Diensten

zondag 27 juni 10:00 uur
ds. Ellie Boot in de Eshof
Collecte: Straatpastoraat Amersfoort

10:00 uur
Linda de Wals in Pauluscentrum


Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau
 
Meditatieve momenten en zo meer
14-10-27 foto weblog 1-klein

Wat komt er zoal langs, in het werk van een predikant?
In dit weblog wil ik daar iets over schrijven. Mijn streven is om (tenminste) elke week een stukje toe te voegen. Dat kan gaan over een gebeurtenis zoals een activiteit van vorming en toerusting, een kerkdienst, een ontmoeting ; maar het kan ook een gedachte zijn, of een citaat dat me aanspreekt. Als ik er een afbeelding of een foto bij heb, zal ik die erbij zetten.

Ik wens iedereen veel leesplezier

Wil je reageren? Stuur een mail naar predikant@pgdeeshof.nl  of bel mij op 033 258 0631.

 

Van de redactie: Het lukt Ellie even niet om de log bij te houden. De "In Herinnering" is ondergebracht onder het Menu Nieuws.

 
 
 

In gedachtenis: Rijk van Dusschoten - 27 december 1950 - 21 augustus 2020

1 2020 10 Rijk van DusschotenOp vrijdag 21 augustus overleed Rijk van Dusschoten. Rijk werd 69 jaar oud. Zijn levenseinde kwam totaal onverwacht. Hij had de laatste weken last van toenemende benauwdheid. Hij is ervoor in het ziekenhuis geweest en kreeg er medicijnen voor. Maar dat zijn hart het ineens op zou geven, was door niemand voorzien.

Rijk was getrouwd met Irene Boomkens. Beiden woonden in Hoevelaken toen ze elkaar ontmoetten, maar ze leerden elkaar pas kennen tijdens een vakantie in Spanje. Het grootste deel van hun leven samen hebben ze in Hoevelaken doorgebracht. Ze kregen twee kinderen, Nicôle en Sebastiën en een kleindochter, Kyara.

 

Rijk werkte in de vleessector; hij verzorgde onder andere het vleesvervoer naar verschillende restaurants en ziekenhuizen. Ook na zijn pensionering werd hij daarvoor nog met regelmaat gevraagd. Tijdens de uitbraak van Corona lag dat even stil, maar daarna werd hij opnieuw ingeschakeld. Hij vond het leuk werk en genoot ervan zijn collega’s dan weer te zien.

Rijk was een toegankelijke man. Hij had graag mensen om zich heen en als er iets gedaan moest worden, stond voor je klaar. Hij was bescheiden en had een brede interesse. De band die Irene en hij hadden met hun kinderen, met de partners Alexander en Chantal en met kleindochter Kyara was hecht.

Op 26 augustus was er een afscheidsdienst in besloten kring. Irene kijkt hier goed op terug. Er werd geen moeite gespaard om Rijk recht te doen als de geliefde mens die hij was. Daarna is Rijk begraven op de Algemene Begraafplaats.