Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Zaterdag 31 oktober -aan de vooravond van Allerheiligen-
gedachtenisdienst 1 gedachtenisdienst 2
Morgen noemen we de namen van de mensen uit onze gemeente die in het afgelopen jaar overleden. Voor elk van hen zal een kaars worden aangestoken. Elk van hen wordt daarnaast vertegenwoordigd door een bloem.
Allemaal verschillende bloemen zijn het, want iedere mens is anders.
Veertien namen zullen er genoemd worden. Vijftien kaarsen staan klaar: één is bestemd voor wie niet bij naam wordt genoemd, maar wel in je gedachten is.
Een kerkdienst met een zekere zwaarmoedigheid. En tegelijk vol dankbaarheid. Wij zouden er niet zijn zonder hen die ons voorgingen. Van hen leerden we wat liefde is. Hun liefde heeft ons gevoed.
Een mengeling van dankbaarheid en verdriet zal het zijn. Het kan denk ik niet anders op deze zondag. Dat we hierin God nabij mogen voelen, zo vriendelijk en veilig als het licht.