Diensten

zondag 01 november 10:00 uur
ds. Ellie Boot/Allerheiligen/Gedachtenisdienst
Collecten: Hospice Nijkerk en Jeugd- en Jongerenwerk
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Woensdag 25 november -Riek Koers-
1 2015 12 Riek KoersOp 20 november overleed Hendrika Koers-van Deuveren. Ze werd 79 jaar oud. Een recente foto van haar was niet te vinden, vandaar hierbij een mooie, oude foto van Riek.

Ruim veertig jaar lang woonde ze op De Wiekslag boven de boekwinkel. De laatste zes weken van haar leven was haar lichaam echter op. Ze bracht die weken door in het ziekenhuis en enkele dagen in het hospice van Nijkerk. Daar overleed ze op vrijdag 20 november.
Een kracht van Riek was haar organisatietalent. Ze bestierde jarenlang de huishouding van Topkring, het bedrijf dat vóór Intres en Euretco in het grote pand aan de Koninginneweg huisde. Ze was bescheiden en vroeg niet veel voor zichzelf. Haar leven lang heeft ze met weinig financiële middelen toegekund. Tegelijk was ze een dame met een altijd op en top verzorgd uiterlijk.
Riek heeft geen eenvoudig leven gehad. Zo werden haar en haar echtgenoot André geen kinderen toevertrouwd. Zelf heeft Riek veel gezondheidsproblemen gehad. Op zeker moment werd André ziek. Riek heeft hem jarenlang verzorgd. Hij overleed acht jaar geleden.
Haar familieleden typeerden haar als “een keiharde voor zichzelf, maar een goeie meid voor een ander”. Voor anderen stond ze altijd klaar. Zelf had ze niet veel nodig en ze vond ook dat ze niet moest klagen, maar dragen. Toch heeft ze, ondanks die stoïcijnse houding, ook voor zichzelf gekozen: tot op het laatst bleef ze op De Wiekslag wonen. Ze genoot van het uitzicht op het dorpscentrum. Traplopen kon ze nauwelijks meer en voor zichzelf zorgen ging ook steeds moeilijker. Maar ze verliet haar huis niet. Liever liep ze het risico dat er een keer iets fout zou gaan met haar, dan dat ze haar plek en het uitzicht opgaf.
Binnen onze gemeente zijn Nico van Rootselaar en Annie Geurtsen een neef en nicht van haar. Zelf was Riek geen lid van een kerk. Maar ze was een gelovige vrouw. En ze genoot van kerkzang. Die klonk dan ook bij haar afscheid op woensdag 25 november. We waren bijeen in Uitvaartcentrum Elja aan het Kerkepad. Na de afscheidsdienst hebben we Riek naar haar graf op de begraafplaats gebracht.