is geboren op 29 januari 1950; dit jaar is hij 65 jaar oud geworden.
Het einde kwam niet onverwacht. Sinds het voorjaar van 2014 wist Gert dat hij een niertumor had en dat er geen genezing mogelijk zou zijn, hooguit verlenging van het leven. Het is erg verdrietig dat die verlenging niet veel meer is geweest dan een jaar.

Gert was een vrij gesloten persoonlijkheid en tegelijk vriendelijk en betrokken. Een heel integere mens. Een mens die bijzonder begaan was met andere mensen en met de schepping. Zijn werkzame leven heeft hij zich ingezet voor de ontwikkeling van mensen met weinig kansen, zoals hij acht jaar lang deed in Kenya, en voor het klimaat, wat hij vooral in de laatste jaren van zijn leven deed. De natuur was ook een passie in zijn vrije tijd. Hij wist veel van vogels en kon helemaal ontspannen wanneer hij met vrienden op vogeltocht ging.
Gert is getrouwd geweest met Nel Stoffelsen. Ze kregen twee kinderen, Gertjan en Hester. Tot enorm verdriet overleed Hester al op heel jonge leeftijd aan een stofwisselingsziekte.
Na vijfentwintig jaar samen bleek Nel en Gert dat ze niet verder konden. Een periode was Gert alleen. Toen leerde hij Judith Grootscholten kennen, met wie hij een aantal goede jaren heeft gekend.
In de Eshof deed Gert met inzet mee aan de vespervieringen. Hij hield van liturgie en kon op een mooie manier de Bijbelverhalen verbinden met zijn ervaringen rond ontwikkelingswerk en eerbied voor de schepping. Ook aan de activiteiten van de commissie voor vorming en toerusting werkte Gert mee. Vanuit zijn brede kennis rond duurzaamheid heeft hij zelf verschillende leerhuizen geleid.
Komende zaterdag zal er tussen 11.00 en 11.45 uur in de Eshof gelegenheid zijn afscheid te nemen van Gert en de familie te condoleren. Om 12.00 uur is er een dankdienst voor zijn leven. Gert stelde hier in het afgelopen jaar zelf de liturgie voor samen.
Na afloop van de dienst zal Gert in besloten kring op Rusthof in Amersfoort worden begraven, in het graf bij Hester.