button 50v5

Belangrijk (tik aan)

Queen of Peace

Diaconale reis All4Uganda

Met een groep van elf volwassenen gaan wij vanuit de Eshof gemeente en de Paulus gemeenschap op werkvakantie naar Uganda. We gaan naar ‘ons’ project Queen of Peace Highschool; een middelbare school voor jongeren uit de wijde omgeving van Mpigi. In deze twee weken gaan we ons inzetten voor de bouw van het schoollaboratorium en het verder ontwikkelen van het naaiatelier. Met de bouw van het schoollaboratorium, voldoet Queen of Peace aan de eisen die de Ugandese overheid stelt aan een middelbare school. Het naaiatelier geeft meisjes die niet verder kunnen studeren de kans om een eigen toekomst op te bouwen. Ook wordt het naaiatelier gebruikt om vrouwen in de lokale gemeenschap op te leiden.

Deze reis is onderdeel van het driejarig project van de Eshof. Na een eerste verkenningsreis en een jongerenreis, maken wij nu een afsluitende reis om samen met Queen of Peace Highschool onze samenwerking te vieren. Het is een mooi moment om met eigen ogen te zien wat de afgelopen drie jaar bereikt is. Wij zijn dankbaar voor het contact en de mooie doelen waar we aan hebben mogen werken, zoals de bouw van de examenhal en de aanschaf van de inrichting van de hal en de inboedel van het laboratorium. Het bezoek aan Queen of Peace is voor ons allemaal een prachtige manier om ervaringen uit te wisselen en zelf te zien hoe er aan de andere kant van de wereld geleefd, gewoond en gewerkt wordt. In deze twee weken willen we de mensen nog beter leren kennen en hun steunen om hun dromen waar te blijven maken. Kortom wij hebben er ontzettend veel zin in!

Wij zien uit naar ons verblijf bij het team van Queen of Peace Highschool! We willen graag twee weken samen optrekken en elkaar helpen. We willen ook graag concreet bijdragen aan de doelen en hiervoor zal het All4Uganda team enkele acties doen. De eerste actie is de paasactie! We gaan ook nog helpen met de rommelmarkt en we hebben een crowdfundingpagina gemaakt op de site van Livingstone.

Donatie
Op de website van Livingstone is een crowdfundingpagina geopend. Via deze site kunt u een donatie doen voor ons project. www.LST.nl of https://ikdoemee.lst.nl/2019-all4ugandadeEshof/ . En u kunt natuurlijk ook een donatie doen via de bankrekening van de ZWO de Eshof Rekeningnummer: NL49 RABO 0302263977 o.v.v. All4Uganda.
 
IMG 4737 beste uganda klein
 
 
Oeganda jongerenreis Queen of Peace High School 1

De groep is compleet, de eerste acties zijn uitgevoerd, kortom: het is begonnen! Met een kleine, maar zeker enthousiaste, groep gaan wij in de zomervakantie van 2018 naar Mpigi, Oeganda. De groep bestaat uit zes jongeren (Demi Beitler, Amarant Hoofdman, Anje Boswijk, Roy Nieuwveld, Sandra van Valkengoed en Annika van Oosterom) en 4 begeleiders (Arjan de Vries, Mieke van Vliet, Celine van den Heuvel en Jessica Hofman). Met z'n tienen zullen wij steeds zichtbaarder worden binnen de gemeente.

Queen of Peace High School, Oeganda

Queen of Peace Highschool is een middelbare school in Oeganda in het district Mpigi. De school geeft onderwijs aan 160 leerlingen uit de wijde omgeving. Het is de enige middelbare school in het gebied en maakt onderwijs mogelijk voor kinderen die anders nooit aan een vervolgopleiding zouden kunnen beginnen. Een unieke kans voor jongeren om zich verder te ontplooien en te oriënteren op hun toekomst.

Queen of Peace High School 2

Team van Queen of Peace samen met de leden van de ZWO

Ambitie Queen of Peace Highschool

Philomena is acht jaar geleden gestart met de Queen of Peace High School. Philomena en haar man John zijn Director en Principal van deze school en zijn vanuit hun christelijke idealen gestart met dit project vanuit het niets. De ambitie van QoP: door kinderen onderwijs te bieden, profiteert de hele gemeenschap van kennis en voortuitgang.

Een druppel op de gloeiende plaat? Een steuntje in de rug van hele gemotiveerde Ugandezen. Samen werken, samen delen, samen voor een betere wereld.
Wat zijn de doelen van de ZWO voor de komende jaren?
We willen de gemeenschap van QoP helpen hun ambitie waar te maken. De samenwerking van de Eshof met QoP Highschool bestaat uit de opbouw van de school, stimuleren van zelfvoorziening en uitwisseling. We laten hiermee zien dat we het werk van het team van QoP belangrijk vinden. En steunen met ons project de volgende stap in de ontwikkeling van hun zelfvoorzienende school.

Queen of Peace High School 3

Jessica Hofman tijdens haar les biologie op QoP

Queen of Peace High School 4

Celine vd Heuvel speelt volleybal met de leerlingen van QoP