Diensten

zondag 31 mei 10:00 uur
ds. Ellie Boot en Ben Piepers: alternatieve dienst te beluisteren via Internet: Pinksteren
Collecten: Queen of Peace Highschool en het Pastoraat
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Vrijdag 20 september 2019 - nog meer afscheid
1 2019 10 Henny TademaDe afgelopen week zijn nog twee mensen uit ons midden overleden.
Op maandag 16 september overleed Henny Tadema-Nieuwland. Al twee jaar geleden werd haar gezegd dat ze niet meer behandeld kon worden aan een tumor in haar buik. Hoewel ze er erg moe van werd, heeft ze er gelukkig geen pijn van gehad. Maar het waren zware jaren. De onzekerheid, niet te weten wat er komt en wanneer het einde zou komen, was slopend voor haar.
Henny was getrouwd met Kees Tadema. Hij was haar tweede echtgenoot. Frans, haar eerste echtgenoot, was aan een hartstilstand overleden. Met hem kreeg Henny een zoon, Bram - een sterke man die gehandicapt door het leven ging, een gezin stichtte en een enorme volhouder was. Hij overleed jong, een groot verdriet voor Henny.
Ook zelf was ze een volhouder. Ze was een gedreven iemand en bedreef sport op topniveau.
Op dinsdag 24 september zullen we om 13.30 uur in een dankdienst in de Eshof afscheid nemen van Henny. Daarna zal ze worden begraven op de Algemene Begraafplaats.
1 2019 10 Dieuwke Jansma
En op donderdag 19 september overleed Dieuwke Jansma-Hoogsteen. Op 13 september is ze honderd en één jaar oud geworden. Daarna ging het in korte tijd steeds minder goed met haar en sliep ze tenslotte rustig voorgoed in.
Ze is geboren en getogen in Friesland. Al op haar vijftiende werkte ze op de boerderij. Ze trouwde met Kees Jansma, met wie ze naar Canada wilde emigreren. Door de minder goede gezondheid van hun oudste zoon Jan ging dat echter niet door. Toch hebben ze Friesland verlaten en zijn ze naar een heel andere kant van Nederland 'geëmigreerd': acht jaar lang hebben ze in Limburg gewoond. Daarna kwam Hoevelaken, waar Kees tot zijn dood is gebleven. Vijf jaar geleden verhuisde Dieuwke naar verzorgingshuis Arkemheen.
Kees en Dieuwke kregen vier zoons en een dochter.
Een dankdienst voor haar leven zal worden gehouden op woensdag 25 september om 11 uur in de aula van de EABN aan de Frieswijkstraat in Nijkerk.