Diensten

zondag 27 september 10:00 uur
ds. Ellie Boot
Collecten: Eigen Diaconie en Muziek en Liturgie
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 
 
 
 
 
Zaterdag 16 november - isolement
Sinds een aantal jaren lijdt Nelly Clement aan een parkinsonisme.
In haar situatie b1 IMG 20191116 135506etekent dit dat ze een aantal dingen moeilijk kan. Het zien wordt slechter, lopen en evenwicht en slikken zijn moeilijker, schrijven en lezen gaan niet meer, spreken gaat trager. Maar voor het overige is ze nog dezelfde Nelly. De bloemendienst en ander vrijwilligerswerk heeft ze moeten loslaten. Vroeger was zij de eerste die op nieuwe kerkgangers afstapte om hen welkom te heten, maar dat gaat nu niet meer. Ze mist dat contact. Hoewel ze langzamer spreekt, kan ze overal over meepraten.
Waarom schrijf ik dit? Vooral omdat kennis van de situatie dingen zou kunnen veranderen. Misschien helpt deze uitleg, zodat we met elkaar kunnen voorkomen dat Nelly in een isolement zou raken. Dat zou kunnen gebeuren doordat ze moeilijker uit haar woorden komt. Daar kun je je verlegen mee voelen; misschien denk je wel dat je het Nelly moeilijk maakt door haar aan te spreken. Het tegendeel is het geval! En het beste kan ze je zien als je op armlengte afstand van haar staat. Niet te dichtbij dus, want dan wordt het beeld vaag.