zondag 08 december 10:00 uur
dr. Meindert Dijkstra, Ede
Collecten: Voedselbank en Eredienst

Predikant -->  Weblog

Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

Zaterdag 23 november - in memoriam Barend Kiers
1 2019 12 Barend KiersVandaag overleed Barend Kiers, 81 jaar oud. Hij leed al langere tijd aan de gevolgen van een parkinsonisme en ernstig hartfalen. De laatste paar jaar was Roel zijn mantelzorger. Het viel niet mee, want Roel is vanaf het najaar van 2018 zelf ziek. Maar ze redden het samen en met de hulp van goede vrienden en familieleden. Hun band was sterk, zeker sinds het herseninfarct dat Roel kreeg toen ze 48 was.
Vroeger was Barend werkzaam als werkvoorbereider en hoofd van de tekenkamer bij gasbedrijf Gamog. Op 5 juni 1968 trouwde hij met Roel Assendorp. Hun vijftigjarig huwelijksjubileum hebben ze vorig jaar met een groot feest gevierd. Barend kwam uit een streng christelijk nest terwijl Roel vrijzinnig was grootgebracht; in de Eshof vonden ze samen een plek. Ze kregen twee kinderen, Karin en Ronald. Zij hebben inmiddels ieder drie kinderen, met wie Roel en Barend een goede band hebben opgebouwd.
Barend was een man van weinig woorden. Een stil water met diepe grond. Je kon dat onder andere merken aan zijn humor, die soms net op (of over) het randje was. Hij uitte zijn gevoel niet makkelijk en gaf weinig complimenten, maar was inwendig trots op zijn gezin. Een uiterst trouw en betrouwbaar iemand. Een goede, stille en soms strenge vader met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een harde werker. Voor wie bevriend met hem was, was hij een heel fijne kameraad.
Tijdens zijn leven had hij verschillende hobby’s waar hij zich met hart en ziel in stortte. De grootste was misschien wel het verzamelen van munten. Een week voor zijn overlijden wist hij nog van een verpleegkundige enkele Surinaamse munten te krijgen. Op dezelfde intensieve wijze zorgde hij jaren voor een aquarium, voor hydrocultuurplanten, Michelin treintjes, voor zijn honden en maakte hij potten vol jam en liters wijn.
De ziekte van Roel greep Barend erg aan, al liet hij dat niet zo merken. Nadat Roel begin november te horen kreeg dat er nieuwe merkelcelcarcinomen bij haar aangetroffen waren, ging de gezondheid van Barend steeds harder achteruit. Hij was bang voor benauwdheid, wat hem gelukkig bespaard is gebleven.

We nemen afscheid van Barend in een kerkdienst in de Lichtzaal van crematorium Amersfoort op vrijdag 29 november. De dienst begint om 11.30 uur. Na afloop is er gelegenheid de familie te condoleren.