Diensten

zondag 18 april 10:00 uur
ds. Ellie Boot
Collecten: Naar school in Haiti en Jeugd- en Jongerenwerk
locatie:

Belangrijk (tik aan)

Predikant -->  Weblog
Kerkenraad
Beheer kerkgebouw
Kerkelijk bureau

Queen of Peace

Protestantse Gemeente de 'Eshof' te Hoevelaken 

EshofNieuwKl

De Protestantse Gemeente "de Eshof" te Hoevelaken behoort tot de Protestantse Kerk in Nederland en staat in de traditie van de kerk in alle eeuwen en alle plaatsen.
 
We zijn een open en gastvrije gemeente waar iedereen welkom is ongeacht zijn of haar overtuiging, levensstijl of seksuele geaardheid. We willen recht doen aan de pluriform40 dagenkalenderiteit van onze gemeente en hebben geen behoefte slechts één christelijke weg aan te wijzen.
 
We denken dat de manier waarop we met elkaar omgaan belangrijker is dan wat we precies geloven. We zien ons als een gemeenschap die, in alle bescheidenheid, helpt om een betere wereld op te bouwen en die hoop brengt aan hen die Jezus de minste van zijn zustersen broeders noemde.
 
Pasen 2021
51AC8E87 B8AF 4A22 9A3E E85BCB7CD9B7
Aangeroepen door het Licht
op-ademend opgestaan
om te leven in ruimte en tijd
in liefde en nabijheid
in aandacht en ontvankelijkheid.
 
Naar Sjon Donkers

Hieronder de verbeelding 'Inkeer'.

Inkeer
veertijdagentijd 3 kl
‘Ik trek me terug en wacht

Dit is de tijd die niet verloren gaat:

Iedere minuut zet zich in toekomst om’
Vasalis
 
 
Toelichting van Bea de Rijke namens de Liturgische Vormgroep bij de Verbeelding in de Veertigdagentijd en Pasen 
 
Niet eerder ontstond er een vormgeving van de Vormgroep op afstand via de app.
 
Voorheen vulde de Liturgische Vormgroep de weken voor de veertig-dagen-tijd in met waardevolle gesprekken. Een soort verkenningstocht op zoek naar een mooi beeld waarmee het tijdpad naar Pasen zichtbaar kon worden gemaakt. Een verbeelding, die door lezingen, gedichten, ervaringen of gedachten kon worden gevangen in één vorm, ondersteund met woorden. Een perspectief, dat gedurende de veertig dagen, ruimte overliet voor een persoonlijke invulling.
veertigdagentijd
 
Dit keer werd de app onze spreekbuis. Door de ervaringen van het afgelopen jaar, ontstond er behoefte aan een verbeelding in relatie met de komende tijd. Hoe ingewikkeld het is om door de beperkingen de moed erin te houden en hoe door het vertragen juist rust en nieuwe inzichten zijn ontstaan.
 
Dat bracht ons bij deze verbeelding. Een voorovergebogen figuur, als een mens met een hoofd vol gedachten, of een mens die rust heeft gevonden. Om die reden is het deze figuur omwikkeld met gaas dat de beklemming of inkeer benadrukt. Ondanks die verschillen maakt het gaas ook een verbinding naar boven. Een weg naar het licht.
 
veertijdagentijd 2 kl
Deze verbeelding en de woorden van Vasalis nodigen je uit om in de komende tijd die ruimte te ontdekken en vast te houden op zoek naar een nieuwe toekomst.
 
       ‘Ik trek me terug en wacht

       Dit is de tijd die niet verloren gaat:

       Iedere minuut zet zich in toekomst om’