Diensten

zondag 31 mei 10:00 uur
ds. Ellie Boot en Ben Piepers: alternatieve dienst te beluisteren via Internet: Pinksteren
Collecten: Queen of Peace Highschool en het Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 

In gedachtenis: Janny Venema
1 2019 09 Janny VenemaNu mijn vakantie er weer op zit, kom ik toe aan een bericht van overlijden. Op 8 augustus overleed Jannigje Venema-van den Eijk op 84-jarige leeftijd.
Ze was geboren in Utrecht in 1934 en groeide daar ook op. Ze heeft er de oorlog meegemaakt en in die tijd geleerd wat schaarste en gebrek betekenen.
Ze was altijd een harde werker, onder andere als koster in de kerk. Een opleiding had ze nauwelijks gehad; naast het werk deed ze in de avonduren de Huishoudschool.
Janny trouwde met Willem Jan Venema met wie ze een gezin stichtte. Drie kinderen kregen ze. In 2006, haar man was twee jaar daarvoor overleden, is ze in Hoevelaken komen wonen. Ze vond snel haar draai. Zwemmen, de Kopperhof, de kaartenmaakclub, etentjes; ze deed overal aan mee.


Ze werd lid van De Eshof en was trouw bezoeker van de kerkdiensten, totdat ze in 2016 minder mobiel werd door een val waarbij ze haar been brak.
Daarna volgden er moeilijke tijden. En toen ze vervolgens ook nog bij een val haar schouder en nog later haar heup brak kon ze tot haar grote spijt niet meer zelfstandig wonen.
Begin 2017 is ze in ’t Hamersveld in Leusden gaan wonen.  Ze wilde graag naar Leusden, omdat haar dochter Marga daar woonde.
Janny had een zoon en twee dochters. Ze was een lieve moeder en oma en was heel trots op haar kinderen en kleinkinderen.
In ’t Hamersveld was Janny altijd bij de diensten die werden geleid door ds. René Rosmolen, een goede bekende hier in de Eshof. Hij heeft op 14 augustus de uitvaartdienst geleid in Woudenberg, waar zij ook is begraven.
Aan Jan en Willeke, die hier in Hoevelaken wonen, aan dochters Marga en Ina en aan schoonzoon Dennis, aan de kleinkinderen en aan ieder die Janny mist wensen we van harte sterkte toe.