Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Donderdag 1 oktober 2015 -maatschappelijke stagemarkt-
maatschappelijke stagemarkt 1 maatschappelijke stagemarkt 2Wist je dat we als Eshofgemeente sinds vorig jaar op de maatschappelijke stagemarkt staan?
De scholen in de gemeente Nijkerk werken hierin samen. Van alle scholieren wordt verwacht dat ze een aantal uur stage lopen als vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie. Een hele opgave voor de jongelui, want het moet buiten schooltijd om gebeuren. Maar het levert wel een mooie ervaring op.
Gisteren waren Frits Harmsen en Lieske Duim namens ons present in een eigen Eshofkraam. Er was veel belangstelling, vertelden ze. Zouden we dit niet samen met alle andere kerken van Nijkerk kunnen doen? Voor tieners is er genoeg te doen in de kerk: de oppasdienst, koffie en thee schenken na de kerkdienst, meewerken met de rommelmarkt en de kerstmiddag voor genodigden, meewerken met de kinderdienst en noem maar op.
Wie weet lopen er het komende jaar tieners met een koffiekan rond; dan weet je waarvoor dat is!