Diensten

zondag 27 september 10:00 uur
ds. Ellie Boot
Collecten: Eigen Diaconie en Muziek en Liturgie
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 

Vrijdag 15 november - afscheid van Grietje Meijer-de Blaeij
Op maandag 11 november overleed Grietje Meijer. Ze werd 72 jaar oud.
Grietje woonde met Pieter in Barneveld. Een paar jaar geleden sloten ze zich aan bij de Eshofgemeente. Grietje voelde zich er thuis en was graag mee gaan zingen in de cantorij, maar ze had problemen met het uitspreken van woorden. Eerst had ze nog hoop dat met de juiste medicijnen haar spraak weer zou verbeteren. Er kwam echter geen verbetering, in tegendeel, het ging steeds minder goed met haar. Op zeker moment werd de diagnose Lewy Body dementie vastgesteld. De achteruitgang ging snel. Op 3 oktober vierden Grietje en Pieter hun twaalf en een half jarig huwelijksjubileum. Kort daarna moest ze met spoed worden opgenomen in verpleeghuis De Lichtenberg in Amersfoort. Daar is ze op 11 november overleden.

 

Grietje werd geboren op 3 april 1947. Ze trouwde in 1967 en kreeg twee dochters, Simone en Martine. Het was geen eenvoudig huwelijk, onder andere door moeilijke tijden met het bedrijf en ziekte van de twee kinderen. Toen het bedrijf failliet ging, ging Grietje fulltime aan het werk. Enerzijds een zware tijd, anderzijds was ze er trots op en hebben de jaren van werk bij de bloembollenkeuringsdienst en als directiesecretaresse haar zelfstandiger gemaakt.
Na 37 jaar scheidde ze van Simon. Grietje was er erg verdrietig door. De ontmoeting met Pieter deed haar veel goed; bij hem vond ze geborgenheid, liefde en rust. Die ruim twaalf jaar met hem hebben heel veel voor haar betekend. Voor Martine en Simone was het goed dat ze de zorg voor hun moeder nu met Pieter konden delen.

Vanmiddag hebben we in een dienst in de Lichtzaal van crematorium Amersfoort afscheid van Grietje genomen. Een rode draad door het afscheid was het lied ‘Veilig in Jezus’ armen’. Hier hoopte ze op en geloofde ze in: dat ze, ook na dit leven, veilig zou zijn in zijn armen. En dat ze bij God haar moeder terug zou zien.
Aan Pieter, Simone en Martine, partners Rob en Olav en de kleinkinderen van harte alle kracht gewenst die nodig is om verder te leven met de leegte die Grietje achterlaat.