Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Woensdag 16 december
Lies van de RovaartVanmiddag bereikte me het verdrietige bericht dat Lies van de Rovaart vanmorgen is overleden. Nog maar kort geleden vierde ze haar 76ste verjaardag. Ze verbleef op dat moment tijdelijk in het hospice van Nijkerk, waar men zocht naar de juiste dosering van haar medicijnen.
Lies leefde jarenlang met een progressieve ziekte, PSP. Daardoor maakte ze mee hoe haar ogen steeds slechter werden, hoe lopen en bewegen steeds moeilijker gingen en hoe slikken en spreken problematisch werden. Haar wereld werd kleiner en kleiner. En Lies werd fysiek steeds zwakker. Toch bleef ze mentaal overeind. Ik heb er grote bewondering voor hoe ze aanvaardde wat haar overkwam en ermee leerde leven. Terwijl intussen de achteruitgang stap voor stap voortschreed.
In dat hele proces stond Jan naast haar. En zagen beiden de achteruitgang onder ogen zonder ervoor weg te lopen. Ze waren voorbereid op dit einde. Het betekent dat er nu rust is voor Lies. Maar wat zal ze gemist worden. In haar humor; in haar lach, tot op het laatst; in hoe ze kon genieten.
Volgende week woensdag staan we in de Eshof om haar heen. Van 13.15 tot 13.45 uur zal er gelegenheid zijn afscheid van Lies te nemen en de familie te condoleren. Om 14.00 uur begint de dankdienst voor haar leven. Aansluitend zal Lies worden begraven op de Algemene Begraafplaats aan het Kerkepad. Iedereen is uitgenodigd om daarna mee terug te gaan naar de Eshof, waar we een kop koffie of thee kunnen drinken en elkaar kunnen ontmoeten.