Diensten

zondag 25 oktober 10:00 uur
ds.Jan de Vries, Eemnes
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Donderdag 29 september - Een brief van Iris
1 2016 10 brieven Anne en Iris 0001Iris Doornekamp schreef me weer een mooie brief. Ze schrijft:
 
“Lieve Ellie, mijn lievelingsverhaal is dat Jezus is opgestaan. Wat is jouw lievelingsverhaal? Waarom?”

Lieve Iris,

Wat leuk dat jouw lievelingsverhaal dat van de opstanding van Jezus is!
Je vraagt wat mijn lievelingsverhaal is. Poe, dat vind ik geen makkelijke vraag. Ik heb er geloof ik niet zomaar één. Soms is het dit verhaal, dan weer dat.

Een verhaal dat ik op het moment heel mooi vind, is dat van de ‘Emmaüsgangers’. Het heeft veel met het verhaal van de opstanding van Jezus te maken. Het gaat over twee mannen. Nou ja, één van hen is een man. Hij heet Kleopas. Van de andere weten we eigenlijk niet of het een man is of een vrouw. We weten ook geen naam. Misschien mag je er je eigen naam wel invullen.

Nadat Jezus is overleden zijn ze heel verdrietig. Ze gaan op weg van Jeruzalem naar het dorp Emmaüs. En ze praten over wat er is gebeurd. Intussen loopt Jezus met ze mee, maar dat hebben ze niet in de gaten. Ongeveer zoals op het plaatje, denk ik:2016 10 emmausgangers

Jezus praat met ze. Hij vertelt ze dingen die ze een beetje vergeten waren. Hij laat ze zien hoe de dood van Jezus niet het einde is. En hoe dingen met elkaar samenhangen. Hoe het sterven van Jezus samenhangt met wat ze kunnen lezen in de bijbel. En hoe Jezus wel gestorven is, maar niet dood.
Wanneer ze in Emmaüs aankomen en met z’n drieën aan tafel gaan, herkennen ze hem.

Dit vind ik een mooi verhaal. Vooral vanwege de gedachte: wanneer je met z’n tweeën bent, is Jezus erbij. Bijvoorbeeld wanneer je samen nadenkt over moeilijke dingen. Of wanneer je met z’n tweeën een wandeling maakt, zoals sommige mensen op de startzondag hebben gedaan. Net zoals die twee leerlingen van Jezus die van Jeruzalem naar Emmaüs liepen.

En als je goed luistert, hoor je misschien wel wat hij zegt.