Diensten

zondag 09 mei 10:00 uur
ds. Rene Rosmolen, Hoogland
Collecten: Stichting Moederzorg en Pastoraat

donderdag 13 mei 10:00 uur
ds. Ellie Boot/Hemelvaartsdag
Collecte: geen

Voor een snelle toegang
tot enkele onderwerpen 
zie onderaan de pagina.
  
Voor de plaatselijke regeling klik hier

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriform40 dagenkalenderiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.
 
Eshof stilte 29 dec. 2018 4
De Vier Jaargetijden, een maand later…
Een maand later, een mooi moment om op de website terug te kijken op -De Dag van Stilte- op 29 december 2018.
Drie maanden daarvoor begon de Vormgroep aan haar voorbereidingen voor deze dag. In die maanden werden er contacten gelegd met kunstenaars, muzikanten en technische en bouwkundige ondersteuners en vrijwilligers. Voor het verzamelen van ideeën en materialen werd er gestruind in tuinen, in het bos, bij kwekerijen, bloemisten, bouwmarkten, tuincentra, en hoveniers.  
Overal ontstonden spontane ontmoetingen met mensen, die begrepen dat hun bijdrage, materiaal of hand- en spandiensten een mooi doel dienden en stelden vaak belangeloos kunst en materiaal beschikbaar. En een hovenier bood zelfs zijn leegstaande schuur aan voor opslag en als werkplaats voor de Vormgroep.  
 
Eshof stilte 29 dec. 2018 5In alle stilte werd elke vrijdagmorgen en op menig ander moment uitgedacht hoe de ruimtes in de hal en kerkzaal tot Vier Jaargetijden omgevormd zouden kunnen worden. Soms kostte dat slapeloze nachten, die overigens de mooiste ingevingen voortbrachten. Het idee om de vogels te maken van Ikea-lampen en mooi gevormde stokken. En dat rolgordijnen een verrassende rol konden vervullen in de hal om de toesnellende bezoeker af te remmen en in alle rust naar binnen te leiden.Eshof stilte 29 dec. 2018 3
 
Op 27 december toerde een busje langs vele adressen om de gemaakte, verzamelde en toegezegde materialen naar de Eshof te vervoeren. Ondertussen werden de kerkzaal en de hal leeggeruimd, werd de steiger, om de vogels op te kunnen hangen, opgebouwd en werden de kunstwerken afgeleverd. Wat op die eerste ochtend nog een chaos leek, veranderde in de loop van de dag en de dag erna in verstilde ruimtes. Vrijdagmiddag om vijf uur werd het stil. De kaarsen werden aangestoken en in dat licht viel alles is letterlijk en figuurlijk op zijn plaats. Een dierbaar moment.
 Eshof stilte 29 dec. 2018 2
Voor 220 bezoekers werd 29 december de dag om stil van te worden. Evenals op de zondag erna en op Oudejaarsavond. 
 
Fijn, dat er zoveel mensen waren. Fijn, om te weten dat het zoveel mensen goed heeft gedaan.
 
Met elkaar stilte delen is en geeft stille kracht om te ervaren en vast te houden.
 
De Vormgroep, 
Ans Baas, Hedy Barreveld,
Meta van Elk, Yvonne de Gier,
Gerda Kammeijer, Lies Lekkerkerker,
Dicky van der Veer en Bea de Rijke.
 
Eshof stilte 29 dec. 2018 2
Eshof stilte 29 dec. 2018 3
Eshof stilte 29 dec. 2018 4
Eshof stilte 29 dec. 2018 5