Diensten

zondag 12 juli 10:00 uur
ds. Annette Sprotte, Leusden
Collecten: Nijkerks Diaconaal Beraad en de Eredienst
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Vrijdag 8 november - tuinbieb
tuinbiebOpnieuw zo'n mooi kastje met boeken. Het staat in de tuin bij Julianalaan 1. Het ruikt nog naar verse verf. De boeken staan er netjes in, overzichtelijk, niet teveel, leuk om naar te kijken. En aanlokkelijk om er eentje uit te kiezen. En er een ander voor neer te zetten.
Wat een verrijking van ons dorp, deze tuinbibliotheekjes! Of minibieb, of little free library - er staan allerlei namen op. Een zoektocht op internet geeft prachtige plaatjes te zien, er is zelfs een instructiesite voor het bouwen van zo'n tuinbieb. Ergens schrijft iemand de openingstijden van haar bibliotheek:

Maandag:0.00 - 24.00 uur
Dinsdag:0.00 - 24.00 uur
Woensdag:0.00 - 24.00 uur
Donderdag:0.00 - 24.00 uur
Vrijdag:0.00 - 24.00 uur
Zaterdag:0.00 - 24.00 uur
Zondag:0.00 - 24.00 uur

Het idee komt overgewaaid uit het buitenland, lees ik ergens. Welk buitenland? Waar begon dit gulle gebaar? Ik vind het hartverwarmend. Wat mooi om boeken die je zelf met plezier gelezen hebt, op deze manier ter beschikking te stellen aan anderen. En wat mooi om hiermee iets te doen wat duurzaam is. Net als de weggeefwinkels, bijvoorbeeld in Amersfoort (Keerkring 118). En de goed lopende kringloopwinkel Hoevelaken (Hogebrinkerweg 23e). Activiteiten waar je blij van wordt. Zullen we de mensen van het NOS-journaal vragen om per journaal tenminste één zo'n hoopgevend item op te nemen?